Artykuły O producentach

Fascynujące w przypadku marek, o których z przyjemnością piszemy artykuły, a których produkty prezentujemy w naszym sklepie jest to, że wiele z nich cieszy się nadzwyczaj długą tradycją i historią. Są to marki, które zmieniały świat kulinariów, narzucały mu nowe trendy, sposób myślenia o gotowaniu, podsuwały tak odkrywcze technologie, które zapierały dech w piersiach. I zawsze stały na straży gotowania przepełnionego pasją. W historii i działaniach tych producentów zawsze czuć misję poprawy ludzkiego życia. I za można ich cenić i szanować. Pisząc o tych markach, odkrywamy ze zdumieniem i zachwytem tajemnice tworzonych przez nie sprzętów.

Mistrz Katsushige Anryu, który uważa, że stal ma duszę

Mistrz klasycznego japońskiego kowalstwa, Katsushige Anryu, to żywa legenda. Noże tego wyjątkowego człowieka goszczą w kuchniach najbardziej wybrednych gotujących. Dlaczego?

Czytaj więcej

Yoshimi Kato i młode pokolenie japońskich kowali

Yoshimi Kato uznawany jest obecnie za jednego z najzdolniejszych japońskich kowali młodego pokolenia. Problem w tym, że „młode pokolenie” w Japonii oznacza coś innego, niż w Europie.

Czytaj więcej

Noże Global SAI mogą być ostrzejsze, niż myślisz

Noże Global, znane na całym świecie, są i kochane i nienawidzone. Wszystko sprowadza się do kwestii ostrzenia ich specyficznej stali. O tym problemie przeczytasz w naszym tekście.

Czytaj więcej

Ciepło, cieplej, WOLL, czyli o tytanowych naczyniach niemieckiego producenta

Tytanowe garnki nieprzywierające stają się coraz bardziej popularne. Ale, by ich termika była odpowiednia, musisz sięgać wyłącznie po opatentowane i sprawdzone rozwiązania.

Czytaj więcej

WOLL i wytrzymałe patelnie tytanowe wzmacniane szafirem

Kiedy powłoka tytanowa wzmacnia jest szafirem, pokazuje, co potrafi. Na takie ciekawe rozwiązanie wpadła niemiecka marka WOLL, tworząc dla wymagających patelnie z serii Saphir Lite.

Czytaj więcej

WOLL i jego tytanowe patelnie wzmacniane diamentem

Tytanowe patelnie niemieckiej marki WOLL skuszą Cię nieprzywierającą powłoką, która została wzmocniona diamentem. Efekt? Sprawne smażenie z minimalną ilością tłuszczu.

Czytaj więcej

Takeshi Saji - kowal eksperymentator

50 lat badań nad stalami i przeróżnymi materiałami rękojeści, które tworzą malownicze noże - to, w skrócie dorobek jednego z najsłynniejszych mistrzów japońskiego kowalstwa, Takeshi Saji.

Czytaj więcej

Żeliwo Staub pasuje do każdej kuchni

Żeliwne garnki i patelnie kojarzą się z reguły z kuchnią babci, czy prababci. Stąd trudno niektórym zaakceptować fakt, że nowoczesne żeliwo współpracuje z każdym typem kuchenki i piekarnika.

Czytaj więcej
« 1 3