Artykuły O producentach

Fascynujące w przypadku marek, o których z przyjemnością piszemy artykuły, a których produkty prezentujemy w naszym sklepie jest to, że wiele z nich cieszy się nadzwyczaj długą tradycją i historią. Są to marki, które zmieniały świat kulinariów, narzucały mu nowe trendy, sposób myślenia o gotowaniu, podsuwały tak odkrywcze technologie, które zapierały dech w piersiach. I zawsze stały na straży gotowania przepełnionego pasją. W historii i działaniach tych producentów zawsze czuć misję poprawy ludzkiego życia. I za można ich cenić i szanować. Pisząc o tych markach, odkrywamy ze zdumieniem i zachwytem tajemnice tworzonych przez nie sprzętów.

Scanpan - mistrz czyszczenia świata i eko-aluminium

Duńska marka Scanpan jest niezwykle pro-ekologiczna. Ma pełną świadomość tego, że o naturę trzeba dbać i robi to, wykorzystując recyklingowane aluminium do produkcji naczyń.

Czytaj więcej

Mistrz Katsushige Anryu, który uważa, że stal ma duszę

Mistrz klasycznego japońskiego kowalstwa, Katsushige Anryu, to żywa legenda. Noże tego wyjątkowego człowieka goszczą w kuchniach najbardziej wybrednych gotujących. Dlaczego?

Czytaj więcej

Yoshimi Kato i młode pokolenie japońskich kowali

Yoshimi Kato uznawany jest obecnie za jednego z najzdolniejszych japońskich kowali młodego pokolenia. Problem w tym, że „młode pokolenie” w Japonii oznacza coś innego, niż w Europie.

Czytaj więcej

Noże Global SAI mogą być ostrzejsze, niż myślisz

Noże Global, znane na całym świecie, są i kochane i nienawidzone. Wszystko sprowadza się do kwestii ostrzenia ich specyficznej stali. O tym problemie przeczytasz w naszym tekście.

Czytaj więcej

Ciepło, cieplej, WOLL, czyli o tytanowych naczyniach niemieckiego producenta

Tytanowe garnki nieprzywierające stają się coraz bardziej popularne. Ale, by ich termika była odpowiednia, musisz sięgać wyłącznie po opatentowane i sprawdzone rozwiązania.

Czytaj więcej

WOLL i wytrzymałe patelnie tytanowe wzmacniane szafirem

Kiedy powłoka tytanowa wzmacnia jest szafirem, pokazuje, co potrafi. Na takie ciekawe rozwiązanie wpadła niemiecka marka WOLL, tworząc dla wymagających patelnie z serii Saphir Lite.

Czytaj więcej

WOLL i jego tytanowe patelnie wzmacniane diamentem

Tytanowe patelnie niemieckiej marki WOLL skuszą Cię nieprzywierającą powłoką, która została wzmocniona diamentem. Efekt? Sprawne smażenie z minimalną ilością tłuszczu.

Czytaj więcej

Takeshi Saji - kowal eksperymentator

50 lat badań nad stalami i przeróżnymi materiałami rękojeści, które tworzą malownicze noże - to, w skrócie dorobek jednego z najsłynniejszych mistrzów japońskiego kowalstwa, Takeshi Saji.

Czytaj więcej
« 1 3