Adamant Classic - patelnia nieprzywierająca z ultra-twardą powłoką, Ø 28 cm, Fissler

449
Produkt dostępny
wysyłka 1-2 dni
Dostawa gratis
Każda paczka jest ubezpieczona
Towar wysyłamy kurierem
Każda wysyłka gratis
14 dni na zwrot towaru

Jeśli producent ogłasza wszem i wobec, że powłoka jego nieprzywierających patelni jest twarda, jak skała, musi być naprawdę pewien swojego produktu. Niemiecka marka Fissler długo eksperymentowała z przeróżnymi materiałami, aż wreszcie stworzyła patelnię-cud. O ile z reguły jesteśmy sceptyczni wobec „ochów” i „achów” producenckich działów PR, o tyle w przypadku nieprzywierających patelni Adamant trudno się do czegoś przyczepić. Niewątpliwie, Fissler z wielkim zaangażowaniem odrobił lekcję.

3-warstwowa powłoka nieprzywierająca wzmocniona jest węglikiem krzemu, co sprawia, że stała się niezwykle odporna na zarysowania. Producent twierdzi, że możesz bez obaw używać stalowych utensyliów. Poślizg potraw na powłoce patelni Adamant jest, po prostu, wzorcowy. Wystarczy minimalna ilość tłuszczu, a smażysz bardzo zdrowo i sprawnie.

Musisz tylko pamiętać, by nie przegrzać swojej patelni Fissler Adamant. Powłoka wytrzymuje temperatury do 230 stopni. Warunkowo, gdy chcesz coś mocniej podsmażyć, czy zbrązowić mięsa bądź usmażyć potężny stek, przez 15 minut możesz pracować w temperaturze nie przekraczającej 250 stopni.

Jeśli będziesz dobrze używać swojej patelni Adamant, nie przegrzejesz jej, producent gwarantuje, że powłoka nie zmniejszy swoich właściwości nieprzywierających przez całe 5 lat. To bardzo ambitnie opracowana technologia.

W serii patelni Classic Adamant, marki Fissler, mamy szkielet z eko-aluminium, które świetnie przewodzi ciepło. By patelnia mogła pracować na każdym typie kuchenki - od gazowej, po indukcyjną - Fissler wyposażył ją w stalowe, ferromagnetyczne, grube dno.

Zdrowe, bezpieczne smażenie na twardej powłoce, mocna konstrukcja, wygodny, nienagrzewający się uchwyt i świetny poślizg - czy trzeba czegoś więcej? Spróbuj, jak doskonale posłuży Ci patelnia Adamant Classic marki Fissler.

Do każdej patelni Adamant dobierzesz pokrywkę - znajdziesz ją na dole strony.

 

Obejrzyj film o patelniach nieprzywierających z tej twardej jak skała serii. W naszym materiale zobaczysz też, jak świetnie smaży się na patelni Adamant marki Fissler. Rzuć okiem poniżej.

Znajdziesz tam również nasz filmowy, kompleksowy poradnik smażenia na patelniach z powłokami nieprzywierającymi. Jest tam wszystko, co musisz wiedzieć! Zapraszamy do oglądania!

Nieprzywierające patelnie
Adamant marki Fissler -
i nie chcesz wyjść z kuchni

  • 3-warstwowa, wzmacniana węglikiem krzemu nieprzywierająca powłoka
  • bezpieczna dla alergików
  • do smażenia z minimalną ilością tłuszczu
  • szkielet z bezpiecznego dla zdrowia eko-aluminium
  • na wszystkie typy kuchenek, wraz z indukcją

Wszystko, co potrzebujesz wiedzieć
o nieprzywierającej patelni Fissler
znajdziesz w naszym filmie

  • Tradycyjnie zawsze dość długo i wnikliwie testujemy patelnie, które dodajemy do naszego sklepu. Tym razem postanowiliśmy nagrać pierwsze spotkanie z 3 liniami patelni Adamant marki Fissler.
  • W filmie sporo teorii, byś dowiedział się wszystkiego o tych bardzo intrygujących produktach i smażenie, które dostarczyło naszemu prowadzącemu mnóstwo frajdy.
  • Zapraszamy do oglądania.

Obejrzyj nasz poradnik
smażenia na patelniach
nieprzywierających

  • Bardzo zależy nam na tym, by Klienci naszego sklepu doskonale używali swoich nieprzywierających patelni. Problem, bo wielu z nas ma jeszcze zakodowane różne stare nawyki, które prowadzą do przepalenia, czy zniszczenia sprzętu.
  • Dlatego od lat uczymy, jak dobrze smażyć. I dlatego też powstał ten poradnik, z którego dowiesz się wszystkiego, co warto wiedzieć o używaniu nieprzywierających patelni klasy Premium.
  • Jesteśmy, co podkreślamy z dumą, jedynymi w naszej branży, którzy stworzyli kompletną bazę wiedzy na ten temat.

Patelnie Adamant
niemieckiej marki Fissler
pracują na każdej kuchence i w piekarniku

NA KUCHNIĘ
GAZOWĄ

NA KUCHNIĘ
ELEKTRYCZNĄ

NA KUCHNIĘ
CERAMICZNĄ

NA KUCHNIĘ
INDUKCYJNĄ

DO PIEKARNIKA

Materiał

  • wewnątrz i na zewnątrz - 3-warstwowa, wzmacniana węglikiem krzemu powłoka nieprzywierająca
  • grube dno i ścianki z bezpiecznego dla zdrowia i żywności eko-aluminium
  • stalowa stopa pozwala działać patelni na indukcji
  • uchwyt - żaroodporne tworzywo sztuczne

Wymiary

  • średnica od brzegu do brzegu - 28 cm
  • średnica dna patelni (przestrzeń robocza) - 24 cm
  • wysokość ścianek - ok. 5 cm

Produkty z tej samej serii

Obejrzyj wszystkie produkty z serii

Nieprzywierająca powłoka
nowej generacji -
czyli „sportowa patelnia”

  • Karborund, czyli węglik krzemu, to fenomenalny materiał, który z powodzeniem stosuje się w konstrukcji hamulców samochodów sportowych i klasy super Premium. I właśnie ten materiał zdecydował się dodać do powłok swoich intrygujących patelni Adamant niemiecki Fissler.
  • Dzięki temu stworzył, jak się śmiejemy, iście „sportową patelnię”. Nie ma jednak w naszych słowach przesady, bo poślizg potraw na patelniach Adamant przypomina lodowisko przygotowane dla zawodowych łyżwiarzy. Powiemy szczerze, że trudno nacieszyć się smażeniem na tej patelni.
  • Fissler gwarantuje, że jego bezpieczna dla zdrowia powłoka będzie przez całe 5 lat (czyli pełny okres gwarancji) zachowywać niezmiennie swoje właściwości nieprzywierające.
  • Oczywiście, pod warunkiem, że nie przegrzejesz patelni i będziesz smażyć w temperaturach do 230 stopni, a warunkowo - jeśli jest taka potrzeba - do 250 stopni jednak tylko przez 15 minut.

Zbyt wysoka temperatura
to wróg Twojej patelni!
Jak dobrze zadbać o sprzęt?

  • Powłoki patelni nieprzywierających wytrzymują ściśle określoną temperaturę. Jeśli ją przekroczysz, patelnia się przegrzeje. Po czasie, niestety, powłoka zacznie tracić swoje właściwości, czy nawet schodzić.
  • By do tego nie doprowadzić, musisz pamiętać, by nie rozgrzewać patelni do temperatury powyżej 250 stopni. Skąd masz wiedzieć, kiedy osiągniesz taką temperaturę? Obejrzyj nasz film o pirometrze. Znajdziesz go TUTAJ.
  • Druga kwestia. Zbyt wysoka temperatura na patelni sprawia, że to, co smażone, stanie się ciężkostrawne, czy wręcz niezdrowe. Jeśli chcesz świadomie gotować, przeczytaj nasz poradnik dotyczący optymalnych temperatur smażenia różnych produktów i potraw.

Szkielet z eko-alumnium -
wcale nie taki straszny,
jak go malują

  • Wielu współczesnych producentów wzięło sobie bardzo mocno do serca dbałość o planetę, dlatego tworzą szkielety swoich naczyń z eko-aluminium, czyli recyklinowanego, pozbawionego szkodliwych substancji materiału.
  • Eko-aluminium wyśmienicie przewodzi ciepło, rozprowadza je równomiernie po całej patelni i pozwala tym samym krócej rozgrzewać naczynia i smażyć. Tym samym jesteś podwójnie eko - oszczędzasz energię.
  • Więcej o nowoczesnym, bezpiecznym dla zdrowia i smażonych produktów eko-aluminium przeczytasz w naszym artykule.

Nienagrzewające się uchwyty
by smażyło się bezpiecznie,
pewnie i sprawnie

  • W serii patelni Adamant Classic mamy mocne, grube uchwyty z tworzywa sztucznego, które nie nagrzewają się w czasie smażenia.
  • Z racji specyfiki materiału uchwytu patelnia może trafić do piekarnika do temperatury 180 stopni.
  • Wbrew pozorom - uchwyt, mimo iż potężny, doskonale leży i w damskiej, niewielkiej dłoni.

Kilka porad specjalisty
na temat używania i konserwacji
patelni Adamant Fissler

NIE PRZEKRACZAJ
230 STOPNI

250 STOPNI PRZEZ
MAKSIMUM 15 MINUT

 

MOŻESZ STOSOWAĆ
STALOWE UTENSYLIA

NIE PRZEKRACZAJ
50-60% MOCY PALNIKA

NIE WŁĄCZAJ
FUNKCJI BOOST

NIE UŻYWAJ OSTRYCH
SZCZOTEK i GĄBEK

MOŻESZ MYĆ
W ZMYWARCE

NIE PRZECHOWUJ
POTRAW W LODÓWCE

  • Powyżej zobaczysz zestaw ikon, które wyjaśniają prosto, jak używać patelni Adamant Classic. Mamy jednak do dodania kilka słów komentarza.
  • Producent zakłada, że patelni Adamant nie straszne są stalowe utensylia, czy widelce. Fakt, powłoka jest bardzo odporna na zarysowania i uszkodzenia. Jednak twierdzimy, że, przy sporej sumie, jaką trzeba wydać na patelnie Premium, warto jednak sięgać, nade wszystko, po utensylia syntetyczne, czy drewniane. To na pewno wydłuży żywotność powłoki i poprawi jej estetykę.
  • Musisz pamiętać, że wysokie (graniczne dla danej technologii patelni) temperatury sprawiają, że powłoka staje się nieco bardziej wrażliwa, stąd ostre, stalowe utensylia mogą ją kiedyś porysować.
  • Producent pozwala myć patelnię Adamant w zmywarce. Musisz jednak liczyć się z tym, że woda pod ogromnym ciśnieniem i mocne detergenty oraz długo trwające programy mycia mogą postarzyć optycznie patelnię. Ręcznie myje się ją w kilka sekund. Dłużej trwa jej płukanie, czy wycieranie.
  • Przed pierwszym użyciem gotuj przez 2 minuty wodę na patelni. A potem możesz smażyć, na co przyjdzie Ci ochota.
  • A poniżej nieco informacji o tym, jak dobrze i zdrowo smażyć.