O tym, jak wielką sławą cieszą się w świecie różnego typu naleśnik i omlety, świadczy dobitnie fakt, że doczekały się dedykowanych tylko im specjalistycznych patelni. Rzadko kiedy zdarza się, by producenci tak bardzo zawężali przeznaczenie patelni.
Francuska marka Staub, mistrz żeliwa z niezwykle trwałą, odporną na uszkodzenia, porcelanową nieprzywierającą glazurą proponuje doskonałe w formie patelnie bez brzegów. Tu zaprzęgnięto do służby u miłośników słodkich, pikantnych, kwaśnych, owocowych, mięsno-warzywnych, czy warzywnych naleśników i omletów prawa fizyki oraz termodynamiki.
Wydawałoby się, że taka prosta patelnia to nic specjalnego, a jest odwrotnie. Ta specyficzna forma została starannie przemyślana i szczegółowo przetestowana. Smażąc na tego typu patelni, nie musisz tracić czasu i czekać, by rozgrzało się jej dno i brzegi, bo tych ostatnich nie ma. Gorące powietrze unosi i spulchnia ciasto naleśnikowe, czy rozmącone na omlety jajka. W efekcie w bardzo krótkim czasie, z użyciem minimalnej ilości tłuszczu, dostajesz prawdziwe smakowe arcydzieło.
Staub, doskonale zdając sobie sprawę z wagi doskonałego sprzętu służącego przygotowywaniu naleśników dla całych pokoleń, stworzył niezwykle trwałe, opatrzone aż 30-letnią gwarancją patelnie.
Oczywiście, francuskie żeliwo jest tak doskonale uniwersalne, że posłuży na każdym typie kuchenki - od gazowej po indukcję. Na każdej rozgrzeje się błyskawicznie i pozwoli Ci przygotować naleśniki, jakich jeszcze nie próbowałeś.
NA KUCHNIĘ
GAZOWĄ
NA KUCHNIĘ
ELEKTRYCZNĄ
NA KUCHNIĘ
CERAMICZNĄ
NA KUCHNIĘ
INDUKCYJNĄ
NIE UŻYWAJ
W PIEKARNIKU!
STOSUJ DREWNIANE
UTENSYLIA
STOSUJ NYLONOWE
UTENSYLIA
NIE PRZEKRACZAJ
50-60% MOCY PALNIKA
NIE WŁĄCZAJ
FUNKCJI BOOST
NIE UŻYWAJ OSTRYCH
SZCZOTEK i GĄBEK
NIE PRZECHOWUJ
POTRAW W LODÓWCE
NIE MYJ
W ZMYWARCE