Artykuły noże Kasumi

Jak ostrzyć i konserwować noże z kolekcji Black Hammer marki Kasumi?

Wystarczy rzut oka na przepiękne i surowe noże Kasumi Black Hammer, by mieć pewność, że mamy do czynienia z prawdziwymi mistrzowskimi ostrzami. Dowiedz się, jak je ostrzyć i dbać o nie?

Czytaj więcej

Kasumi, jakiego nie znacie - mistrzowskie noże Black Hammer

Ręcznie kute, japońskie noże Kasumi z kolekcji Black Hammer to prawdziwa gratka dla miłośników najbardziej ortodoksyjnych ostrzy rodem z Seki. Przeczytaj o tym, jak Kasumi zmienia oblicze.

Czytaj więcej

Kryzys na rynku japońskich noży! Czy to koniec mistrzowskich ostrzy?

W 2019 roku zaczęły w zastraszającym tempie znikać luksusowe japońskie noże. Doszło do tego, że znikają całe linie, czy wręcz marki. Co się dzieje? Co spowodowało kryzys w branży japońskich noży?

Czytaj więcej

Noże Kasumi naostrzysz jak marzenie

Piękne i niezwykle ostre noże japońskiej marki Kasumi można ostrzyć na kamieniach ceramicznych lub syntetycznych. Jakiego wyboru dokonać, podpowiada nasz specjalista.

Czytaj więcej

Marka Kasumi - niezwykle skromna, choć ma się czym szczycić

Firma, która przetrwała już ponad wiek, ma nie byle jaki powód do dumy. Dodatkowo - jeśli pracują z nią kowale najwyższej klasy, ma powód być dumną podwójnie.

Czytaj więcej

Japońskie noże Kasumi - dla laika, czy profesjonalisty?

Na pierwszy rzut oka nie rzucają się w oczy. Ale po pierwszym spotkaniu można się w nich zadurzyć, bo noże Kasumi są niesłychanie ostre i kroją, jak wiele droższe od nich japońskie noże.

Czytaj więcej