• WSPARCIE DLA NASZYCH KLIENTÓW
  • AUTORSKIE TESTY SPRZĘTU
  • 30 LAT DOŚWIADCZENIA W BRANŻY
Każda paczka jest ubezpieczona
Każda wysyłka gratis

Apollo - Garnek z wkładem do gotowania na parze, stal Silvinox, 3 l, Ø 20 cm, Demeyere

1045 Promocyjnie 992
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 1 045 zł
Produkt dostępny
na zamówienie. Dostawa za około 3-4 tygodnie
Dostawa gratis
Każda paczka jest ubezpieczona
Towar wysyłamy kurierem
Każda wysyłka gratis
14 dni na zwrot towaru

Czy pomyślałbyś, że stalowe naczynia mogą urosnąć do rangi inżynieryjnego popisu? Otóż mogą, czego dowiodła belgijska marka Demeyere, która przez dekady zyskała opinię jednego z najbardziej twórczych i wymagających mistrzów stali.

Luksusowe naczynia Apollo otwierają nowy rozdział gotowania w stalowych garnkach. Produkowane wyłącznie w Belgii naczynia z tej linii mogą się pochwalić szeregiem patentów, które wspomagają gotowanie i dbają o to, by garnki były niemal niezniszczalne.

Demeyere jest pewne swoich niezwykle dopracowanych naczyń Apollo i daje na nie aż 30 lat gwarancji. Jeśli jesteś profesjonalistą i chcesz korzystać z talentów garnków Demeyere w restauracji, czy hotelu, producent ma dla Ciebie niespodziankę w postaci 10 lat gwarancji.

Te rewelacyjnie nagrzewające się naczynia mają tak sztywną konstrukcję, że ogromnie trudno byłoby je przegrzać, czy zniszczyć. A swoją moc zawdzięczają w dużym stopniu 7-warstwowemu dnu InductoBase®. Próżniowo spawane dno nie tylko doskonale akumuluje i dystrybuuje ciepło, ale wykorzystując zjawisko synergii, skraca czas gotowania i minimalizuje ilość używanej energii.

Naczynia Apollo Demeyere wykonane są ze stali Silvinox®, opatentowanego wynalazku belgijskiego producenta. Ta stal nigdy nie pożółknie, nie zmieni koloru nawet pod wpływem gorącego powietrza w piekarniku. Dodatkowo - jest higieniczna, nie łapie odcisków palców. Zawsze, nawet po 30 latach, będzie srebrzysto-biała.

Niezwykle funkcjonalne garnki z serii Apollo idealnie współpracują z każdego typu kuchenką, również indukcyjną. W tych naczyniach możesz gotować, dusić, piec, zapiekać. I – co intrygujące – gotować niemal bez wody.

A jeśli masz ochotę na nowe, ciekawe smaki, doskonale delikatne, dietetyczne potrawy, które wyśmienicie zaspakajają głód, a pozwalają zachować szczupłą sylwetkę, sięgnij po stalowy wkład do gotowania na parze, który idealnie pasuje do garnka o pojemności 3 litrów i średnicy 20 cm.

 

1045 Promocyjnie 992

Zobacz, do czego
wykorzystasz garnek
Apollo Demeyere

GARNEK DO GOTOWANIA
POTRAW NA PARZE

GARNEK DO
WSZYSTKICH TYPÓW ZUP

GARNEK DO
PIECZENI

GARNEK DO GULASZU,
POTRAW JEDNOGARNKOWYCH

GARNEK DO
GOTOWANIA WARZYW

GARNEK DO
DUSZENIA POTRAW

GARNEK DO
BIGOSU I BOGRACZU

GARNEK DO
ZAPIEKANEK

GARNEK DO POTRAW
WEGETARIAŃSKICH I WEGAŃSKICH

GARNEK DO
PECZENIA CHLEBA

garnek Apollo Demeyere
w skrócie

  • naczynia do gotowania, duszenia, smażenia na wszystkich typach kuchenek
  • do zapiekania i pieczenia potraw w piekarniku
  • garnek do bardzo zdrowego gotowania na parze; wkłady można ustawić jeden na drugim
  • szybkie nagrzewanie i dystrybucja ciepła dzięki 7-warstwowemu dnu
  • odlewane, spawane próżniowo dno i uchwyty
  • doskonale przylegająca do garnka stalowa pokrywka
  • stal Silvinox zachowuje przez dekady srebrzysty kolor
  • 30 lat gwarancji dla domowej kuchni, 10 lat dla kuchni profesjonalnej

Materiał

  • garnek i wkład - satynowana stal szlachetna, która, dzięki technologii Silvinox®, zawsze zachowa srebrzystą barwę
  • ścianki - stal szlachetna
  • 7-warstwowe dno InductoBase® - wewnątrz i na zewnątrz stal szlachetna, w środku dwie warstwy stopu aluminium, pas czystego aluminium i opatentowany przez Demeyere trójwarstwowy stop TriplInduc®
  • odlewane, spawane stalowe uchwyty
  • pokrywka - stal szlachetna
  • silikonowy, żaroodporny pierścień

Wymiary

  • średnica garnka - 20 cm
  • średnica dna - 18 cm
  • pojemność - 3 l
  • wysokość ścianek - 10 cm
  • długość z uchwytami - 28,3 cm

 

  • średnica wkładu - 20 cm
  • wysokość wkładu - 10 cm

 

  • waga zestawu - 2,2 kg

Naczynia Apollo nadają się
na każdy typ kuchenki
i do piekarnika

NA KUCHNIĘ
GAZOWĄ

NA KUCHNIĘ
ELEKTRYCZNĄ

NA KUCHNIĘ
CERAMICZNĄ

NA KUCHNIĘ
INDUKCYJNĄ

DO PIEKARNIKA

Produkty z tej samej serii

Obejrzyj wszystkie produkty z serii

CHCESZ WIEDZIEĆ WIĘCEJ?

 

Poniżej znajdziesz sporo ważnych informacji. Sprawdzamy i testujemy stalowe garnki, więc wiemy o nich naprawdę wiele. Chętnie dzielimy się wiedzą, pasją i doświadczeniami.

Z garnkami do gotowania na parze
zaczniesz podbój
kuchennego kosmosu

Jeśli lubisz zdrowo gotować, podpowiemy Ci, jak gotować zdrowiej i najzdrowiej. Wystarczy, że do kolekcji swoich doskonałych naczyń dołączysz garnek do gotowania na parze, czy wkład pasujący do naczynia Apollo. Nie ma zdrowszej metody gotowania, niż przyrządzanie potraw w gorącej parze wodnej.

Wielu myśli, że na parze można gotować tylko kluski, mięso, czy ryby. A to nieprawda, bo gotowanie na parze to nieskończona, wyrafinowana przygoda ze smakiem. I to smakiem potraw kuchni całego świata. Na parze możesz przygotować, zasadniczo, wszystko.

 

  • Garnek Apollo Demeyere standardowo wyposażony jest we wkład do gotowania na parze. Wkład ma silikonowy, zdejmowany pierścień, który sprawia, że perforowany wkład idealnie osiada na brzegu naczynia.
  • Przykryte masywną, stalową pokrywką naczynie staje się mini-szybkowarem. Gotuje się w nim błyskawicznie w gorącej parze.
  • Garnki Apollo Demeyere są tak pomyślane, że można gotować w nich w tzw. wieży, czyli kilku wkładach na raz. Możesz użyć nawet 4 wkładów, a wszystko idealnie się ugotuje.
  • Dzięki temu w jednym czasie powstanie złożony obiad. Pamiętaj tylko, by to, co wymaga najdłuższego czasu gotowania na parze, znalazło się w najniższym wkładzie. Na górę z kolei musi trafić to, co najdelikatniejsze, np. miękkie warzywa (typu pomidory, czy cukinia).

7-warstwowe dno InductoBase
pozwala na bardzo szybkie
rozprowadzanie ciepła

  • Inżynierowie belgijskiej marki już dawno dowiedli, że opracowywane przez nich zaawansowane technologicznie naczynia potrafią oszczędzić aż 30% energii niezbędnej do podgrzania całego garnka i gotowania w nim.
  • Dno doskonale akumuluje ciepło, a materiały, z których je stworzono, wykorzystując zjawisko synergii, przekazują ciepło bezpośrednio na ścianki i w głąb przyrządzanych potraw. Ciepło nie ucieka na zewnątrz, stąd gotuje się szybciej, wydajniej i wiele zdrowiej.
  • Taka konstrukcja naczynia i wielka odporność termiczna na przegrzanie sprawiają, że w naczyniach Apollo można gotować z minimalnym dodatkiem wody, czy nawet i bez niej.

W naczyniach Apollo
można zdrowo gotować
z bardzo małą ilością wody

  • Jeśli przykryjesz garnek Apollo doskonale dopasowaną pokrywką, możesz gotować niezwykle zdrowo w minimalnej ilości wody. Wystarczy tylko szklanka wody, by ugotować ziemniaki dla całej rodziny. Dzięki takiemu zabiegowi w warzywach zostają wszystkie składniki odżywcze i minerały.
  • Musisz tylko pamiętać, by od czasu do czasu sprawdzać poziom wody w naczyniu.
  • Istnieje też druga metoda gotowania w naczyniach Apollo. Mówimy o gotowaniu w skrajnie małej ilości wody - 50-75 ml wystarczy, by doskonale ugotować warzywa.
  • Umyte warzywa włóż do garnka Apollo, podgrzej go, a kiedy będzie gorący, zmniejsz płomień, czy moc palnika do minimum. Przez kilkanaście minut nie podnoś pokrywki, by nie wypuszczać drogocennej pary, bo to ona gotuje Twoje warzywa.
  • Sprawdziliśmy obie metody i, co zdumiewające, nie ma słowa przesady w deklaracjach producenta. W garnkach Apollo da się gotować ultra zdrowo.

Higieniczna stal Silvinox, która
nigdy nie zmieni koloru
i inne pomysły Demeyere

  • Stal Silvinox® Demeyere jest higieniczna. W niewielkim stopniu łapie odciski palców.
  • Dodatkowo - przenoszone z dłoni, czy surowych produktów bakterie nie rozwijają się na stali Silvinox®.
  • Nienagrzewające się, kute, spawane uchwyty montowane są na zewnątrz naczyń, dzięki czemu ich mycie i pielęgnacja są bajecznie proste.

Nie bój się używania
garnków Apollo -
to dziecinnie proste

MOŻESZ STOSOWAĆ
STALOWE UTENSYLIA

MOŻESZ MYĆ
W ZMYWARCE

NIE PRZECHOWUJ
POTRAW W LODÓWCE

UŻYWAJ RĘKAWIC
KUCHENNYCH

  • Stalowe garnki Apollo Demeyere możesz myć w zmywarce. Licz się jednak z tym, że szybciej zestarzeją się optycznie.
  • Ręczne mycie naczyń trwa zaledwie kilka chwil.
  • Pamiętaj, by do mycia garnków często stosować płyn z dodatkiem kwasku cytrynowego lub soku z cytryny. Do potężniejszych zabrudzeń użyj też sody oczyszczonej.
  • Jeśli skarmelizujesz coś na dnie garnka, za mocno zagęścisz, zredukujesz sos, czy na dnie zostaną resztki potraw, wlej wodę i przez kilka minut podgrzewaj ją na niewielkiej mocy palnika. Zabrudzenia zejdą same.
  • W stalowych garnkach Apollo nie przechowuj jedzenia w lodówce. Wykorzystaj do tego, np., system Fresh & Save.
  • Jeśli garnek trafi do piekarnika, użyj rękawic kuchennych.

Dodatkowy wkład do pary
pozwalający gotować
w tzw. wieży