• WSPARCIE DLA NASZYCH KLIENTÓW
  • AUTORSKIE TESTY SPRZĘTU
  • 30 LAT DOŚWIADCZENIA W BRANŻY
Każda paczka jest ubezpieczona
Każda wysyłka gratis

Artykuły Stalowe patelnie

4 bardzo ważne reguły korzystania z patelni klasy Premium

Kiedy decydujesz się na zakup stalowej, żeliwnej, czy miedzianej patelni klasy Premium, musisz liczyć się z koniecznością spełnienia pewnych warunków. Dzięki naszym instrukcjom poradzisz sobie bez trudu.

Czytaj więcej

Tania patelnia - czego o niej nie wiesz i nie chcesz wiedzieć

Statystyczny Polak słynie z wielkiej umiejętności ignorowania drastycznych faktów. Jeśli tylko cena jest odpowiednio niska, nie liczy się, że go sprzęt kuchenny codziennie i z finezją podtruwa.

Czytaj więcej

Jak wybieramy i oceniamy patelnie, które znajdziesz w sklepie PrestiżowaKuchnia.pl?

Jeśli nie uwierzysz komuś, kto sprawdza od dekad patelnie, zostaje Ci słuchać dyletantów i kupować w ciemno. Twierdzimy, że w naszej branży specjalizacja jest konieczna. W końcu chodzi o zdrowie.

Czytaj więcej

Jaką patelnię kupić? Czy wierzyć opiniom w Internecie?

Dotychczas można było znaleźć opinie na temat dobrych patelni tylko na forach. Na szczęście wypełniamy potężną lukę na rynku doradztwa, testów i porad dotyczących zakupu patelni.

Czytaj więcej

Jakie są optymalne temperatury smażenia - skrócony poradnik

Od kiedy nasi Klienci zyskali świadomość, że trzeba dobrać odpowiednią temperaturę do typu potrawy, od tego czasu ciągle ktoś pyta o optymalne temperatury smażenia różnych produktów.

Czytaj więcej

Patelnia do smażenia bez tłuszczu - tak, ale pod pewnymi warunkami

Internet aż huczy od głosów miłośników patelni do smażenia bez tłuszczu. Trudno nie nazwać ich inaczej, niż paranoikami i dyletantami, którzy o smażeniu nie mają świętego pojęcia.

Czytaj więcej

Jak dobrać rozmiar patelni do własnych potrzeb?

Przeczytaj krótki poradnik na temat pojęcia średnicy patelni i dobierania jej wielkości pod kątem ilości smażonych porcji i produktów. W artykule znajdziesz też nasze filmy.

Czytaj więcej

Smażenie bez tłuszczu i jak to się kończy

Smażenie bez tłuszczu to niezwykle szkodliwy i dla zdrowia i dla patelni proceder. Niszczy patelnie, sprawia, że jedzenie można wyrzucić. Naraża na straty i stresy. Czytaj i oglądaj.

Czytaj więcej