Głęboka, żeliwna patelnia marki Staub, która idealnie sprawdzi się i na kuchence i w piekarniku, to sprzęt, który inspiruje do twórczego działania w kuchni. Francuski producent zawsze zakładał, że jego luksusowe, powstające w ręczno-mechanicznym procesie produkcji naczynia muszą być możliwie najbardziej uniwersalne. Mają spełniać swoją klasyczną rolę - czyli patelni do smażenia - w kuchniach tradycjonalistów, ale realizować się też jako patelnie do duszenia, podpiekania i zapiekania tam, gdzie króluje twórczo gotujący eksperymentator.
Dodatkowo - dzięki nieprzywierającej, porcelanowej glazurze głębokie patelnie francuskiej marki Staub zaspakajają potrzeby jeszcze większego grona gotujących, którzy poszukują niezawodnego sprzętu. Powłoka nieprzywierająca w żeliwnych, głębokich patelniach pozwala smażyć, dusić i piec z minimalną ilością oleju. Wszystko po to, byś przyrządzał zdrowe, niskokaloryczne, perfekcyjnie smakujące potrawy.
Porcelanowa powłoka, która została wypalona i scalona w gigantycznych temperaturach z żeliwnym szkieletem patelni z serii Cherry, jest bardzo trwała, odporna na zarysowania i odpryśnięcia.
Kolejny fenomen tych stworzonych z doskonałej jakości żeliwa patelni - współpracują z każdym typem kuchenki, od gazowej, po indukcyjną. Dzięki rewelacyjnemu przewodnictwu ciepła potężnego, masywnego żeliwa, patelnie Staub nagrzewają się równomiernie i na długo pozwalają zachować ciepło potraw. Stąd warto serwować w nich przysmaki wprost na stół.
Pasjonaci wyrazistych, ciekawych i wielostopniowych smaków kochają żeliwo marki Staub za jego niezwykły, wrodzony talent. Żeliwo, choć pokryte porcelanową glazurą, potrafi intensyfikować smaki przyrządzanych w nim dań.
I na koniec to, co szczególnie cieszy tych, którzy traktują żeliwne patelnie Cherry jako inwestycję na całe lata. Producent oferuje aż 30-letnią gwarancję na swoje luksusowe produkty.
Jeśli życzysz sobie dusić w 20 cm patelni Staub, producent proponuje Ci masywną pokrywkę z hartowanego szkła. Znajdziesz ją pod produktem, na dole strony.
Zapraszamy do obejrzenia filmu o wygrzewaniu żeliwnych patelni Staub. Proces musisz przeprowadzić, by Twoje naczynie szybko zyskało pełnię funkcjonalności. Film znajdziesz poniżej.
NA KUCHNIĘ
GAZOWĄ
NA KUCHNIĘ
ELEKTRYCZNĄ
NA KUCHNIĘ
CERAMICZNĄ
NA KUCHNIĘ
INDUKCYJNĄ
DO PIEKARNIKA
Fenomenalnym w przypadku patelni francuskiego producenta jest również to, iż żeliwo wzmacnia i intensyfikuje smaki smażonych, duszonych, czy zapiekanych potraw. A ponieważ glazura oddziela przyrządzane mięsa, ryby, zapiekanki, itp. od żeliwa, nie pojawia się tu specyficzny dla pozbawionych powłok żeliwnych patelni metaliczny posmak. Dzięki glazurze patelni Staub w jedzenie nie wnikają mikroelementy żelaza. Co za tym idzie, potrawa jest subtelna, delikatna, a jej smak ma wiele poziomów i niuansów.
Istotą rzeczy jest tu doskonała dystrybucja ciepła. Żeliwo samo z siebie potrafi emitować ciepło w głąb potrawy i przygotowywać ją w najbardziej optymalnych warunkach i w ściśle określonym czasie. Dzięki powolnemu przenikaniu ciepła przez produkt zyskujemy niezwykle zdrową, bardzo bogatą we właściwości odżywcze i witaminy, rewelacyjnie smakującą i pachnącą potrawę.
STOSUJ DREWNIANE
UTENSYLIA
STOSUJ NYLONOWE
UTENSYLIA
NIE PRZEKRACZAJ
50-60% MOCY PALNIKA
NIE WŁĄCZAJ
FUNKCJI BOOST
NIE UŻYWAJ OSTRYCH
SZCZOTEK i GĄBEK
NIE MYJ
W ZMYWARCE
NIE PRZECHOWUJ
POTRAW W LODÓWCE
UŻYWAJ RĘKAWIC
KUCHENNYCH
CHCESZ WIEDZIEĆ WIĘCEJ?
Poniżej znajdziesz sporo ważnych informacji. Od wielu lat sprawdzamy i testujemy żeliwne patelnie, więc wiemy o nich naprawdę wiele. Chętnie dzielimy się wiedzą, pasją i doświadczeniami.