Jak dbać o noże typu folder marki Mcusta
Foldery, urocze maluchy w świecie noży, tworzone przez kuźnię Mcusta, to prawdziwe arcydzieła kowalstwa. Warto dbać o nie z prawdziwą pieczołowitością. Jak to robić? Już piszemy.
Foldery, urocze maluchy w świecie noży, tworzone przez kuźnię Mcusta, to prawdziwe arcydzieła kowalstwa. Warto dbać o nie z prawdziwą pieczołowitością. Jak to robić? Już piszemy.
Genialne japońskie noże Mcusta Zanmai wymagają nieco uwagi. Warto byś poznał reguły postępowania z nimi, nim jeszcze trafią do Twojej kuchni. Szkoda nieświadomie niszczyć takie noże.
Japońskie noże Tamahagane wymagają odpowiedniego traktowania. Nie ma tu mowy o improwizacji, czy wręcz ustalaniu własnych zasad. Z naszego artykułu dowiesz się, na co zwracać uwagę.
Japońskie noże wymagają innego traktowania i ostrzenia, niż klasyczne noże europejskie. Przeczytaj, jak dbać o japońskie noże Suncraft, jak i na czym je ostrzyć i co zrobić, by były z Tobą długie lata.
Wystarczy rzut oka na przepiękne i surowe noże Kasumi Black Hammer, by mieć pewność, że mamy do czynienia z prawdziwymi mistrzowskimi ostrzami. Dowiedz się, jak je ostrzyć i dbać o nie?
Podstawowe linie japońskich noży Miyabi ostrzy się na specjalnych kamieniach ceramicznych, a wyższej klasy noże na ostrzałkach syntetycznych. O nich w naszym tekście.
Piękne i niezwykle ostre noże japońskiej marki Kasumi można ostrzyć na kamieniach ceramicznych lub syntetycznych. Jakiego wyboru dokonać, podpowiada nasz specjalista.
Noże Tojiro pozwalają się bardzo dobrze naostrzyć na kamieniach ceramicznych. Nie ma potrzeby, byś inwestował środki w kamień syntetyczny.