Miedziane naczynia Falk, czyli producencka kuracja odmładzająca
Słyszałeś kiedyś o SPA dla miedzianych naczyń? Jeśli nie, opowiemy Ci o niezwykłym pomyśle belgijskiej marki Falk, która w niezwykły sposób dba o komfort swojego klienta i jego naczyń.
Fascynujące w przypadku marek, o których z przyjemnością piszemy artykuły, a których produkty prezentujemy w naszym sklepie jest to, że wiele z nich cieszy się nadzwyczaj długą tradycją i historią. Są to marki, które zmieniały świat kulinariów, narzucały mu nowe trendy, sposób myślenia o gotowaniu, podsuwały tak odkrywcze technologie, które zapierały dech w piersiach. I zawsze stały na straży gotowania przepełnionego pasją. W historii i działaniach tych producentów zawsze czuć misję poprawy ludzkiego życia. I za można ich cenić i szanować. Pisząc o tych markach, odkrywamy ze zdumieniem i zachwytem tajemnice tworzonych przez nie sprzętów.
Słyszałeś kiedyś o SPA dla miedzianych naczyń? Jeśli nie, opowiemy Ci o niezwykłym pomyśle belgijskiej marki Falk, która w niezwykły sposób dba o komfort swojego klienta i jego naczyń.
Duńska marka Scanpan jest niezwykle pro-ekologiczna. Ma pełną świadomość tego, że o naturę trzeba dbać i robi to, wykorzystując recyklingowane aluminium do produkcji naczyń.
Mistrz klasycznego japońskiego kowalstwa, Katsushige Anryu, to żywa legenda. Noże tego wyjątkowego człowieka goszczą w kuchniach najbardziej wybrednych gotujących. Dlaczego?
Yoshimi Kato uznawany jest obecnie za jednego z najzdolniejszych japońskich kowali młodego pokolenia. Problem w tym, że „młode pokolenie” w Japonii oznacza coś innego, niż w Europie.
Tytanowe garnki nieprzywierające stają się coraz bardziej popularne. Ale, by ich termika była odpowiednia, musisz sięgać wyłącznie po opatentowane i sprawdzone rozwiązania.
Kiedy powłoka tytanowa wzmacnia jest szafirem, pokazuje, co potrafi. Na takie ciekawe rozwiązanie wpadła niemiecka marka WOLL, tworząc dla wymagających patelnie z serii Saphir Lite.
Tytanowe patelnie niemieckiej marki WOLL skuszą Cię nieprzywierającą powłoką, która została wzmocniona diamentem. Efekt? Sprawne smażenie z minimalną ilością tłuszczu.
50 lat badań nad stalami i przeróżnymi materiałami rękojeści, które tworzą malownicze noże - to, w skrócie dorobek jednego z najsłynniejszych mistrzów japońskiego kowalstwa, Takeshi Saji.