• WSPARCIE DLA NASZYCH KLIENTÓW
  • AUTORSKIE TESTY SPRZĘTU
  • 30 LAT DOŚWIADCZENIA W BRANŻY
  • Każda paczka jest ubezpieczona
  • Każda wysyłka gratis

Black - Żeliwna patelnia do naleśników, drewniany uchwyt, Ø 28 cm, Staub

399 Promocyjnie 379
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 399 zł
Zapytaj o dostępność
Dostawa gratis
Każda paczka jest ubezpieczona
Towar wysyłamy kurierem
Każda wysyłka gratis
14 dni na zwrot towaru

O tym, jak wielką sławą cieszą się w świecie różnego typu naleśnik i omlety, świadczy dobitnie fakt, że doczekały się dedykowanych tylko im specjalistycznych patelni. Rzadko kiedy zdarza się, by producenci tak bardzo zawężali przeznaczenie patelni.

Francuska marka Staub, mistrz żeliwa z niezwykle trwałą, odporną na uszkodzenia, porcelanową nieprzywierającą glazurą proponuje doskonałe w formie patelnie bez brzegów. Tu zaprzęgnięto do służby u miłośników słodkich, pikantnych, kwaśnych, owocowych, mięsno-warzywnych, czy warzywnych naleśników i omletów prawa fizyki oraz termodynamiki.

Wydawałoby się, że taka prosta patelnia to nic specjalnego, a jest odwrotnie. Ta specyficzna forma została starannie przemyślana i szczegółowo przetestowana. Smażąc na tego typu patelni, nie musisz tracić czasu i czekać, by rozgrzało się jej dno i brzegi, bo tych ostatnich nie ma. Gorące powietrze unosi i spulchnia ciasto naleśnikowe, czy rozmącone na omlety jajka. W efekcie w bardzo krótkim czasie, z użyciem minimalnej ilości tłuszczu, dostajesz prawdziwe smakowe arcydzieło.

Staub, doskonale zdając sobie sprawę z wagi doskonałego sprzętu służącego przygotowywaniu naleśników dla całych pokoleń, stworzył niezwykle trwałe, opatrzone aż 30-letnią gwarancją patelnie.

Oczywiście, francuskie żeliwo jest tak doskonale uniwersalne, że posłuży na każdym typie kuchenki - od gazowej po indukcję. Na każdej rozgrzeje się błyskawicznie i pozwoli Ci przygotować naleśniki, jakich jeszcze nie próbowałeś.

399 Promocyjnie 379

Odkryj universum naleśników -
patelnia Staub dla kochających
eksperymentować ze smakiem

  • doskonale proste smażenie naleśników i omletów
  • nieprzywierająca glazura i smażysz zdrowo
  • niziutkie ścianki patelni pozwalają wygodnie przewracać naleśniki
  • drewniany uchwyt nie wymaga rękawicy kuchennej
  • z patelni Staub mogą korzystać alergicy

Patelnia, która nie boi się
żadnej kuchenki

NA KUCHNIĘ
GAZOWĄ

NA KUCHNIĘ
ELEKTRYCZNĄ

NA KUCHNIĘ
CERAMICZNĄ

NA KUCHNIĘ
INDUKCYJNĄ

NIE UŻYWAJ
W PIEKARNIKU!

PATELNIA DO NALEŚNIKÓW UMIE WIĘCEJ, NIŻ MYŚLISZ

  • Niezwykle wygodna, bo pozbawiona prawie całkiem brzegów żeliwna, specjalistyczna patelnia pozwoli Ci przygotować dziesiątki odmian pysznych naleśników.
  • Wystarczy nieco odwagi, by eksperymentować z różnymi typami ciasta naleśnikowego, do którego możesz wykorzystać, np., poza klasyczną mąką pszenną, mąkę kukurydzianą, orkiszową, palmową, itp.
  • Ta wyśmienita patelnia pozwala smażyć z minimalną ilością tłuszczu puszyste omlety – słodkie, kwaśne, pikantne, z dodatkiem świeżych ziół.
  • Wygodna, płaska patelnia posłuży też do smażenia mięs, placków ziemniaczanych, kukurydzianych, jajek sadzonych, czy kotlecików z jajek.

Materiał

  • wewnątrz patelni - stopiona z żeliwem nieprzywierająca glazura stworzona na bazie szkła
  • szkielet - doskonałej jakości żeliwo
  • na zewnątrz - naturalnie barwiona, kilkuwarstwowa, odporna na uszkodzenia, gładka glazura
  • uchwyt - lakierowane drewno

Wymiary

  • średnica - 28 cm
  • średnica dna - 26,5 cm
  • długość całkowita z uchwytem - 48 cm
  • wyskość ścianek - 1,3 cm
  • waga - 2,1 kg

Produkty z tej samej serii

Obejrzyj wszystkie produkty z serii

Słowo o smakach, ściankach
i powłoce nieprzywierającej
patelni do naleśników

  • Miłośnicy naleśników nie mogą wyjść z podziwu, jak rajskie smaki pozwala zyskać żeliwna patelnia marki Staub. To już nie naleśniki, ale prawdziwe niebo w gębie. I nie ma w tym słowa przesady, bo luksusowe żeliwo Staub wzmacniania smaki.
  • Dodatkowo, dzięki temu, że patelnie są prawie całkiem pozbawione ścianek, zyskasz, w zależności od użytej mąki, gęstości ciasta i techniki smażenia, puszyste naleśniki, albo chrupkie, wyraziste, elastyczne ciasto na tortillę, czy rozpływający się w ustach omlet.
  • Gorące powietrze unosi i spulchnia ciasto naleśnikowe, a genialnie rozgrzewające się żeliwo usmaży naleśniki w mgnieniu oka.
  • Nie musisz się martwić, że ciasto przylgnie do patelni. W tym pomaga nieprzywierająca glazura patelni Staub. Wypalana w prawie 1000 stopniach nieprzywierająca powłoka tworzy jedność z żeliwnym szkieletem patelni. Stąd – powłoka jest niezwykle odporna na uszkodzenia mechaniczne.
  • Przypominająca bezbarwny lakier glazura jest bezpieczna dla alergików. Smaży się na niej z użyciem minimalnej ilości tłuszczu, a myje w kilka sekund.

Patelnia, której konserwacja
zajmuje zaledwie
kilkanaście sekund

STOSUJ DREWNIANE
UTENSYLIA

STOSUJ NYLONOWE
UTENSYLIA

NIE PRZEKRACZAJ
50-60% MOCY PALNIKA

NIE WŁĄCZAJ
FUNKCJI BOOST

NIE UŻYWAJ OSTRYCH
SZCZOTEK i GĄBEK

NIE PRZECHOWUJ
POTRAW W LODÓWCE

NIE MYJ
W ZMYWARCE

  • Płaskie, żeliwne patelnie do naleśników, stworzone przez markę Staub, zaskoczą cię swoją trwałością. Musisz tylko pamiętać, by nie przegrzewać patelni, uważać, by nie spadła na podłogę. Poza tym – żeliwna patelnia będzie trwała całymi dekadami. Mogą z niej skorzystać kolejne pokolenia łasuchów.
  • Żeliwne patelnie do naleśników wygrzewają się na kuchence w ciągu kilku pierwszych smażeń. Wtedy trzeba dodać nieco więcej tłuszczu i zadbać o to, by moc palnika była nie większa, niż 50-60%. Po kilku razach patelnia przyzwyczai się do kuchenki i wtedy ilość tłuszczu konieczna do smażenia będzie wiele mniejsza. A, co za tym idzie, naleśniki, omlety, czy przyrządzane na patelni Staub mięsa będą niskokaloryczne.
  • Naleśnikowej patelni z drewnianym uchwytem nie wolno wstawiać do piekarnika.
  • Żeliwne patelnie Staub myje się wodą z płynem. Jeśli coś skarmelizuje się na dnie patelni, zalej naczynie wodą z dodatkiem płynu, zostaw na kilka minut do odmoczenia. Pamiętaj, by rozgrzanego żeliwa nie zalewać zimną wodą. Pozwól mu ostygnąć, później dopiero myj.
  • Oczywiście, patelni z drewnianym uchwytem nie myje się w zmywarce.
  • Warto powiedzieć słowo o zewnętrznej glazurze patelni do serwowania. Jest równie odporna na uszkodzenia, jak wewnętrzna powłoka, niemniej nie należy jej szorować ostrymi szczotkami, czy myjkami.
  • Musisz pamiętać, że gaz może utłuścić i nieco ubrudzić zewnętrzną glazurę, stąd warto po każdym użyciu umyć patelnię i z zewnątrz.