• WSPARCIE DLA NASZYCH KLIENTÓW
  • AUTORSKIE TESTY SPRZĘTU
  • 30 LAT DOŚWIADCZENIA W BRANŻY
  • Każda paczka jest ubezpieczona
  • Każda wysyłka gratis

Cherry - Żeliwna patelnia American grill; nieprzywierająca glazura, 30 x 30 cm, Staub

799 Promocyjnie 759
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 799 zł
Zapytaj o dostępność
Dostawa gratis
Każda paczka jest ubezpieczona
Towar wysyłamy kurierem
Każda wysyłka gratis
14 dni na zwrot towaru

Jeśli lubisz gotować i cenisz wyjątkowe aromaty mięs, ryb, czy owoców morza, musisz spróbować grillowania, które otworzy przez Tobą przestrzeń wybitnych smaków i niskokalorycznych dań. Na żeliwnych, kwadratowych, głębokich patelniach francuskiej marki Staub możesz grillować, co Ci tylko przyjdzie do głowy. Spróbuj, jak doskonale smakują grillowane szaszłyki, steki wołowe, dorsz, czy nawet i kotlety siekane.

Kolekcja testowanych przez naszego specjalistę grillowych patelni American Grill, francuskiej marki Staub, jest odpowiedzią producenta na potrzeby bardzo wymagających użytkowników.

Potężna, masywna patelnia powstała z jednego kawałka najwyższej jakości żeliwa. Ma dwa uchwyty, by łatwiej było ją przenieść na stół, bo żeliwo jest stworzone do serwowania potraw. Długo zachowuje ciepło i pięknie prezentuje się na stole.

Na patelni American Grill możesz bezpiecznie i wygodnie przyrządzić, np., dużą ilość krojonego w kostkę kurczaka, czy filetu z indyka, które staną się częścią pysznej sałatki. Dzięki wysokim brzegom patelni do grillowanego mięsa możesz dodać warzywa, a wszystko zmieści się bez kłopotu.

Wyposażone w nieprzywierającą, porcelanową powłokę patelnie American Grill z serii Cherry objęte są 30-letnią gwarancją producenta. Więc przez całe dekady możesz cieszyć się ich doskonałymi talentami i właściwościami.

Grillowanie na doskonale rozgrzewających się żeliwnych patelniach Staub przebiega, z reguły, dość dynamicznie. Nie musisz jednak martwić się o losy powłoki nieprzywierającej swojej patelni grillowej. Ta wypalana wraz z żeliwem glazura stała się jego częścią, stąd jest niezwykle odporna na uszkodzenia, zarysowanie, czy odpryśnięcie.

Patelnie American Grill z linii Cherry doskonale współdziałają z każdego typu kuchenką, w tym i płytą indukcyjną. Możesz je również wstawiać do piekarnika, by podpiec, czy podgrzać ugrillowane przysmaki.

Cenione w świecie francuskie żeliwo stawia tylko jeden mały warunek. Przez pierwsze 2-3 grillowania nie używaj bardzo dużej ilości gruboziarnistych przypraw ani gęstych marynat lub słodkich sosów. Po tym czasie żeliwo się wygrzeje, czyli oswoi z Twoją kuchenką lub piekarnikiem.

 

Zapraszamy do obejrzenia filmu o wygrzewaniu żeliwnych patelni Staub. Proces musisz przeprowadzić, by Twoje naczynie szybko zyskało pełnię funkcjonalności. Film znajdziesz poniżej.

799 Promocyjnie 759

PATELNIA DO
GRILLOWANIA STEKÓW

PATELNIA DO
GRILLOWANIA DROBIU

PATELNIA DO
GRILLOWANIA HAMBURGERÓW

PATELNIA DO GRILLOWANIA
FILETÓW Z RYB

PATELNIA DO
GRILLOWANIA RYB

PATELNIA DO
GRILLOWANIA SZASZŁYKÓW

PATELNIA DO
GRILLOWANIA WARZYW 

PATELNIA DO
GRILLOWANIA PANINI

  • Tylko od Ciebie zależy, kiedy Twoje żeliwne naczynia Staub zyskają pełną funkcjonalność. I również tylko od Ciebie zależy, czy żeliwo będzie Ci posłuszne, czy narazi Cię na nieco stresów.
  • Proces wygrzewania nowych, żeliwnych naczyń jest konieczny. Trwa - w zależności od metody - albo krótko (kilkanaście minut), albo dość długo (kilka, czy kilkanaście dni). Obie metody sprawdzają się równie dobrze.
  • Nasz specjalista wtajemniczy Cię w proces wygrzewania żeliwa Staub. Obejrzyj koniecznie film.

żeliwna patelnia grillowa Staub
w skrócie

  • patelnia grillowa z wysokimi ściankami i potężnymi żeberkami
  • bezpieczna dla alergików nieprzywierająca powłoka
  • dwa uchwyty dla łatwego i bezpiecznego przenoszenia patelni
  • szybkie i dokładne wytapianie nadmiaru tłuszczu z mięs i ryb
  • genialne, wzmacniane przez żeliwo smaki grillowanych potraw
  • grillowanie to jedna z najzdrowszych metod smażenia mięs

Materiał

  • wewnątrz patelni - stopiona z żeliwem, bardzo odporna na uszkodzenia nieprzywierająca glazura stworzona na bazie szkła
  • szkielet - doskonałej jakości żeliwo
  • na zewnątrz - naturalnie barwiona, kilkuwarstwowa, odporna na uszkodzenia, gładka glazura

Wymiary

  • długość - 30 cm
  • szerokość - 30 cm
  • wysokość ścianek - 4,7 cm
  • całkowita długość z uchwytami - 51,5 cm
  • waga - 5,3 kg

Grillowanie bez ograniczeń -
mięsa, ryby, warzywa, owoce morza
na patelni American Grill Staub

NA KUCHNIĘ
GAZOWĄ

NA KUCHNIĘ
ELEKTRYCZNĄ

NA KUCHNIĘ
CERAMICZNĄ

NA KUCHNIĘ
INDUKCYJNĄ

DO PIEKARNIKA

Produkty z tej samej serii

Obejrzyj wszystkie produkty z serii

CHCESZ WIEDZIEĆ WIĘCEJ?

 

Poniżej znajdziesz sporo ważnych informacji. Od wielu lat sprawdzamy i testujemy żeliwne patelnie, więc wiemy o nich naprawdę wiele. Chętnie dzielimy się wiedzą, pasją i doświadczeniami.

Powłoka nieprzywierająca…
i nie musisz już odrywać
mięsa od patelni

Grillowanie na żeliwnych patelniach Staub z linii American Grill jest banalnie proste. Pomaga w tym powstała na bazie szklanej emulsji nieprzywierająca powłoka. Dzięki niej tłuste mięsa, czy ryby możesz grillować bez dodatku oleju. Wysokie żeberka patelni American Grill dokładnie wytopią tłuszcz z grillowanych steków, czy filetów z ryb, więc w efekcie zyskasz perfekcyjnie smakujące, niskokaloryczne mięso.

Z kolei kochający grillować chude mięsa, typu drób, delikatne ryby, czy owoce morza, powinni pamiętać, żeby posmarować patelnię American Grill cieniutką warstwą tłuszczu. Wystarczy użyć do tego kilku kropli dobrego jakościowo oleju i rozprowadzić go pędzelkiem po całej powierzchni patelni. Chodzi o to, by nie przegrzać patelni, na której w minimalnym tylko stopniu będzie się wytapiał tłuszcz z chudych gatunków mięs.

WYTRZYMAŁA POWŁOKA NIEPRZYWIERAJĄCA

 

  • Jeśli grilluje się na naturalnym żeliwie, istnieje ryzyko, że bardzo szybko ścinające się białko mięs i gwałtownie obsmażana skórka będą przywierać do żeberek patelni. Wtedy jedynym rozwiązaniem jest smażenie na bardzo dużej ilości tłuszczu, co przeczy zasadności grillowania, które ma być dietetycznym, zdrowym sposobem przyrządzania mięs.
  • Dlatego francuska marka Staub wyposażyła swoje patelnie z serii American Grill w powłokę nieprzywierającą, która pozwala grillować tłuste mięsa bez tłuszczu, a chude z jego niewielkim dodatkiem.
  • Porcelanowa glazura, która tworzy powłokę nieprzywierającą patelni grillowych Staub, wypalana jest w prawie 1000 stopniach, scalając się z żeliwnym szkieletem. W efekcie dostajemy powłokę niezwykle twardą, odporną na zarysowania i uszkodzenia. Powłokę, która wytrwa przez całe dekady.
  • Z wyposażonych w powłokę patelni grillowych marki Staub mogą bez obaw korzystać alergicy.
  • W gładką, pozbawioną porów powłokę nie wnikają bakterie. Nieprzywierająca glazura nie ingeruje w skład chemiczny grillowanego mięsa, czy ryb. Wzmacnia za to ich aromat i smak.

Bardzo twarda, odporna na uszkodzenia
i zabrudzenia, naturalnie barwiona
zewnętrzna glazura patelni Staub

  • Zaletą patelni grillowych z kolekcji American Grill jest również niezwykle wytrzymała zewnętrzna glazura. W przypadku szarych i czerwonych patelni powłoka jest lekko połyskliwa, natomiast patelnie z serii Black są satynowo-czarne.
  • Warto wiedzieć, że Staub używa tylko naturalnych barwników do tworzenia eleganckich, zewnętrznych glazur swoich luksusowych patelni.
  • Podobnie, jak wewnętrzna, nieprzywierająca powłoka, również zewnętrzna glazura (kolorowa w liniach Cherry i Graphite Grey i lekko matowana serii Black) stapiana jest z żeliwnym szkieletem, dzięki czemu staje się niezwykle odporna na uderzenia, odpryski, zmianę koloru.
  • Zewnętrzna powłoka patelni American Grill nie brudzi się na kuchniach elektrycznych, ceramicznych i indukcyjnych. Niestety, używający tej patelni na gazie muszą być świadomi, iż gaz, jako tłuste paliwo, będzie zostawiać ślady na powłoce. Dlatego warto myć patelnię z zewnątrz po każdym użyciu.

Wielostopniowe smaki
grillowanych potraw -
czyli specjalista o patelni Staub

  • Doskonałej jakości żeliwo potrafi genialnie dystrybuować ciepło. Wszyscy, którzy poznali zalety grillowania na patelniach American Grill marki Staub są oczarowani faktem, jak duża ilość ciepła trafia bezpośrednio w głąb przyrządzanych mięs. To nie tylko znacząco skraca czas grillowania, ale i nadaje potrawie niezwykłego smaku i aromatu.
  • Żeliwo samo z siebie wzmacnia i intensyfikuje smaki potraw, a wewnętrzna, nieprzywierająca glazura zabezpiecza mięsa, ryby, czy grillowane warzywa przed metalicznym posmakiem żeliwa.
  • Powłoka dba o to, by wydobyć z grillowanych produktów i przypraw oraz marynat, czy dodawanych w czasie grillowania sosów to, co najbardziej aromatyczne i smaczne.
  • Grillowanie na patelniach z żeliwa, które oferuje francuska marka Staub, nie może się znudzić. Za każdym razem ostateczny smak będzie różny, ciekawszy, bogatszy - a wszystko zależy od dodatków octu, cytryny, wina, przypraw, marynat, czyli tego, co udoskonala grillowanie i czyni je prawdziwą sztuką.

Specjalista mówi o
intuicyjnym użytkowaniu
patelni American Grill Staub

STOSUJ DREWNIANE
UTENSYLIA

STOSUJ NYLONOWE
UTENSYLIA

NIE PRZEKRACZAJ
50-60% MOCY PALNIKA

NIE WŁĄCZAJ
FUNKCJI BOOST

NIE UŻYWAJ OSTRYCH
SZCZOTEK i GĄBEK

NIE MYJ
W ZMYWARCE

NIE PRZECHOWUJ
POTRAW W LODÓWCE

UŻYWAJ RĘKAWIC
KUCHENNYCH

  • Żeliwo ma swoje wymagania i potrzeby. Nie denerwuj się, jeśli przy pierwszym, czy drugim grillowaniu ryby, mięsa, czy warzywa będą lekko przywierać do patelni. To naturalne zjawisko.
  • Żeliwo Staub musi się wygrzać, czyli dostosować do temperatury kuchenki, czy twojego piekarnika. A kiedy się już dostosuje, im będzie starsze, tym lepsze efekty zyskasz.
  • Dlatego nasz specjalista sugeruje, by na początku podsmażać, grillować i podpiekać przysmaki na patelni American Grill w piekarniku. 2-3 takie zabiegi, a patelnia się wygrzeje.
  • Wygrzewanie może też być przeprowadzane na kuchence, gdzie wstępnie grilluje się z nieco większym dodatkiem tłuszczu, czy przyrządza się bardzo tłuste mięsa, które będę zabezpieczać patelnię przed przywieraniem. Tyle, że proces wygrzewania na kuchence jest nieco dłuższy.
  • Na początku przygody z grillowaniem używaj niewielkiej ilości gruboziarnistych przypraw, nie stosuj gęstych marynat oraz zalew, szczególnie na bazie miodu, czy cukru trzcinowego. Na to przyjdzie czas po kilku grillowaniach, gdy patelnia się wygrzeje.
  • Warto poświęci czas na przygotowanie patelni, bo grillowanie to przygoda na całe życie.