Cherry - Żeliwna, kwadratowa patelnia do grillowania; porcelanowa emalia, 33 x 33 cm, Staub

799
Produkt dostępny
wysyłka 7-14 dni
Dostawa gratis
Każda paczka jest ubezpieczona
Towar wysyłamy kurierem
Każda wysyłka gratis
14 dni na zwrot towaru

Co jest takiego wyjątkowego w grillowaniu? Czym tak kuszą smakowite porcje mięsa z charakterystycznymi paseczkami? Po pierwsze mięso nie jest smażone na tłuszczu i w tłuszczu, a to, co w nim tłuste wytapia się na patelni grillowej pod wpływem wysokiej temperatury. Poza tym - grillowane mięso, które po przyrządzeniu ma czas, by chwilę „odetchnąć”, jest wiele smaczniejsze i delikatniejsze, niż smażone. I po trzecie - zachowane w grillowanej porcji soki zmiękczają oraz spulchniają włókna mięsa, dodając całości wybitnego smaku i aromatu.

Mistrz luksusowego żeliwa, francuska marka Staub, oferuje wszystkim miłośnikom „pasiastych” mięs, ryb, czy warzyw swoje kultowe, kwadratowe patelnie grillowe z serii Cherry.

Żeliwo Staub, które wypalane jest w piaskowych formach, sporo waży. To jeden z dowodów na to, że dostajesz produkt najwyższej jakości - niczym nie zanieczyszczone żeliwo. Francuskie żeliwo Staub na tyle, na ile to możliwe, pozbawione jest pęcherzyków powietrza. W efekcie grillujesz na litym, genialnie dystrybuującym ciepło materiale, który francuski producent wyposażył w powłokę nieprzywierającą.

Ta porcelanowa, ceramiczna glazura została zjednoczona z żeliwnym szkieletem w trakcie jednego z etapów ręczno-mechanicznej produkcji, czyli w czasie wypalania żeliwa w gigantycznych temperaturach. Stąd nieprzywierająca powłoka jest częścią patelni grillowej Cherry. Nie odpryśnie, jest odporna na ścieranie i zadrapania.

Grillowanie jest bardzo zdrowe, pozwala zachować niskokaloryczną dietę. Byś nie musiał przez całe dekady martwić się o swoją luksusową patelnię grillową, Staub oferuje na nią aż 30 lat gwarancji.

Żeliwne patelnie marki Staub idealnie współdziałają z każdego typu kuchenką, w tym i płytą indukcyjną. Możesz je również wstawiać do piekarnika, by podpiec, czy podgrzać ugrillowane przysmaki.

Musisz tylko pamiętać, że żeliwne patelnie mają – na samym początku działania – maleńkie wymagania. Żeliwo musi się wygrzać, czyli dostosować do kuchenki, czy piekarnika, z którymi będzie współdziałać. Przez pierwsze 2-3 grillowania nie używaj nadmiernej ilości gruboziarnistych przypraw, czy gęstych marynat lub słodkich sosów.

Nowoczesne podejście
do zdrowego smażenia,
czyli grillowanie na żeliwie Staub

  • funkcjonalna patelnia grillowa z wysokimi ściankami
  • nieprzywierająca powłoka bezpieczna dla alergików
  • patelnia na wszystkie kuchenki i do piekarnika
  • wydajne wytapianie nadmiaru tłuszczu z mięs i ryb
  • wyraziste smaki grillowanych potraw wzmocnione przez żeliwo
  • grillowanie, czyli sposób na zdrowe smażenie mięs i ryb

Obejrzyj film o 2 metodach
poprawnego wygrzewania
francuskiego żeliwa Stub

  • Tylko od Ciebie zależy, kiedy Twoje żeliwne naczynia Staub zyskają pełną funkcjonalność. I również tylko od Ciebie zależy, czy żeliwo będzie Ci posłuszne, czy narazi Cię na nieco stresów.
  • Proces wygrzewania nowych, żeliwnych naczyń jest konieczny. Trwa - w zależności od metody - albo krótko (kilkanaście minut), albo dość długo (kilka, czy kilkanaście dni). Obie metody sprawdzają się równie dobrze.
  • Nasz specjalista wtajemniczy Cię w proces wygrzewania żeliwa Staub. Obejrzyj koniecznie film.

Masz ochotę na wybitne smaki
mięs, ryb, warzyw, czy owoców morza -
grilluj na żeliwnej patelni Staub

NA KUCHNIĘ
GAZOWĄ

NA KUCHNIĘ
ELEKTRYCZNĄ

NA KUCHNIĘ
CERAMICZNĄ

DO PIEKARNIKA

Materiał

  • wewnątrz patelni - stopiona z żeliwem nieprzywierająca glazura stworzona na bazie szkła
  • szkielet - doskonałej jakości żeliwo
  • na zewnątrz - naturalnie barwiona, kilkuwarstwowa, odporna na uszkodzenia, gładka glazura

Wymiary

  • długość - 33 cm
  • szerokość - 33 cm
  • wysokość ścianek - 4,5 cm
  • całkowita długość z uchwytami - 41 cm
  • waga - 5,1 kg

Produkty z tej samej serii

Obejrzyj wszystkie produkty z serii

Naturalne barwniki glazury,
czyli o tym, jak Staub tworzy
patelnie dla wymagających

Luksusowe patelnie grillowe marki Staub mają niezwykle wytrzymałą zewnętrzną glazurę, którą połączono z żeliwnym szkieletem w trakcie wypalania w temperaturze około 1000 stopni. Powłoka jest wyjątkowo twarda, odporna na uszkodzenia i odpryski. Przetrwa wiele lat bez śladu zużycia.

Czerwone i grafitowe patelnie są lekko połyskliwe na zewnątrz, natomiast patelnie z serii Black satynowo-czarne. Wszystkie barwniki użyte do wykańczania patelni grillowych są w 100% naturalne. Powleczone cienką warstwą bezbarwnego, zabezpieczającego je lakieru, nie blakną przez całe dekady.

Powłoka nieprzywierająca,
dzięki której najdelikatniejsze mięsa
same odchodzą od patelni

Wygodne, kwadratowe patelnie grillowe, francuskiej marki Staub, zapewnią ci rewolucyjne doznania smakowe. Grillowanie na żeliwie Staub jest banalnie proste. Pomaga w tym powstała na bazie szklanej emulsji nieprzywierająca powłoka. Dzięki niej tłuste mięsa, czy ryby możesz grillować bez dodatku oleju. Wysokie żeberka patelni Square Grill dokładnie wytopią tłuszcz z grillowanych steków, czy filetów z ryb, więc w efekcie zyskasz perfekcyjnie smakujące, niskokaloryczne mięso.

Ci wszyscy, którzy wolą grillowane chude mięsa - filet z kurczaka, pierś z indyka, delikatne ryby, czy owoce morza, powinni pamiętać, żeby posmarować patelnię Square Grill cieniutką warstwą tłuszczu. Wystarczy użyć do tego kilku kropli dobrego jakościowo oleju i rozprowadzić go pędzelkiem po całej powierzchni patelni. Chodzi o to, by nie przegrzać patelni, na której w minimalnym tylko stopniu będzie się wytapiał tłuszcz z chudych gatunków mięs.

NIEPRZYWIERAJĄCA GLAZURA UŁATWIA GRILLOWANIE

 

  • Staub, znając specyfikę żeliwa, dobrze wie, jak ciężko grilluje się na patelniach z naturalnego żeliwa, które nie są pokryte nieprzywierającą glazurą. Na klasycznym żeliwie bardzo szybko ścina się białko mięs i gwałtownie obsmaża skórka, która przywiera do żeberek patelni. Jedynym rozwiązaniem jest smażenie na bardzo dużej ilości tłuszczu, co przeczy zasadności grillowania, które ma być dietetycznym, zdrowym sposobem przyrządzania mięs.
  • Dlatego francuska marka Staub wyposażyła swoje patelnie z serii Square Grill w powłokę nieprzywierającą, która pozwala grillować tłuste mięsa bez tłuszczu, a chude z jego niewielkim dodatkiem.
  • Porcelanowa glazura, która tworzy powłokę nieprzywierającą patelni grillowych Staub, wypalana jest w prawie 1000 stopniach, scalając się z żeliwnym szkieletem. W efekcie zyskano niezwykle twardą, odporną na zarysowania i uszkodzenia powłokę, która wytrwa przez całe dekady.
  • Z wyposażonych w nieprzywierającą glazurę patelni grillowych marki Staub mogą bez obaw korzystać alergicy.
  • W gładką, pozbawioną porów powłokę nie wnikają bakterie. Nieprzywierająca glazura nie ingeruje w skład chemiczny grillowanego mięsa, czy ryb. Wzmacnia za to ich aromat i smak.

Proste i wykwintne potrawy
z patelni grillowej Staub…
po prostu niebo w gębie

  • Żeliwo wzmacnia i intensyfikuje smaki potraw, a wewnętrzna, nieprzywierająca glazura zabezpiecza je przed metalicznym posmakiem żeliwa.
  • Powłoka dba, by wydobyć z grillowanych produktów głębię przypraw oraz marynat, czy dodawanych w czasie grillowania sosów.
  • Doskonałej jakości żeliwo genialnie dystrybuuje ciepło, które trafia bezpośrednio w głąb przyrządzanych potraw. To skraca czas grillowania i nadaje przysmakom niezwykłego aromatu.
  • Przy każdym grillowaniu smak potraw może być różny i bogatszy, co zależy od dodatków octu, cytryny, wina, przypraw i marynat.

Kwadratowe patelnie grillowe
to, jak mówi specjalista,
prawdziwi mistrzowie kuchni

STOSUJ DREWNIANE
UTENSYLIA

STOSUJ NYLONOWE
UTENSYLIA

NIE PRZEKRACZAJ
50-60% MOCY PALNIKA

NIE WŁĄCZAJ
FUNKCJI BOOST

NIE UŻYWAJ OSTRYCH
SZCZOTEK i GĄBEK

NIE MYJ
W ZMYWARCE

NIE PRZECHOWUJ
POTRAW W LODÓWCE

UŻYWAJ RĘKAWIC
KUCHENNYCH

  • Musisz wiedzieć, że francuskie żeliwo Staub ma swoje potrzeby. Nie trać wiary we własne talenty, jeśli przy pierwszym, czy drugim grillowaniu ryby, mięsa, czy warzywa będą lekko przywierać do patelni. To naturalne zjawisko.
  • Żeliwo Staub musi się wygrzać, czyli dostosować do temperatury kuchenki, czy twojego piekarnika. A kiedy się już dostosuje, im będzie starsze, tym lepsze efekty zyskasz.
  • Dlatego nasz specjalista sugeruje, by na początku podsmażać, grillować i podpiekać przysmaki na patelni Square Grill w piekarniku. 2-3 takie zabiegi, a patelnia się wygrzeje.
  • Wygrzewanie może też być przeprowadzane na kuchence, gdzie wstępnie grilluje się z nieco większym dodatkiem tłuszczu, czy przyrządza się bardzo tłuste mięsa, które będę zabezpieczać patelnię przed przywieraniem. Tyle, że proces wygrzewania na kuchence jest nieco dłuższy.
  • Na początku przygody z grillowaniem używaj niewielkiej ilości gruboziarnistych przypraw, nie stosuj gęstych marynat oraz zalew, szczególnie na bazie miodu, czy cukru trzcinowego. Na to przyjdzie czas po kilku grillowaniach, gdy patelnia się wygrzeje.