• WSPARCIE DLA NASZYCH KLIENTÓW
  • AUTORSKIE TESTY SPRZĘTU
  • 30 LAT DOŚWIADCZENIA W BRANŻY
  • Każda paczka jest ubezpieczona
  • Każda wysyłka gratis

Artykuły O japońskich nożach noże Chroma

7 porad, jak nie zniszczyć japońskiego noża

Jest kilka zasad, które pomogą Twojemu japońskiemu nożowi służyć długo i zachować świetną kondycję. Musisz jednak zmienić stare nawyki i nastawienie do noża, by ten grał w Twojej drużynie.

Czytaj więcej

Kryzys na rynku japońskich noży! Mistrzowskie ostrza coraz trudniej dostępne

W 2019 roku zaczęły w zastraszającym tempie znikać luksusowe japońskie noże. Doszło do tego, że znikają całe linie, czy wręcz marki. Co się dzieje? Co spowodowało kryzys w branży japońskich noży?

Czytaj więcej

Jak naostrzyć japońskie, ręcznie kute noże Chroma

Jedne z bardziej ortodoksyjnych, specyficznych, japońskich noży należących do serii Haiku Kurouchi Tosa, marki Chroma, należy ostrzyć wyłącznie na wysokiej klasy kamieniach.

Czytaj więcej

O niepospolitym uroku noży Haiku Kurouchi Tosa marki Chroma

Wybraliśmy z dorobku kuźni Chroma najbardziej intrygującą linię - Haiku Kurouchi Tosa, która wszystkim różni się od tradycyjnych noży tej firmy.

Czytaj więcej