Artykuły noże Chroma

Kryzys na rynku japońskich noży! Czy to koniec mistrzowskich ostrzy?

W 2019 roku zaczęły w zastraszającym tempie znikać luksusowe japońskie noże. Doszło do tego, że znikają całe linie, czy wręcz marki. Co się dzieje? Co spowodowało kryzys w branży japońskich noży?

Czytaj więcej

Jak naostrzyć japońskie, ręcznie kute noże Chroma

Jedne z bardziej ortodoksyjnych, specyficznych, japońskich noży należących do serii Haiku Kurouchi Tosa, marki Chroma, należy ostrzyć wyłącznie na wysokiej klasy kamieniach.

Czytaj więcej

O niepospolitym uroku noży Haiku Kurouchi Tosa marki Chroma

Wybraliśmy z dorobku marki Chroma najbardziej intrygującą linię - Haiku Kurouchi Tosa, która wszystkim różni się od tradycyjnych noży tej firmy.

Czytaj więcej

Japońskie noże Chroma - dla laika, czy profesjonalisty?

Po linię noży Haiku Kurouchi Tosa, japońskiej marki Chroma, sięgają najwięksi pasjonaci gotowania, mistrzowie kuchni i ci wszyscy, którzy nie godzą się na kompromisy w gotowaniu.

Czytaj więcej