• WSPARCIE DLA NASZYCH KLIENTÓW
  • AUTORSKIE TESTY SPRZĘTU
  • 30 LAT DOŚWIADCZENIA W BRANŻY
  • Każda paczka jest ubezpieczona
  • Każda wysyłka gratis

7000 D - Japoński 65-warstwowy nóż kucharza, Gyutoh, 24 cm, Miyabi

1499 Promocyjnie 1424
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 1 499 zł
Produkt dostępny
NA ZAMÓWIENIE; czas oczekiwania około 10-14 dni
Dostawa gratis
Każda paczka jest ubezpieczona
Towar wysyłamy kurierem
Każda wysyłka gratis
14 dni na zwrot towaru

Miłośnicy ostrego krojenia z wielką fascynacją sięgają po noże z serii 7000 D japońskiej marki Miyabi. 65-warstwowe, damasceńskie ostrza powstają w słynnym japońskim Seki. Tam od wieków najlepsi mistrzowie kowalstwa kują wyśmienite ostrza.

Musisz wiedzieć, że noże z linii 7000 D są kilkukrotnie ostrzejsze od cenionych noży europejskich. Czyli - możesz spodziewać się krojenia na prawdziwie satysfakcjonującym poziomie.

Przyjemność używania noża Miyabi, wykutego z hartowanej w lodzie, wysokowęglowej stali proszkowej MicroCabridge® CMV60, jest czymś, co warto przeżyć.

Nóż z serii 7000 D ma twardość 61 stopni HRC, co kwalifikuje go do grona noży wysokiej klasy. Krój nim na japońskich deskach Asahi lub Hasegawa, a będziesz mógł go ostrzyć raz na 8-12 tygodni.

I, jak to ma zawsze miejsce w przypadku prawdziwych, japońskich noży, kiedy chwytasz je w dłoń, masz wrażenie, że pasują, jak ulał. Tu wygodę zawdzięczasz rękojeści ze wzmocnionej stalą czarnej, eleganckiej micarty.

 

Poniżej znajdziesz film, który pozwoli Ci wiele lepiej wykorzystać moc Twoich japońskich noży Miyabi 7000 D. Zapraszamy!

Jak wykorzystasz nóż Gyutoh
7000 D marki Miyabi

NÓŻ DO KROJENIA
WARZYW I OWOCÓW

NÓŻ DO KROJENIA,
PORCJOWANIA MIĘSA

NÓŻ DO
PORCJOWANIA RYB

NÓŻ DO
SIEKANIA ZIÓŁ

NÓŻ DO KROJENIA
WARZYW KUCHNI
ORIENTALNEJ

Obejrzyj film
o japońskich nożach

  • Dowiedz się, jak sprawnie i poprawnie kroić japońskimi nożami.
  • Pozbądź się starych nawyków, a zrozumiesz, dlaczego ludzie kochają kroić japońskimi nożami.
  • W poradniku pokazujemy błędy i podstawowe techniki dobrego krojenia.

Materiał i wymiary
noża kucharza Gyutoh
7000 D marki Miyabi

Materiał

  • ostrze - naprzemiennie skuwane 65 warstw wysokowęglowej stali proszkowej CMV60
  • rękojeść - micarta łączona ze stalą

Wymiary

  • długość ostrza - 24 cm
  • waga - 245 g

Produkty z tej samej serii

Obejrzyj wszystkie produkty z serii

Nóż 7000 D Miyabi
w skrócie

  • hartowana w lodzie wysokowęglowa stal proszkowa CMV60
  • 65 warstw tworzy subtelny dziwer
  • twardość stali - 61 stopni HRC
  • trwały uchwyt z czarnej micarty
  • ostrość - wyśmienita (7/10 punktów wg naszych kryteriów doboru noży)

NASZ EKSPERT
RADZI

Poniżej:

 

- jak dbać o japońskie noże Miyabi
- na czym i jak ostrzyć noże z Japonii
- co dobrać do noży 7000 d

Jak zadbasz o swój nóż?
Wiedza w pigułce

 

OSTRZ NA KAMIENIACH
CERAMICZNYCH LUB
SYNTETYCZNYCH

ZALECAMY JAPOŃSKIE
DESKI DO KROJENIA

PRZECHOWUJ NA
LISTWACH LUB PULPITACH
MAGNETYCZNYCH

NIE KRÓJ MIĘSA
Z KOŚCIĄ

NIE KRÓJ
MROŻONEK

NIE MYJ
W ZMYWARCE

Na jakich kamieniach
naostrzysz swój japoński nóż
z serii 7000 D marki Miyabi?

  • Do podstawowego ostrzenia noży 7000 D używaj kamieni o gradacji 1000 i 3000.
  • Noże Miyabi 7000 D możesz również polerować na kamieniach o gradacji 8000, dzięki czemu nóż będzie przez długi czas bardzo ostry.
  • A jeśli chcesz, by nóż osiągnął jeszcze wyższą ostrość, sięgnij po kamienie do 16000 gritów.
  • Bardzo tępe, zniszczone ostrza naprawiaj na gradacji od 120 do 500 gritów.

Naucz się ostrzyć
japońskie noże
To łatwe!

  • Boisz się, czy dasz radę naostrzyć swój japoński nóż? To banalnie proste!
  • Obejrzyj film o podstawach ostrzenia, a od razu nauczysz się ostrzyć.
  • W filmie zobaczysz kamiennie ceramiczne. Na ostrzałkach syntetycznych ostrzy się w ten sam sposób.

Wybierz akcesoria
pasujące do noża
Miyabi 7000 D

TU WPUSZCZAMY
TYLKO CIEKAWSKICH

Nasz ekspert dobrze gada, bo:

 

- jest pasjonatem japońskich noży
- ma ponad 30 lat doświadczenia w branży
- testuje każdy sprzęt, który mamy w sklepie

Przygoda z nowoczesną,
japońską stalą
noży Miyabi 7000 D

  • Trudno się dziwić popularności noży marki Miyabi. Wykuwane w słynnym japońskim mieście Seki damasceńskie, 65-warstwowe noże produkowane są ze stali proszkowej.
  • Rdzeń noży z serii 7000 D wykuty został z proszkowej stali MicroCabridge CMV60, a 64 warstwy z naprzemiennie skuwanej miękkiej i twardej stali CRYODUR®. W efekcie powstały bardzo ostre i malownicze noże.
  • Stale marki Miyabi można łatwo i sprawnie ponownie naostrzyć.
  • Doskonale wyważone noże z tej serii pozwalają bardzo długo i efektywnie kroić bez zmęczenia dłoni i nadgarstka.

Micarta o objęciach stali,
czyli i ładna i mocna
rękojeść noży 7000 D

  • Malownicza Micarta (płótno łączone warstwowo z żywicami, prasowane pod ogromnym ciśnieniem), z której powstała rękojeść noża, wzmocniona jest stalą szlachetną.
  • Uwagę zwraca ciekawy design tych noży, które odróżniają się za sprawą rękojeści od pozostałych serii.
  • Rękojeść jest odporna na wilgoć i czynniki zewnętrzne, dlatego noże z kolekcji 7000 D posłużą tak amatorom, jak profesjonalnym kucharzom.
  • Kiedy weźmiesz do ręki damasceński nóż Miyabi 7000 D, poczujesz, jak przyjemnie kroi się prawdziwym japońskim nożem.