Artykuły O producentach

Fascynujące w przypadku marek, o których z przyjemnością piszemy artykuły, a których produkty prezentujemy w naszym sklepie jest to, że wiele z nich cieszy się nadzwyczaj długą tradycją i historią. Są to marki, które zmieniały świat kulinariów, narzucały mu nowe trendy, sposób myślenia o gotowaniu, podsuwały tak odkrywcze technologie, które zapierały dech w piersiach. I zawsze stały na straży gotowania przepełnionego pasją. W historii i działaniach tych producentów zawsze czuć misję poprawy ludzkiego życia. I za można ich cenić i szanować. Pisząc o tych markach, odkrywamy ze zdumieniem i zachwytem tajemnice tworzonych przez nie sprzętów.

Trojaczki Evy Solo, czyli trójka co krok

Duńska marka Eva Solo z wielką dumą mówi o naczyniach z kolekcji Eva Trio. Problem w tym, że czytelna w latach 70-tych XX wieku idea „trio” dziś stała się nieco skomplikowana w interpretacji.

Czytaj więcej

Miedziane naczynia Falk, czyli producencka kuracja odmładzająca

Słyszałeś kiedyś o SPA dla miedzianych naczyń? Jeśli nie, opowiemy Ci o niezwykłym pomyśle belgijskiej marki Falk, która w niezwykły sposób dba o komfort swojego klienta i jego naczyń.

Czytaj więcej

Scanpan - mistrz czyszczenia świata i eko-aluminium

Duńska marka Scanpan jest niezwykle pro-ekologiczna. Ma pełną świadomość tego, że o naturę trzeba dbać i robi to, wykorzystując recyklingowane aluminium do produkcji naczyń.

Czytaj więcej

Mistrz Katsushige Anryu, który uważa, że stal ma duszę

Mistrz klasycznego japońskiego kowalstwa, Katsushige Anryu, to żywa legenda. Noże tego wyjątkowego człowieka goszczą w kuchniach najbardziej wybrednych gotujących. Dlaczego?

Czytaj więcej

Yoshimi Kato i młode pokolenie japońskich kowali

Yoshimi Kato uznawany jest obecnie za jednego z najzdolniejszych japońskich kowali młodego pokolenia. Problem w tym, że „młode pokolenie” w Japonii oznacza coś innego, niż w Europie.

Czytaj więcej

Noże Global SAI mogą być ostrzejsze, niż myślisz

Noże Global, znane na całym świecie, są i kochane i nienawidzone. Wszystko sprowadza się do kwestii ostrzenia ich specyficznej stali. O tym problemie przeczytasz w naszym tekście.

Czytaj więcej

Ciepło, cieplej, WOLL, czyli o tytanowych naczyniach niemieckiego producenta

Tytanowe garnki nieprzywierające stają się coraz bardziej popularne. Ale, by ich termika była odpowiednia, musisz sięgać wyłącznie po opatentowane i sprawdzone rozwiązania.

Czytaj więcej

WOLL i wytrzymałe patelnie tytanowe wzmacniane szafirem

Kiedy powłoka tytanowa wzmacnia jest szafirem, pokazuje, co potrafi. Na takie ciekawe rozwiązanie wpadła niemiecka marka WOLL, tworząc dla wymagających patelnie z serii Saphir Lite.

Czytaj więcej
« 1 3