Apollo - Garnek z wkładem do gotowania na parze, stal Silvinox, 3 l, Ø 20 cm, Demeyere

985
Produkt dostępny
wysyłka 7-14 dni
Dostawa gratis
Każda paczka jest ubezpieczona
Towar wysyłamy kurierem
Każda wysyłka gratis
14 dni na zwrot towaru

Czy pomyślałbyś, że stalowe naczynia mogą urosnąć do rangi inżynieryjnego popisu? Otóż mogą, czego dowiodła belgijska marka Demeyere, która przez dekady zyskała opinię jednego z najbardziej twórczych i wymagających mistrzów stali.

Luksusowe naczynia Apollo otwierają nowy rozdział gotowania w stalowych garnkach. Produkowane wyłącznie w Belgii naczynia z tej linii mogą się pochwalić szeregiem patentów, które wspomagają gotowanie i dbają o to, by garnki były niemal niezniszczalne.

Demeyere jest pewne swoich niezwykle dopracowanych naczyń Apollo i daje na nie aż 30 lat gwarancji. Jeśli jesteś profesjonalistą i chcesz korzystać z talentów garnków Demeyere w restauracji, czy hotelu, producent ma dla Ciebie niespodziankę w postaci 10 lat gwarancji.

Te rewelacyjnie nagrzewające się naczynia mają tak sztywną konstrukcję, że ogromnie trudno byłoby je przegrzać, czy zniszczyć. A swoją moc zawdzięczają w dużym stopniu 7-warstwowemu dnu InductoBase®. Próżniowo spawane dno nie tylko doskonale akumuluje i dystrybuuje ciepło, ale wykorzystując zjawisko synergii, skraca czas gotowania i minimalizuje ilość używanej energii.

Naczynia Apollo Demeyere wykonane są ze stali Silvinox®, opatentowanego wynalazku belgijskiego producenta. Ta stal nigdy nie pożółknie, nie zmieni koloru nawet pod wpływem gorącego powietrza w piekarniku. Dodatkowo - jest higieniczna, nie łapie odcisków palców. Zawsze, nawet po 30 latach, będzie srebrzysto-biała.

Niezwykle funkcjonalne garnki z serii Apollo idealnie współpracują z każdego typu kuchenką, również indukcyjną. W tych naczyniach możesz gotować, dusić, piec, zapiekać. I – co intrygujące – gotować niemal bez wody.

A jeśli masz ochotę na nowe, ciekawe smaki, doskonale delikatne, dietetyczne potrawy, które wyśmienicie zaspakajają głód, a pozwalają zachować szczupłą sylwetkę, sięgnij po stalowy wkład do gotowania na parze, który idealnie pasuje do garnka o pojemności 3 litrów i średnicy 20 cm.

Nowoczesne, stalowe
garnki Apollo Demeyere
posłużą przez całe dekady

  • naczynia do gotowania, duszenia, smażenia na wszystkich typach kuchenek
  • do zapiekania i pieczenia potraw w piekarniku
  • garnek do bardzo zdrowego gotowania na parze; wkłady można ustawić jeden na drugim
  • szybkie nagrzewanie i dystrybucja ciepła dzięki 7-warstwowemu dnu
  • odlewane, spawane próżniowo dno i uchwyty
  • doskonale przylegająca do garnka stalowa pokrywka
  • stal Silvinox zachowuje przez dekady srebrzysty kolor
  • 30 lat gwarancji dla domowej kuchni, 10 lat dla kuchni profesjonalnej

Naczynia Apollo nadają się
na każdy typ kuchenki
i do piekarnika

NA KUCHNIĘ
GAZOWĄ

NA KUCHNIĘ
ELEKTRYCZNĄ

NA KUCHNIĘ
CERAMICZNĄ

NA KUCHNIĘ
INDUKCYJNĄ

DO PIEKARNIKA

SKARBNICA SMAKÓW, CZYLI GOTOWANIE NA PARZE

  • Potrawy gotowane na parze są dedykowane wszystkim, którzy dbają o swoją dietę, różnorodne posiłki i mają świadomość, jak bardzo mocno jedzenie wpływa na ludzkie zdrowie.
  • Luksusowy, stalowy garnek belgijskiej marki Demeyere z kolekcji Apollo, został wyposażony we wkład do gotowania na parze. Możesz przygotować w nim, np., delikatne, drobiowe klopsy, które polejesz już na talerzu aromatycznym, gęstym sosem pomidorowym, grzybowym, czy żurawinowym.
  • Od Ciebie będzie zależeć, czy gotowane na parze klopsy lub pulpety będą delikatne, słodko-kwaśne, czy wyraziste, bo pikantne.
  • Oczywiście, możesz wyjąć stalowy wkład z garnka Apollo i traktować go jako klasyczne naczynie, w którym możesz gotować, dusić, piec i zapiekać potrawy w piekarniku.

Materiał

  • garnek i wkład - satynowana stal szlachetna, która, dzięki technologii Silvinox®, zawsze zachowa srebrzystą barwę
  • ścianki - stal szlachetna
  • 7-warstwowe dno InductoBase® - wewnątrz i na zewnątrz stal szlachetna, w środku dwie warstwy stopu aluminium, pas czystego aluminium i opatentowany przez Demeyere trójwarstwowy stop TriplInduc®
  • odlewane, spawane stalowe uchwyty
  • pokrywka - stal szlachetna
  • silikonowy, żaroodporny pierścień

Wymiary

  • średnica garnka - 20 cm
  • średnica dna - 18 cm
  • pojemność - 3 l
  • wysokość ścianek - 10 cm
  • długość z uchwytami - 28,3 cm

 

  • średnica wkładu - 20 cm
  • wysokość wkładu - 10 cm

 

  • waga zestawu - 2,2 kg

Produkty z tej samej serii

Obejrzyj wszystkie produkty z serii

Z garnkami do gotowania na parze
zaczniesz podbój
kuchennego kosmosu

Jeśli lubisz zdrowo gotować, podpowiemy Ci, jak gotować zdrowiej i najzdrowiej. Wystarczy, że do kolekcji swoich doskonałych naczyń dołączysz garnek do gotowania na parze, czy wkład pasujący do naczynia Apollo. Nie ma zdrowszej metody gotowania, niż przyrządzanie potraw w gorącej parze wodnej.

Wielu myśli, że na parze można gotować tylko kluski, mięso, czy ryby. A to nieprawda, bo gotowanie na parze to nieskończona, wyrafinowana przygoda ze smakiem. I to smakiem potraw kuchni całego świata. Na parze możesz przygotować, zasadniczo, wszystko.

  • Naczynie Apollo, belgijskiej marki Demeyere, standardowo wyposażone jest w jeden wkład do gotowania na parze. Wkład ma silikonowy, zdejmowany pierścień, który sprawia, że perforowany wkład idealnie osiada na brzegu naczynia.
  • Przykryte masywną, stalową pokrywką naczynie staje się mini-szybkowarem. Gotuje się w nim błyskawicznie, w gorącej parze.
  • Garnki Apollo Demeyere są tak pomyślane, że można gotować w nich w tzw. wieży, czyli kilku wkładach na raz. Możesz ustawić na sobie nawet i 4 wkłady, a wszystko idealnie się ugotuje.
  • Dzięki temu w jednym czasie powstanie złożony obiad. Pamiętaj tylko, by to, co wymaga najdłuższego czasu gotowania na parze, znalazło się w najniższym wkładzie. Na górę z kolei musi trafić to, co najdelikatniejsze, np. miękkie warzywa (typu pomidory, czy cukinia).
  • Gotując na parze, używaj przypraw całego świata, stosuj przeróżne typy octów winnych, marynat, sosów do mięs, ryb, czy warzyw. Rób dressingi, domowe sosy, którymi podlejesz gotową już potrawę. Przeżyjesz prawdziwą smakową ucztę – gotowane na parze znane Ci potrawy odrodzą się.

7-warstwowe dno InductoBase
pozwala na bardzo szybkie
rozprowadzanie ciepła

  • Podstawowa idea konstrukcji naczyń Apollo zakłada, że garnki muszą wyśmienicie przewodzić ciepło, by można było gotować w nich z użyciem minimalnej ilości energii.
  • Inżynierowie Demeyere zaproponowali odkrywcze, 7 warstwowe dno Inductobase®, które składa się z łączonych hermetycznie warstw stali szlachetnej, dwóch warstw stopu aluminium dzielonych 5-milimetrowym pasem czystego aluminium oraz tworzącym właściwe dno naczynia, trójwarstwowym patentem Demeyere - stopem TriplInduc®.
  • 7-warstwowe, kapslowe dno jest niezwykle odporne na wysokie temperatury, więc garnki wytrwają przez całe dekady. Nieprzypadkowo mają aż 30 lat gwarancji (dla używających ich w domu) i aż 10 lat dla profesjonalnych zastosowań.

  • Inżynierowie belgijskiej marki już dawno dowiedli, że opracowywane przez nich zaawansowane technologicznie naczynia potrafią oszczędzić aż 30% energii niezbędnej do podgrzania całego garnka i gotowania w nim.
  • Dno doskonale akumuluje ciepło, a materiały, z których je stworzono, wykorzystując zjawisko synergii, przekazują ciepło bezpośrednio na ścianki i w głąb przyrządzanych potraw. Ciepło nie ucieka na zewnątrz, stąd gotuje się szybciej, wydajniej i wiele zdrowiej.
  • Taka konstrukcja naczynia i wielka odporność termiczna na przegrzanie sprawiają, że w naczyniach Apollo można gotować z minimalnym dodatkiem wody, czy nawet i bez niej.

W naczyniach Apollo
można zdrowo gotować
z bardzo małą ilością wody

  • Jeśli przykryjesz garnek Apollo ciężką, doskonale dopasowaną pokrywką, możesz gotować niezwykle zdrowo w minimalnej ilości wody. Wystarczy szklanka wody, by ugotować w niej ziemniaki dla całej rodziny. Dzięki takiemu zabiegowi w warzywach zostają wszystkie składniki odżywcze i minerały.
  • Musisz tylko pamiętać, by od czasu do czasu sprawdzać poziom wody w naczyniu.
  • Istnieje jeszcze druga, bardziej eksperymentalna metoda gotowania, której naczynia Apollo podołają bez problemu. Mówimy o gotowaniu bez wody, albo - precyzyjniej rzecz ujmując - z taką jej ilością, która została na ziemniakach, czy innych warzywach po ich opłukaniu.
  • Umyte warzywa włóż do garnka Apollo, podgrzej go, a kiedy będzie gorący, zmniejsz płomień, czy moc palnika do minimum. Przez kilkanaście minut nie podnoś pokrywki, by nie wypuszczać drogocennej pary, bo to ona gotuje Twoje warzywa.
  • Po tym eksperymencie może Ci się udać odcedzić jeszcze troszkę wody z, np., ugotowanych ziemniaków.
  • Sprawdziliśmy obie metody i, co zdumiewające, nie ma słowa przesady w deklaracjach producenta. W garnkach Apollo da się gotować ultra zdrowo. Nawet i bez wody.

Higieniczna stal Silvinox, która
nigdy nie zmieni koloru
i inne pomysły Demeyere

  • Kolejny niezwykły wynalazek Demeyere to uszlachetniona stal Silvinox®, która zawsze będzie srebrzysto-biała, nawet, gdy będziesz używać naczyń Apollo w piekarniku.
  • Ten opatentowany przez Demeyere w latach 60-tych XX wieku elektrochemiczny proces polega na pozbawieniu stali mikroelementów żelaza. Dlatego zawsze będzie piękna i jasna.
  • Zdumiewająca stal Silvinox® Demeyere jest, dodatkowo, niezwykle higieniczna. Nie łapie odcisków palców, dzięki czemu na powietrznię garnków Apollo nie przenoszą się bakterie, które znajdują się na dłoniach gotującego. Można więc powiedzieć, że stalowe naczynia Demeyere posiadają swoisty faktor antybakteryjny.
  • Belgijski producent jest znany w świecie kulinariów ze swojego przywiązania do higieny. Zakłada, że naczynia mają zarówno idealnie wyglądać, jak i służyć przez całe dekady.
  • Dowodem na bezwzględną dbałość Demeyere o higienę naczyń jest też grube, kapslowane, hermetycznie spawane dno, które - wg zapewnień producenta - nigdy się nie rozwarstwi. Między nim, a ściankami naczynia nie ma przerw, w które mogłyby dostać się bakterie, czy drobnoustroje chorobotwórcze.
  • Podobnie rzecz ma się z kutymi, hermetycznie spawanymi uchwytami naczyń. Nie dość, że bardzo precyzyjnie przylegają do ścianek garnków, dodatkowo są tak obmyślone, by nigdy nie poluzowały się i nie odpadły.
  • Niezwykle słynny stał się film producenta, w którym 80 kg inżynier marki Demeyere skakał po uchwytach naczyń Apollo, by pokazać, jak są trwałe.
  • I jeszcze jeden element świadczący o zaangażowaniu Demeyere w kwestię higieny gotowania. Nienagrzewające się uchwyty montowane są na zewnątrz naczyń. Stalowych ścianek garnków nie przebijają nity, na których mogłyby osadzić się resztki gotowanego jedzenia.

Nie bój się używania
garnków Apollo -
to dziecinnie proste

MOŻESZ STOSOWAĆ
STALOWE UTENSYLIA

MOŻESZ MYĆ
W ZMYWARCE

NIE PRZECHOWUJ
POTRAW W LODÓWCE

UŻYWAJ RĘKAWIC
KUCHENNYCH

  • Kuchnia gazowa może, niestety, brudzić naczynia Apollo z tego powodu, że gaz jest tłustym paliwem. By garnki były zawsze srebrzysto-białe, pamiętaj, by dokładnie myć naczynia również z zewnątrz.
  • Stal Silvinox® łatwo utrzymać w czystości. Od czasu do czasu użyj do mycia płynu do naczyń z dodatkiem kwasku cytrynowego. Więcej o konserwacji stali Demeyere przeczytasz w wysuwanym panelu z prawej strony ekranu.
  • Uchwyty garnka Apollo nagrzeją się, jeśli wstawisz naczynie do piekarnika.
  • W stalowych garnkach Apollo możesz przechowywać jedzenie przez kilka godzin po przyrządzeniu posiłku. Nie wstawiaj jednak stalowych naczyń do lodówki.
  • Naczynia Demeyere rozgrzewają się błyskawicznie i równomiernie dystrybuują ciepło, pozwalając perfekcyjnie gotować i dusić. Można je nagrzewać na 50-60% mocy palnika. W przypadku indukcji czas rozgrzewania garnka może trwać poniżej 30 sekund, wszystko zależy od typu i mocy kuchenki.

Dodatkowy wkład do pary
pozwalający gotować
w tzw. wieży