• WSPARCIE DLA NASZYCH KLIENTÓW
  • AUTORSKIE TESTY SPRZĘTU
  • 30 LAT DOŚWIADCZENIA W BRANŻY
  • Każda paczka jest ubezpieczona
  • Każda wysyłka gratis

Cherry - Owalny, żeliwny garnek; nieprzywierająca powłoka, 8 l, 37 cm, Staub

1999 Promocyjnie 1899
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 1 999 zł
Produkt dostępny
Dostawa gratis
Każda paczka jest ubezpieczona
Towar wysyłamy kurierem
Każda wysyłka gratis
14 dni na zwrot towaru

Są na świecie takie naczynia, które powstały dzięki współpracy specjalistów z wielu dziedzin z najsłynniejszymi kucharzami wyróżnionymi gwiazdkami Michelin’a. Takie garnki mają w sobie prawdziwego ducha mistrzów, więc nieustannie prowokują do ciekawszego, zdrowszego i bardziej kreatywnego gotowania.

Francuska marka Staub, producent znakomitych, żeliwnych naczyń klasy Premium, na nowo zdefiniowała pojęcie naczynia na całe życie. Jej żeliwne garnki z wiśniowo-czerwonej serii Cherry mają aż 30 lat gwarancji i, jak pokazują nasze doświadczenia, po całych latach używania ciągle wyglądają jak niemal nowe.

Pokrywająca owalne naczynia Cherry połyskliwa, elegancka glazura tworzona jest na bazie naturalnych barwników. Wszystko po to, by nawet alergicy mogli korzystać z wyśmienitych naczyń francuskiego producenta.

Fachowcy i pasjonaci gotowania kochają żeliwo Staub z kilku powodów. Masywny, bardzo trwały żeliwny szkielet genialnie szybko przewodzi ciepło, pracując na każdym typie kuchenki, wraz z indukcją. Oczywiście, garnek z serii Cherry posłuży też w piekarniku, gdzie upieczesz i zapieczesz w nim dosłownie każdy, przychodzący Ci do głowy przysmak.

Kolejna zaleta żeliwnych naczyń Staub Cherry to obmyślone niezwykle starannie pokrywki z wypustkami, które aż od 30% lepiej nawilżają potrawy. Warto dodać, że ciężkie, żeliwne pokrywki nie pozwalają parze wodnej uciec z naczynia, dzięki czemu dbają o to, byś jadł zawsze pełnowartościową, zdrową potrawę.

Wewnątrz owalnych naczyń Staub znajduje się nieprzywierająca, idealnie gładka, scalona z żeliwnym szkieletem glazura, która perfekcyjnie wzmacnia smaki przyrządzanych dań.

Naczynia Staub z serii Cherry powstają przy znaczącym udziale człowieka. Mistrz rzemiosła dba o to, byś dostał produkt najwyższej klasy, który posłuży Ci przez całe dekady.

 

Żeliwo Staub trzeba KONIECZNIE wygrzać. Jak to zrobić? Dowiesz się z naszych materiałów.

 

1999 Promocyjnie 1899

Zobacz, do czego
wykorzystasz
owalny garnek Staub

GARNEK DO
DUŻYCH ILOŚCI ZUP

GARNEK DO PIECZENIA
KURCZAKA, KACZKI I INDYKA

GARNEK DO DUŻYCH
PORCJI PIECZENI

GARNEK DO
ZAPIEKANEK

GARNEK DO PIECZENIA
WIELU PORCJI MAŁYCH MIĘS 

GARNEK DO
BIGOSU I BOGRACZU

GARNEK DO
GOTOWANIA WARZYW

GARNEK DO GULASZU,
POTRAW JEDNOGARNKOWYCH

GARNEK DO POTRAW
WEGETARIAŃSKICH I WEGAŃSKICH

GARNEK DO DUSZENIA
ZŁOŻONYCH POTRAW

Obejrzyj film
o żeliwnych naczyniach

  • Tylko od Ciebie zależy, kiedy Twoje żeliwne naczynia Staub zyskają pełną funkcjonalność. I również tylko od Ciebie zależy, czy żeliwo będzie Ci posłuszne, czy narazi Cię na nieco stresów.
  • Proces wygrzewania nowych, żeliwnych naczyń jest konieczny. Trwa - w zależności od metody - albo krótko (kilkanaście minut), albo dość długo (kilka, czy kilkanaście dni). Obie metody sprawdzają się równie dobrze.
  • Nasz specjalista wtajemniczy Cię w proces wygrzewania żeliwa Staub. Obejrzyj koniecznie film.

żeliwny garnek Staub
w skrócie

  • bezdyskusyjnie jedne z najdoskonalszych żeliwnych naczyń świata
  • garnki tworzone z udziałem kucharzy z gwiazdkami Michelin’a
  • naczynia do gotowania, duszenia, pieczenia, zapiekania, smażenia, serwowania
  • nieprzywierająca glazura wewnątrz naczyń
  • zewnętrzna powłoka nie blaknie i nie traci koloru
  • żeliwna pokrywka z wypustkami doskonale nawilża potrawy
  • rewelacyjnie wzmacniane smaki
  • 30 lat gwarancji

Materiał

  • wewnątrz garnka - stopiona z żeliwem nieprzywierająca glazura stworzona na bazie szkła
  • szkielet - doskonałej jakości żeliwo
  • na zewnątrz - naturalnie barwiona, kilkuwarstwowa, odporna na uszkodzenia, gładka glazura
  • pokrywka - żeliwo
  • uchwyt pokrywki - niklowana stal szlachetna

Wymiary

  • długość garnka - 37 cm
  • długość dna - 32,5 cm
  • wysokość ścianek - 13 cm
  • wysokość z pokrywką - 18 cm
  • całkowita długość z uchwytami - 42,8 cm
  • pojemność - 8 l
  • waga - 8,3 kg

Garnki, które doskonale czują się
na każdym typie kuchenki
i w piekarniku

NA KUCHNIĘ
GAZOWĄ

NA KUCHNIĘ
ELEKTRYCZNĄ

NA KUCHNIĘ
CERAMICZNĄ

NA KUCHNIĘ
INDUKCYJNĄ

DO PIEKARNIKA

Produkty z tej samej serii

Obejrzyj wszystkie produkty z serii

CHCESZ WIEDZIEĆ WIĘCEJ?

 

Poniżej znajdziesz sporo ważnych informacji. Od wielu lat sprawdzamy i testujemy żeliwne garnki, więc wiemy o nich naprawdę wiele. Chętnie dzielimy się wiedzą, pasją i doświadczeniami.

Żeliwne naczynia Cherry
ugotują wszystko,
na co przyjdzie Ci ochota

  • Wybieranie naczyń stanowi spore wyzwanie. Jest ich na rynku tyle, że trudno jednoznacznie powiedzieć, co jest dobre i co się sprawdzi. Po latach testów możemy powiedzieć, że odkryliśmy to, czego szukaliśmy - uniwersalne w stopniu absolutnym, żeliwne naczynia francuskiej marki Staub.
  • Pięknie połyskliwe, czerwone, masywne, doskonale wykonane garnki z serii Cherry, powstały w ręczno-mechanicznym procesie produkcji we francuskim mieście Merville. Stworzono je z najwyższej jakości żeliwa.
  • Naczynia Staub skrywają w sobie dwie niezwykłe tajemnice. Potrafią, jak mało które garnki na świecie, intensyfikować, wzmacniać i wysubtelniać smaki. Druga niespodzianka - kryją wewnątrz doskonałą powłokę nieprzywierającą, która została scalona z naczyniem w trakcie wypalania w ponad 800 stopniach Celsjusza. Ta porcelanowa glazura pozwala gotować niezwykle zdrowo potrawy kuchni całego świata.
  • Glazura jest bezpieczna dla zdrowia, nie zawiera żadnych chemicznych substancji, które mogłyby reagować z jedzeniem. Tak dokładnie zabezpiecza potrawę przed kontaktem z żeliwem, że z naczyń Staub mogą z powodzeniem korzystać nawet alergicy.

 

Jeszcze kilka słów
o licznych zaletach
żeliwnych garnków Staub

  • W garnkach Staub możesz gotować, dusić, piec, zapiekać, a nawet smażyć bez ograniczeń. Te naczynia potrafią przyrządzić niemal wszystko, czyli codziennie możesz zjeść potrawę z innego krańca świata.
  • Potężna waga naczyń Staub to ich wyjątkowa zaleta. To jednoznaczny dowód na jakość żeliwa, z którego Staub produkuje swoje garnki. Surówka, z której w piaskowych formach wypalane są garnki Staub, pozbawiona jest zanieczyszczeń, czy pęcherzyków powietrza.
  • Takie żeliwo fenomenalnie przewodzi ciepło, stąd gotowanie w nim przebiega błyskawicznie, pozwalając zużyć minimalne ilości energii.
  • Żeliwny francuski garnek niesłychanie długo zachowuje ciepło przyrządzanych w nim potraw przygotowywanych na wszystkich typach kuchenek. Garnek Staub idealnie nadaje się do serwowania.
  • Po całych latach gotowania, pieczenia, czy smażenia żeliwne garnki Staub są nadal piękne. Działają bez zarzutu, nie wymagają najmniejszego zachodu, opieki, czy starań. A przyrządzane w nich potrawy za każdym razem czarują smakami.

Powłoka nieprzywierająca
we francuskich, żeliwnych
naczyniach marki Staub

Wewnątrz naczyń Staub znajduje się porcelanowa glazura stworzona na bazie szkła stapianego ze szkieletem garnka. Nieodpryskująca, niezwykle twarda, odporna na kwasy i zasady ma właściwości nieprzywierające. Musisz tylko wygrzać sobie garnek (jak pokazaliśmy w filmie).

Glazura pozwala dusić, piec i smażyć z minimalną ilością tłuszczu. Wspomaga w ten sposób zdrową dietę niskotłuszczową. Aksamitnie gładka w dotyku, pozbawiona porów glazura jest niezwykle higieniczna. Nie wchłania zapachów, nie absorbuje smaków przyrządzanych w naczyniach Staub potraw.

Wypustki w pokrywce
pozwalają doskonale
nawilżać potrawy

  • Staub stał się niekwestionowanym autorytetem na rynku ekskluzywnego żeliwa. Jego naczynia powstały przy udziale kucharzy wyróżnionych gwiazdkami Michelin’a (m.in. jednego z najsłynniejszych kucharzy XX wieku, Paul’a Bocuse’a). Staub zagroził słynnej marce Le Creuset, tworząc naczynia, które nie mają sobie równych.
  • Tym, z czego dumny jest Staub, są wypustki w żeliwnych pokrywkach. Dzięki nim para wodna nie tylko szybciej krąży w naczyniu, ale nade wszystko równomiernie nawilża duszone, pieczone, czy smażone potrawy.
  • Pokrywki z wypustkami, projektu marki Staub i światowej klasy kucharzy, przeszły do legendy, jako że potrafią zachować aż o 30% więcej wilgoci w przyrządzanej potrawie niż klasyczne, płaskie pokrywki bez wypustek. To odgrywa wielką rolę w przypadku, gdy chodzi o smak i aromat potrawy.
  • Na dodatek żeliwne pokrywki z wypustkami są ciężkie, więc para nie wydostaje się na zewnątrz naczynia. Wraz z nią zostają w garnku wszelkie witaminy, minerały i właściwości odżywcze.

Nasz specjalista podpowie,
co zrobić, by naczynia Cherry
służyły wiernie przez lata

STOSUJ DREWNIANE
UTENSYLIA

STOSUJ NYLONOWE
UTENSYLIA

NIE PRZEKRACZAJ
50-60% MOCY PALNIKA

NIE WŁĄCZAJ
FUNKCJI BOOST

NIE UŻYWAJ OSTRYCH
SZCZOTEK i GĄBEK

NIE MYJ
W ZMYWARCE

NIE PRZECHOWUJ
POTRAW W LODÓWCE

UŻYWAJ RĘKAWIC
KUCHENNYCH

  • Pamiętaj, że garnki z żeliwa warto wygrzać. Temu poświęciliśmy film (znajdziesz go na górze strony).
  • Żeliwnych, rozgrzanych naczyń nie wolno zalewać zimną wodą. Pozwól im ostygnąć, później dopiero umyj.
  • Do mycia żeliwnych naczyń można często stosować płyn z dodatkiem kwasku cytrynowego lub soku z cytryny. Do potężniejszych zabrudzeń użyj też sody oczyszczonej (dodanej do wyżej opisanego roztworu).
  • Jeśli coś mocno przywrze do naczynia, wlej wodę i przez kilka minut podgrzewaj ją na niewielkiej mocy palnika. Zabrudzenia zejdą same, bez szorowania.
  • Gdy umyjesz garnek, wewnątrz, na czarnej glazurze mogą się pojawić białe smugi. To efekt demineralizacji warzyw, czy mięs, który nijak nie szkodzi jedzeniu i garnkowi. Użyj papierowego ręcznika nasączonego olejem jadalnym. Przetrzyj wnętrze naczynia, odczekaj moment, umyj je i wysusz.
  • W żeliwnych garnkach nie wolno przechowywać jedzenia w lodówce. Wykorzystaj do tego, np., system Fresh & Save.