Artykuły patelnie stalowe

Patelnia do smażenia bez tłuszczu - tak, ale pod pewnymi warunkami

Internet aż huczy od głosów miłośników patelni do smażenia bez tłuszczu. Trudno nie nazwać ich inaczej, niż paranoikami i dyletantami, którzy o smażeniu nie mają świętego pojęcia.

Czytaj więcej

Jak dobrać rozmiar patelni do własnych potrzeb?

Przeczytaj krótki poradnik na temat pojęcia średnicy patelni i dobierania jej wielkości pod kątem ilości smażonych porcji i produktów. W artykule znajdziesz też nasze filmy.

Czytaj więcej

Smażenie bez tłuszczu i jak to się kończy

Smażenie bez tłuszczu to niezwykle szkodliwy i dla zdrowia i dla patelni proceder. Niszczy patelnie, sprawia, że jedzenie można wyrzucić. Naraża na straty i stresy. Czytaj i oglądaj.

Czytaj więcej

Smażenie dla chcących więcej - stalowe patelnie Zwilling

Stalowe patelnie niemieckiej marki Zwilling to dla wielu gotujących w domu i zawodowych kucharzy produkt wręcz idealny. Posłużą latami, bo nie ma się tu co zniszczyć.

Czytaj więcej

Jak nagrzewać miedziane i stalowe patelnie?

Miedziane patelnie De Buyer, jak i stalowe, zaawansowane patelnie Demeyere wytrwają całymi dekadami, pod warunkiem, że będziemy je odpowiednio rozgrzewać, a nie przegrzewać.

Czytaj więcej

Patelnie sauté i nieskończoność możliwości

Nie raz zdarza się, że profesjonalny rynek uczy amatorów. Tak rzecz się miała w przypadku głębokich patelni sauté, które swoją konstrukcją przypominają głęboką miseczkę.

Czytaj więcej

Poznaj belgijskie patelnie Demeyere

Belgijska marka Demeyere, niekwestionowany mistrz w świecie kulinariów i technologii, z których korzystają najsłynniejsi kucharze świata, stworzyła prawdziwe uniwersum patelni.

Czytaj więcej

Patelnie, które same wyłączają się na indukcji

Jeszcze kilka lat temu byłoby niemożliwe to, co teraz, dzięki marce Demeyere okazuje się być realne - patelnie, które same potrafią wyłączyć się na indukcji.

Czytaj więcej