Base - Zestaw 4 naczyń - trzy garnki + rondel, Zwilling

1049 Promocyjnie 499
Produkt dostępny
wysyłka 7-10 dni
Dostawa gratis
Każda paczka jest ubezpieczona
Towar wysyłamy kurierem
Każda wysyłka gratis
14 dni na zwrot towaru

Kolekcja stalowych garnków Base, marki Zwilling, jest bazą startową dla Twoich kulinarnych podróży. Solidne naczynia powstały z satynowanej, estetycznej stali szlachetnej, dzięki czemu są łatwe w utrzymaniu w czystości. Możesz myć je ręcznie lub w zmywarce.

By Twoje potrawy powstawały szybko i sprawnie, Zwilling zadbał o trójwarstwowe, masywne dno Sigma Classic+. Między warstwami stali zamknięty jest szeroki pas aluminium, które w krótkim czasie rozprowadza ciepło po całym naczyniu.

W kolekcji Base marki Zwilling urzeka jej niewymuszona prostota. Tu każdy element jest na swoim miejscu - wygodne, szerokie, nie przebijające ścianek naczynia uchwyty, doskonale przylegające do garnków pokrywki i brzegi skonstruowane tak, by łatwiej Ci się odlewało, czy przelewało zawartość naczynia.

Wysokiej jakości stal niemieckich naczyń pozwala im działać na każdym typie kuchenek, włącznie z indukcją.

W zestawie Base znajdziesz niewielkie garnki o pojemności 3,5 litra, 3 litrów, 2 litrów oraz 1,5 litrowy rondel. Garnki posiadają pokrywki. Rondel oferowany jest bez niej.

Na co dzień i od święta -
stalowe garnki Base
niemieckiej marki Zwilling

  • naczynia do gotowania, duszenia na wszystkich typach kuchenek
  • do zapiekania i pieczenia potraw w piekarniku
  • szybkie nagrzewanie i sprawna dystrybucja ciepła
  • wygodne uchwyty
  • ściśle przylegająca stalowa pokrywka
  • 2 lata gwarancji

Garnki Base nadają się
na każdy typ kuchenki
i do piekarnika

NA KUCHNIĘ
GAZOWĄ

NA KUCHNIĘ
ELEKTRYCZNĄ

NA KUCHNIĘ
CERAMICZNĄ

NA KUCHNIĘ
INDUKCYJNĄ

DO PIEKARNIKA

Proste garnki Zwilling Base i twórcze gotowanie

  • Szybkie, sprawne i pyszne gotowanie w stalowych garnkach niemieckiej marki Zwilling to prawdziwa frajda dla każdego, nawet stawiającego pierwsze kroki w kuchni.
  • Nawet prosta na pozór zupa jarzynowa będzie smakować po królewsku. Stalowe naczynia pozwolą Ci gotować wszelkie typy zup, sosów, dań mięsnych i potraw jednogarnkowych.
  • W tych garnkach nie mogą gotować alergicy. Dla innych nie ma tu ograniczeń - ugotujesz, udusisz, podpieczesz, czy upieczesz, czego dusza zapragnie.

Materiał

  • satynowana stal szlachetna
  • 3-warstwowe dno Sigma Classic+ zbudowano wewnątrz ze stali 18/10, a na zewnątrz ze stali magnetycznej, które dzieli pas aluminium
  • stalowe uchwyty
  • pokrywka - stal szlachetna

Wymiary

  • garnek 3,5 litra (średnica 20 cm, wysokość ścianek 12 cm)
  • garnek 3 litry (średnica 20 cm, wysokość ścianek 10,3 cm)
  • garnek 2 litry (średnica 16 cm, wysokość ścianek 10,3 cm)
  • rondel 1,5 litra (średnica 16 cm, wysokość ścianek 8 cm)

Produkty z tej samej serii

Obejrzyj wszystkie produkty z serii

Prawdziwie niemiecka jakość
stalowych naczyń Base
marki Zwilling

Znany niemiecki koncern, Zwilling J.A. Henckels, ma swoje fabryki w kilku krajach świata. Wszystkie fabryki są własnością producenta, wyposażono je w najwyższej klasy sprzęt. Nad produkcją czuwają wyspecjalizowani fachowcy. Dlatego nie musisz się martwić, jeśli Twój zestaw naczyń Base Zwilling został wyprodukowany poza Europą.

Stalowe naczynia marki Zwilling poddawane są wnikliwemu, kilkuetapowemu procesowi kontroli jakości. Pierwszy ma miejsce w fabryce. Kolejne w niemieckim magazynie producenta, skąd towar wysyłany jest w świat.

Jak nagrzewają się
garnki Base
z niemieckiej stali?

  • 3 warstwowe dno, w którym umieszczono szeroki pas aluminium, ma za zadanie w krótkim czasie i przy użyciu małej ilości energii rozprowadzić ciepło po naczyniu.
  • Ciepło akumulowane przez naczynia Base trafia wprost w gotowaną potrawę, nie rozchodzi się na zewnątrz, stąd jego straty są znikome. To wszystko przyspiesza gotowanie.
  • Stalowe uchwyty naczyń Base Zwilling nie nagrzeją się w trakcie gotowania na kuchni ceramicznej lub indukcyjnej. Jeśli gotujesz na gazie, uchwyty mogą nagrzać się.
  • Uważaj też na gorące uchwyty, gdy długo dusiłeś potrawę, czy wstawiłeś garnek do piekarnika.

Specjalista podpowiada,
na co zwracać uwagę
przy konserwacji stalowych naczyń

MOŻESZ STOSOWAĆ
STALOWE UTENSYLIA

MOŻESZ MYĆ
W ZMYWARCE

NIE PRZECHOWUJ
POTRAW W LODÓWCE

UŻYWAJ RĘKAWIC
KUCHENNYCH

  • Gaz brudzi stal, niezależnie od tego, czy jest satynowana, czy połyskliwa. Dlatego myj garnki również z zewnątrz. Jeśli na stali pojawi się tłusty osad, możesz usunąć go, dodając do płynu do naczyń nieco octu lub kwasku cytrynowego. Stosuj też delikatne mleczka do czyszczenia stali.
  • Jeśli używasz garnków Base w piekarniku, nie przekraczaj temperatury pieczenia 180 stopni, wtedy dłużej pozostaną srebrzyste. Wyższe temperatury i długotrwałe użytkowanie sprawiają, że stal szlachetna ciemnieje i mogą pojawić się na niej przebarwienia, które nie wpływają na jakość gotowania.