Alu Pro - Nieprzywierający wok ze wzmocnioną powłoką tytanową, Ø 30 cm, Demeyere

499
Produkt dostępny
wysyłka 7-14 dni
Dostawa gratis
Każda paczka jest ubezpieczona
Towar wysyłamy kurierem
Każda wysyłka gratis
14 dni na zwrot towaru

Kiedy dwóch znanych producentów naczyń dzieli się odkryciami, łączy twórcze siły, powstają woki godne mistrzów kuchni. Belgijska marka Demeyere, kojarzona z luksusowymi stalowymi garnkami i patelniami, zaskoczyła wszystkich miłośników dobrze wyposażonej kuchni kolekcją naczyń Alu Pro. Demeyere, dość konserwatywny w swoich założeniach, stworzył woki w kooperacji z inną słynną marką - włoskim koncernem Ballarini. Obie firmy należą do Grupy Zwilling, dzięki czemu mogą pozwolić sobie na różnorodne, wspólne eksperymenty. Efekt jest powalający. W serii Alu Pro znajdziesz to, z czego słyną obaj producenci. Demeyere, znawca kwestii idealnego rozgrzewania naczyń, dołączył do szkieletu z kutego na zimno aluminium swoje znane dno - TripleInduc®. Ballarini podzielił się z kolei swoim patentem na wzmacnianą powłokę tytanową i działające na indukcji dno, Radiant®. Woki Alu Pro powstają w belgijskiej fabryce Demeyere.

I co z tego wszystkiego wynikło? 5-warstwowa, wzmacniana, tytanowa powłoka Duraglide Titanium jest niezwykle odporna na ścieranie i zarysowania. Plazmowo nakładana, powleczona warstwami nieprzywierającymi, jest trudna do uszkodzenia. Oczywiście, jest bezpieczna dla zdrowia i smażonych na niej produktów. Nie ma w sobie żadnych pochodnych teflonu, czy szkodliwych kwasów perfluorooktanowych - posiada certyfikat bezpieczeństwa PFOA-Free.

Nieprzywierające tytanowe woki z linii Alu Pro, marki Demeyere, zjawiskowo rozgrzewają się i akumulują ciepło. Dostajesz potrójnego mistrza wydajnego smażenia i duszenia. Po pierwsze - kute na zimno, bezpieczne dla zdrowia aluminium tworzy niemal niezniszczalny szkielet woków. Po drugie - zaimplementowany w dno szkieletu demeyerowski patent, TripleInduc®, aż o 30% redukuje ilość energii potrzebnej do smażenia, czy duszenia. I po trzecie - specyficznie formowane dno Radiant pozwala linii Alu Pro działać na wszystkich typach kuchenek, wraz z indukcją. I, oczywiście, jeszcze szybciej i skuteczniej rozgrzewa woka i rozprowadza ciepło.

W woku Alu Pro smaży się zdrowo, niezwykle skutecznie, prawie bez tłuszczu i błyskawicznie. Przyjemność używania takiego sprzętu jest trudna do opisania.

Choć w kwestii technologii kulinarnych niewiele nas już może zaskoczyć, jednak kooperacja Demeyere i Ballarini zrobiła na nas ogromne wrażenie.

Do woka Demeyere z kolekcji Alu Pro dobierzesz pokrywkę - znajdziesz ją na dole strony.

Alu Pro - woki
inne niż to, z czego
znane jest Demeyere

  • 5-warstwowa, wzmacniana, nieprzywierająca powłoka tytanowa Duraglide Titanium
  • bezpieczna dla alergików - bez PFOA
  • do smażenia z minimalną ilością tłuszczu
  • szkielet z kutego na zimno, bezpiecznego dla zdrowia aluminium
  • do 30% mniejsze zużycie energii dzięki patentowi TripleInduc
  • na wszystkie typy kuchenek, wraz z indukcją

Kolekcja naczyń Alu Pro
belgijskiej marki Demeyere
pracuje na każdej kuchence i w piekarniku

NA KUCHNIĘ
GAZOWĄ

NA KUCHNIĘ
ELEKTRYCZNĄ

NA KUCHNIĘ
CERAMICZNĄ

NA KUCHNIĘ
INDUKCYJNĄ

DO PIEKARNIKA

Materiał

  • wewnątrz - 5-warstwowa, wzmacniana tytanowa powłoka nieprzywierająca
  • na zewnątrz - zabezpieczająca szkielet powłoka nieprzywierająca
  • grube dno i ścianki z bezpiecznego dla zdrowia i żywności kutego na zimno aluminium
  • przyspieszający nagrzewanie zaimplementowany w dno stop TripleInduc
  • stalowa stopa pozwala działać wokowi na indukcji
  • uchwyt - mocowana na nitach stal szlachetna

Wymiary

  • średnica od brzegu do brzegu - 30 cm
  • średnica dna - 13 cm
  • wysokość ścianek - 13 cm

Produkty z tej samej serii

Obejrzyj wszystkie produkty z serii

Tytanowe woki Alu Pro
wykorzystują talenty
kutego na zimno aluminium

Demeyere odeszło w linii Alu Pro idei tworzenia naczyń z kultowej stali Silvinox, z której słynie. Szkielet tych czarnych, niezwykle eleganckich nieprzywierających woków wykonano z kutego na zimno aluminium. Bezpieczne dla zdrowia i żywności aluminium jest niezwykle twarde i odporne na uszkodzenia.

Mimo iż woki Alu Pro mają klasyczną, 2-letnią gwarancję, jeśli będziesz z nich odpowiednio korzystać, posłużą Ci przez długie lata.

Kute na zimno aluminium przyciąga producentów luksusowych naczyń, gdyż jest perfekcyjnym przewodnikiem ciepła. Twój wok Alu Pro nagrzeje się w ciągu kilku chwil, zużywając minimum energii. Pozwoli Ci smażyć równomiernie i na środku i na bokach.

Więcej o nowoczesnym, bezpiecznym dla zdrowia i smażonych produktów aluminium przeczytasz w naszym artykule.

Plazmowo nakładana,
wzmacniana powłoka tytanowa
dla super-smażenia i duszenia

  • Powłoka Duraglide Titanium to nowoczesna warstwa non-stick, którą nakłada się plazmowo na wok z serii Alu Pro.
  • Tytanowa powłoka zabezpieczona jest 4 dodatkowymi warstwami. Dzięki nim zyskała ogromną odporność na ścieranie i uszkodzenia. Tak przygotowana powłoka tytanowa nie pęcznieje, nie schodzi z naczynia.
  • Na tej powłoce możesz smażyć z minimalną ilością tłuszczu. Duraglide Titanium pozwoli Ci też brązowić mięsa, czy ryby oraz prażyć, np., gruboziarniste przyprawy.
  • Powłoka posiada certyfikat PFOA-Free, który oznacza, że jest wolna od kwasu perfluorooktanowego, czyli nie ma nic wspólnego z teflonem.
  • By maksymalnie wykorzystać talenty tytanowego woka Alu Pro, dowiedz się, co w nim przyrządzisz.

Dno i uchwyt woków Alu Pro
opracowane przez fachowców,
byś wygodniej smażył

  • W dnie woka Alu Pro Demeyere umieściło swój opatentowany stop TripleInduc. Jego zadaniem jest oszczędzanie energii potrzebnej do rozgrzewania naczynia.
  • Stop Demeyere idealnie rozprowadza ciepło po całej jego powierzchni. Dzięki temu smażysz, czy dusisz na minimalnej mocy palnika, szybko i wydajnie.
  • Dno Radiant, patent włoskiej marki Ballarni, pozwala wokowi Alu Pro działać na indukcji. Przyspiesza dodatkowo nagrzewanie całej konstrukcji.

  • Stalowy, nienagrzewający się uchwyt mocowany jest na nitach.
  • Uchwyt wykonano z litej stali szlachetnej, dzięki czemu będzie bardzo stabilny, estetyczny i higieniczny.

Kilka porad specjalisty
na temat używania i konserwacji
woka z serii Alu Pro Demeyere

MOŻESZ STOSOWAĆ
STALOWE UTENSYLIA

NIE PRZEKRACZAJ
50-60% MOCY PALNIKA

NIE WŁĄCZAJ
FUNKCJI BOOST

MOŻESZ MYĆ
W ZMYWARCE

NIE PRZECHOWUJ
POTRAW W LODÓWCE

UŻYWAJ RĘKAWIC
KUCHENNYCH

  • Tytanowa, wzmacniana powłoka Duraglide Titanium jest na tyle wytrzymała, że możesz używać stalowych utensyliów. Jednak, by wok przez długie lata był estetyczny, warto sięgnąć po nylonowe, czy drewniane łopatki.
  • Dzięki przemyślnej konstrukcji woka Alu Pro i zastosowanym patentom temperatura smażenia może być wyższa, niż w przypadku innych tytanowych woków. Możesz bezpiecznie osiągnąć temperaturę 250, czy nawet i 260 stopni Celsjusza, smażąc duże, czy grube kawałki mięs.
  • Jeśli zapiekasz lub podpiekasz potrawy w piekarniku, możesz nastawić maksymalną temperaturę 260 stopni. Najlepiej jednak operować w przedziale temperatur 160-180, rzadziej 200-220 stopni.

Uniwersalna pokrywka,
która pasuje do 30 cm
woka Alu Pro Demeyere