Cherry - Żeliwna, głęboka patelnia do smażenia, pieczenia i serwowania, Ø 20 cm, Staub

429
Produkt dostępny
wysyłka 7-14 dni
Dostawa gratis
Każda paczka jest ubezpieczona
Towar wysyłamy kurierem
Każda wysyłka gratis
14 dni na zwrot towaru

Głęboka, żeliwna patelnia marki Staub, która idealnie sprawdzi się i na kuchence i w piekarniku, to sprzęt, który inspiruje do twórczego działania w kuchni. Francuski producent zawsze zakładał, że jego luksusowe, powstające w ręczno-mechanicznym procesie produkcji naczynia muszą być możliwie najbardziej uniwersalne. Mają spełniać swoją klasyczną rolę - czyli patelni do smażenia - w kuchniach tradycjonalistów, ale realizować się też jako patelnie do duszenia, podpiekania i zapiekania tam, gdzie króluje twórczo gotujący eksperymentator.

Dodatkowo - dzięki nieprzywierającej, porcelanowej glazurze głębokie patelnie francuskiej marki Staub zaspakajają potrzeby jeszcze większego grona gotujących, którzy poszukują niezawodnego sprzętu. Powłoka nieprzywierająca w żeliwnych, głębokich patelniach pozwala smażyć, dusić i piec z minimalną ilością oleju. Wszystko po to, byś przyrządzał zdrowe, niskokaloryczne, perfekcyjnie smakujące potrawy.

Porcelanowa powłoka, która została wypalona i scalona w gigantycznych temperaturach z żeliwnym szkieletem patelni z serii Cherry, jest bardzo trwała, odporna na zarysowania i odpryśnięcia.

Kolejny fenomen tych stworzonych z doskonałej jakości żeliwa patelni - współpracują z każdym typem kuchenki, od gazowej, po indukcyjną. Dzięki rewelacyjnemu przewodnictwu ciepła potężnego, masywnego żeliwa, patelnie Staub nagrzewają się równomiernie i na długo pozwalają zachować ciepło potraw. Stąd warto serwować w nich przysmaki wprost na stół.

Pasjonaci wyrazistych, ciekawych i wielostopniowych smaków kochają żeliwo marki Staub za jego niezwykły, wrodzony talent. Żeliwo, choć pokryte porcelanową glazurą, potrafi intensyfikować smaki przyrządzanych w nim dań.

I na koniec to, co szczególnie cieszy tych, którzy traktują żeliwne patelnie Cherry jako inwestycję na całe lata. Producent oferuje aż 30-letnią gwarancję na swoje luksusowe produkty.

Jeśli życzysz sobie dusić w 20 cm patelni Staub, producent proponuje Ci masywną pokrywkę z hartowanego szkła. Znajdziesz ją pod produktem, na dole strony.

Staub prezentuje swoje
wszechstronne, głębokie patelnie

  • patelnia do smażenia, pieczenia, zapiekania
  • powłoka nieprzywierająca w postaci
    bardzo trwałej szklanej glazury
  • wyłącznie naturalne barwniki zewnętrznych powłok
  • wyraziste smaki mięs, ryb, warzyw wzmacniane przez żeliwo
  • na wszystkie typy kuchenek wraz z indukcją
  • powłoka bezpieczna dla alergików

Obejrzyj film o 2 metodach
poprawnego wygrzewania
francuskiego żeliwa Stub

  • Tylko od Ciebie zależy, kiedy Twoje żeliwne naczynia Staub zyskają pełną funkcjonalność. I również tylko od Ciebie zależy, czy żeliwo będzie Ci posłuszne, czy narazi Cię na nieco stresów.
  • Proces wygrzewania nowych, żeliwnych naczyń jest konieczny. Trwa - w zależności od metody - albo krótko (kilkanaście minut), albo dość długo (kilka, czy kilkanaście dni). Obie metody sprawdzają się równie dobrze.
  • Nasz specjalista wtajemniczy Cię w proces wygrzewania żeliwa Staub. Obejrzyj koniecznie film.

Patelnie, które posłużą
na każdej kuchence
i w piekarniku

NA KUCHNIĘ
GAZOWĄ

NA KUCHNIĘ
ELEKTRYCZNĄ

NA KUCHNIĘ
CERAMICZNĄ

NA KUCHNIĘ
INDUKCYJNĄ

DO PIEKARNIKA

Materiał

  • wewnątrz patelni - stopiona z żeliwem nieprzywierająca glazura stworzona na bazie szkła
  • szkielet - doskonałej jakości żeliwo
  • na zewnątrz - naturalnie barwiona, kilkuwarstwowa, odporna na uszkodzenia, gładka glazura

Wymiary

  • średnica - 20 cm
  • średnica dna - 18 cm
  • wysokość ścianek - 5 cm
  • całkowita długość z uchwytami - 27 cm
  • waga - 2 kg

Produkty z tej samej serii

Obejrzyj wszystkie produkty z serii

Wyrafinowany proces
barwienia powłok
głębokich patelni Staub

  • Kolorystyka głębokich, żeliwnych patelni marki Staub, które wyposażone są w dwa krótkie uchwyty, jest zdecydowanie klasyczna. Producent ograniczył się do trzech zaledwie barw - wyrazistej, głębokiej czerwieni, aksamitnie subtelnej grafitowej szarości i luksusowej, satynowanej czerni.
  • Czerwone i szare głębokie patelnie francuskiego producenta pokryte są połyskliwą glazurą, która powstała na bazie naturalnych barwników. Z kolei czarna patelnia jest lekko matowa, co odróżnia ją od dwóch pozostałych wersji.
  • Zewnętrza glazura patelni Staub jest niezwykle twarda, odporna na uderzenia, kwasy, czy blaknięcie. Stąd możesz mieć pewność, że twoja patelnia przez całe dekady będzie wyglądała naprawdę zjawiskowo.
  • Patelnie powstają w pełnym pietyzmu ręczno-mechanicznym procesie produkcji. Stąd jakość zarówno samego żeliwa, jak i pokrywających go powłok jest wyjątkowa.

Nieprzywierająca powłoka
głębokich patelni Staub
gwarantuje doskonałe smażenie

  • Długie lata szukaliśmy takich patelni nieprzywierających, które nie skończą żywota po 3-4 smażeniach. Zależało nam, żeby patelnie, które będziemy polecać naszym Klientom, nie zawodziły. Kiedy trafiliśmy na markę Staub i jej luksusowe patelnie z żeliwa z powłoką nieprzywierającą, okazało się, że to właśnie ten produkt, którego szukaliśmy.
  • W głębokich, żeliwnych patelniach francuskiej marki Staub kryje się prawdziwy skarb - powłoka nieprzywierająca, która pozwala na nieskończone, a bardzo zdrowe kulinarne eksperymenty. I - czasem - ekscesy.
  • Mamy tu do czynienia z prawdziwie antyadhezyjną warstwą glazury, która jest niezwykle gładka, higieniczna, łatwa w utrzymaniu w czystości i bezpieczna dla alergików.
  • Nieprzywierająca glazura głębokich patelni Staub jest bardzo twarda, odporna na odpryśnięcia i zarysowania.
  • Glazurę wypalono w niemal 1000 stopniach Celsjusza, dzięki czemu stopiła się z żeliwnym szkieletem. I to jest niezwykłe w przypadku patelni nieprzywierających. Nie mamy tu do czynienia z osobną, nakładaną na szkielet patelni warstwą, ale jej niemal immanentną częścią. Dlatego ta powłoka nieprzywierająca wytrwa przez całe dekady.
  • Patelnia Staub z nieprzywierającą, powstałą na bazie szkła glazurą, pozwala smażyć na minimalnej ilości tłuszczu. Sama z siebie potrafi też wytopić nadmiar tłuszczu z przerośniętych mięs, czy tłustych ryb. Wszystko po to, by smażenie było optymalnie zdrowe i dietetyczne.
  • Świetna, nieprzywierająca glazura głębokiej patelni Staub czyni z niej nadzwyczaj uniwersalne naczynie. Do czego przyda się patelnia do serwowania, podpowiada nasz artykuł.

Czegoś takiego się nie zapomina,
czyli specjalista o smakach potraw
z  żeliwnych patelni Staub

Fenomenalnym w przypadku patelni francuskiego producenta jest również to, iż żeliwo wzmacnia i intensyfikuje smaki smażonych, duszonych, czy zapiekanych potraw. A ponieważ glazura oddziela przyrządzane mięsa, ryby, zapiekanki, itp. od żeliwa, nie pojawia się tu specyficzny dla pozbawionych powłok żeliwnych patelni metaliczny posmak. Dzięki glazurze patelni Staub w jedzenie nie wnikają mikroelementy żelaza. Co za tym idzie, potrawa jest subtelna, delikatna, a jej smak ma wiele poziomów i niuansów.

Istotą rzeczy jest tu doskonała dystrybucja ciepła. Żeliwo samo z siebie potrafi emitować ciepło w głąb potrawy i przygotowywać ją w najbardziej optymalnych warunkach i w ściśle określonym czasie. Dzięki powolnemu przenikaniu ciepła przez produkt zyskujemy niezwykle zdrową, bardzo bogatą we właściwości odżywcze i witaminy, rewelacyjnie smakującą i pachnącą potrawę.

Specjalista tłumaczy,
jak obchodzić się z żeliwnymi
głębokimi patelniami Staub

STOSUJ DREWNIANE
UTENSYLIA

STOSUJ NYLONOWE
UTENSYLIA

NIE PRZEKRACZAJ
50-60% MOCY PALNIKA

NIE WŁĄCZAJ
FUNKCJI BOOST

NIE UŻYWAJ OSTRYCH
SZCZOTEK i GĄBEK

NIE MYJ
W ZMYWARCE

NIE PRZECHOWUJ
POTRAW W LODÓWCE

UŻYWAJ RĘKAWIC
KUCHENNYCH

  • Ciężkie, głębokie żeliwne patelnie marki Staub wymagają minimalnej ilości troski i zabiegów, by doskonale służyły i były piękne przez wiele lat.
  • Trzeba pamiętać, iż żeliwna patelnia musi się wygrzać, czyli dostosować do kuchenki i piekarnika. Ten proces jest prosty i nie wymaga żadnego zaangażowania ze strony gotującego. W ciągu kilku pierwszych razy, gdy na patelni będziesz smażyć, dusić, czy zapiekać potrawy w piekarniku, musisz dodać nieco więcej tłuszczu – ok. 2-3 łyżki. Później, gdy żeliwo już się wygrzeje, ta ilość znacznie się zmniejszy.
  • Szybciej, niż na kuchence, patelnia wygrzeje się w piekarniku. Trzeba coś w niej upiec, czy zapiec - dramsticki, udka z kurczaka, roladki w winie, zapiekankę, itp. Chodzi o to, by patelnia przyzwyczaiła się do temperatur twojego piekarnika. Na początku nie przekraczaj temperatury 220 stopni Celsjusza. Po kilku użyciach żeliwnej patelni możesz piec w wyższych temperaturach. Optymalny zakres temperatur to 180-220 stopni, jeśli używasz patelni bez pokrywki.
  • Żeliwne patelnie Staub myje się wodą z płynem. Jeśli coś skarmelizuje się na dnie patelni, czy za mocno zredukujesz przyrządzany sos, nalej do naczynia wody z dodatkiem płynu, zostaw na kilka minut do odmoczenia.
  • Rozgrzanego żeliwa nie wolno zalewać zimną wodą. Pozwól mu ostygnąć, później dopiero myj.
  • Do smażenia na patelniach Staub staraj się używać dobrych, wysokotemperaturowych olejów. Myślimy tu, m.in., o olejach ryżowych, kokosowych, palmowych, czy arachidowych.
  • Dzięki nim możesz smażyć zdrowo i dietetycznie. Potrawy nie będą gorzkie, bo tego typu oleje dymią (czyli palą się) dopiero w temperaturze powyżej 240 stopni Celsjusza.

Pokrywka, która pasuje
do głębokiej patelni Staub
o średnicy 20 cm