• WSPARCIE DLA NASZYCH KLIENTÓW
  • AUTORSKIE TESTY SPRZĘTU
  • 30 LAT DOŚWIADCZENIA W BRANŻY
  • Każda paczka jest ubezpieczona
  • Każda wysyłka gratis

Cherry - Żeliwna patelnia do smażenia z nieprzywierającą glazurą, Ø 26 cm, Staub

Dostępne kolory
719 Promocyjnie 683
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 719 zł
Zapytaj o dostępność
Dostawa gratis
Każda paczka jest ubezpieczona
Towar wysyłamy kurierem
Każda wysyłka gratis
14 dni na zwrot towaru

Już dawno dowiedziono, że dobry sprzęt kuchenny prowokuje lepsze, ciekawsze gotowanie i umiejętność bardziej intrygującego, odważniejszego przyprawiania. Z drugiej strony - im kto doskonalej poznał tajniki sztuki kulinarnej, tych chętniej sięga po doskonały sprzęt, który pozwoli na nieskończone eksperymenty.

Francuska marka Staub, słynąca z produkcji luksusowych, masywnych, żeliwnych naczyń, proponuje miłośnikom kuchni wygodne patelnie z wylewkami. Ten lity odlew żeliwa, z którego powstała patelnia i jej uchwyt, jest niezwykle odporny na temperatury, dlatego patelnia Skillet idealnie sprawdzi się w piekarniku. Możesz upiec na niej pizzę, zrobić zapiekankę, przygotować mięso dla całej rodziny.

Dzięki temu, iż żeliwna patelnia z serii Cherry, marki Staub, współpracuje z każdym typem kuchenki, od gazowej, po indukcję, jest doskonałym partnerem w dietetycznym smażeniu. Za sprawą jej porcelanowej, niezwykle odpornej na uszkodzenia nieprzywierającej glazury, możesz pokusić się o przygotowanie potraw, których nie odważyłbyś się wcześniej stworzyć na zwykłej patelni. Żeliwo Staub pozwala smażyć z minimalnym dodatkiem tłuszczu, co wpływa na zdrowotne i smakowe walory przygotowywanych mięs, ryb, owoców morza, czy warzyw.

Francuski producent słynie ze swojego najwyższej jakości żeliwa z, aż, 30-letnią gwarancją. Okazuje się, że te niezwykle wytrzymałe, piękne i funkcjonalne patelnie potrafią przez całe lata wyglądać niemal jak nowe i służyć z roku na rok lepiej. Nikogo nie dziwią francuskie żeliwne patelnie, które kupuje się raz na całe życie.

Zapraszamy do obejrzenia filmu o wygrzewaniu żeliwnych patelni Staub. Proces musisz przeprowadzić, by Twoje naczynie szybko zyskało pełnię funkcjonalności. Film znajdziesz poniżej.

719 Promocyjnie 683

Wykrocz poza klasyczne smażenie -
eksperymentuj z patelnią Staub

  • patelnia do smażenia, pieczenia, podpiekania, serwowania
  • nieprzywierająca glazura pozwala dietetycznie smażyć
  • wylewki służą odlewaniu wytopionego tłuszczu, czy porcjowaniu sosu na talerze
  • żeliwny uchwyt wymaga rękawicy kuchennej
  • z patelni Staub mogą korzystać alergicy

Obejrzyj film o 2 metodach
poprawnego wygrzewania
francuskiego żeliwa Staub

  • Tylko od Ciebie zależy, kiedy Twoje żeliwne naczynia Staub zyskają pełną funkcjonalność. I również tylko od Ciebie zależy, czy żeliwo będzie Ci posłuszne, czy narazi Cię na nieco stresów.
  • Proces wygrzewania nowych, żeliwnych naczyń jest konieczny. Trwa - w zależności od metody - albo krótko (kilkanaście minut), albo dość długo (kilka, czy kilkanaście dni). Obie metody sprawdzają się równie dobrze.
  • Nasz specjalista wtajemniczy Cię w proces wygrzewania żeliwa Staub. Obejrzyj koniecznie film.

Patelnie, które kochają
każdą kuchenkę
i ciepło piekarnika

NA KUCHNIĘ
GAZOWĄ

NA KUCHNIĘ
ELEKTRYCZNĄ

NA KUCHNIĘ
CERAMICZNĄ

NA KUCHNIĘ
INDUKCYJNĄ

DO PIEKARNIKA

Materiał

  • wewnątrz patelni - stopiona z żeliwem nieprzywierająca glazura stworzona na bazie szkła
  • szkielet - doskonałej jakości żeliwo
  • na zewnątrz - naturalnie barwiona, kilkuwarstwowa, odporna na uszkodzenia, gładka glazura
  • uchwyt - żeliwo

Wymiary

  • średnica - 26 cm
  • średnica dna - 21 cm
  • wysokość ścianek - 5,1 cm
  • długość całkowita z uchwytami - 48,2 cm
  • waga - 3 kg

Produkty z tej samej serii

Obejrzyj wszystkie produkty z serii

Magik kuchennego show -
patelnia, na której uda się
nawet pizza

Klasyczne patelnie z wylewkami, francuskiej marki Staub, powstały z litego odlewu żeliwa. Te patelnie nadają się nie tylko do używania na wszelkich typach kuchenek, ale równie doskonale służą w piekarniku. Patelnie Skillet sprawdzą się doskonale przy smażeniu, duszeniu i zapiekaniu pyszności.

Wylewki pozwolą wygodnie odlać przyrządzany na patelni sos, czy nadmiar tłuszczu wytopiony z różnego typu mięs. Dzięki bardzo funkcjonalnej, nieprzywierającej powłoce na patelni Skillet marki Staub upieczesz nawet domową pizzę. Ta legendarna już konstrukcja patelni zachwyci wszystkich, którzy lubią kuchenne wyzwania i przygody.

Staub świadomie dba,
by smażenie było zdrowe
a potrawy nadzwyczaj smaczne

  • Żeliwne patelnie z wylewkami, marki Staub, są dość specyficznym zjawiskiem w ofercie francuskiego producenta. Patelnie mają jeden długi uchwyt.
  • Większość patelni Staub wyposażona jest w dwa krótkie uchwyty, by patelnia służyła nie tylko na kuchence, ale i w piekarniku oraz by łatwiej było przenieść ją na stół.
  • Klasyczne żeliwne patelnie z długim uchwytem to ukłon producenta w stronę tradycjonalistów, którzy cenią sobie zalety żeliwa z powłoką nieprzywierającą.
  • Patelnia z wylewkami zmieści się w większości piekarników, gdzie pokaże, na co ją stać. A można na niej przyrządzić nieskończoną ilość pieczonych, zapiekanych i podpiekanych potraw. Wystarczy nieco wyobraźni, a okrągła patelnia z powłoką nieprzywierającą przeradza się w formę do jabłkowej tarty, ciasta z owocami, czy puszystego biszkoptu.
  • Stworzona przez markę Staub porcelanowa, nieprzywierająca glazura wewnątrz patelni zasługuje na szczególną uwagę. Pozwala smażyć, dusić, piec i zapiekać z minimalną ilością tłuszczu. Widać w tej koncepcji dbałość marki Staub o zdrowe, dietetyczne przyrządzanie potraw kuchni całego świata.
  • Do smażenia, duszenia, czy zapiekania na żeliwnych patelniach Staub najlepiej używać wysokiej jakości olejów, które dymią w temperaturze od 240 stopni Celsjusza. Nasz specjalista sugeruje oleje ryżowe, kokosowe, arachidowe, palmowe, czyli wysokotemperaturowe tłuszcze.
  • Niezwykle twarda, odporna na czynniki zewnętrzne i odpryśnięcia powłoka nieprzywierająca stapiana jest w temperaturze około 1000 stopni z żeliwnym szkieletem. Tę patelnię docenią też alergicy, którzy mogą bezpiecznie z niej korzystać. Przyrządzane potrawy nie mają styczności z żeliwem.
  • I jeszcze jedna ogromna zaleta żeliwa i świetnej powłoki nieprzywierającej – ten duet ma wielki talent do wzmacniania i wzbogacania smaków. Jeśli kochasz przyprawy, marynaty, sosy – te patelnie spełnią wszelkie twoje oczekiwania i marzenia o niezwykle różnorodnej, pysznej kuchni rodem z Francji.

Kilka chwil i żeliwna patelnia
marki Staub jest gotowa
do ponownego działania

STOSUJ DREWNIANE
UTENSYLIA

STOSUJ NYLONOWE
UTENSYLIA

NIE PRZEKRACZAJ
50-60% MOCY PALNIKA

NIE WŁĄCZAJ
FUNKCJI BOOST

NIE UŻYWAJ OSTRYCH
SZCZOTEK i GĄBEK

NIE MYJ
W ZMYWARCE

NIE PRZECHOWUJ
POTRAW W LODÓWCE

UŻYWAJ RĘKAWIC
KUCHENNYCH

  • Żeliwne patelnie z wylewkami wytrwają kilkadziesiąt lat pod warunkiem, że nie będą nadmiernie przegrzewane.
  • Żeliwo wymaga nieco uwagi tylko na początku. Później, im starsze – tym lepiej działa. Żeliwne patelnie trzeba wygrzać, czyli dostosować do kuchenki i piekarnika, z którymi będą współpracować. Ten proces jest prosty i nie wymaga żadnego zaangażowania ze strony gotującego. W ciągu kilku pierwszych razy, gdy na patelni będziesz smażyć, czy zapiekać potrawy w piekarniku, musisz dodać nieco więcej tłuszczu – ok. 2-3 łyżki. Później, gdy żeliwo już się wygrzeje, ta ilość znacznie się zmniejszy.
  • Żeliwo Staub kocha piekarnik, w którym wygrzeje się szybciej, niż używane na kuchence. Pamiętaj, by nie wygrzewać pustej patelni. Upiecz na niej 2-3 razy jakiś przysmak, a patelnia odpowiednio się wygrzeje i będzie przez całe dekady zachwycać swoimi talentami.
  • Na początku nie przekraczaj temperatury piekarnika powyżej 220 stopni Celsjusza. Po kilku użyciach żeliwnej patelni możesz piec w wyższych temperaturach. Jednak optymalny zakres to 180-220 stopni.
  • Żeliwne patelnie Staub myje się wodą z płynem. Jeśli coś skarmelizuje się na dnie patelni, czy za mocno zredukujesz przyrządzany sos, nalej do naczynia wody z dodatkiem płynu, zostaw na kilka minut do odmoczenia.
  • Rozgrzanego żeliwa nie wolno zalewać zimną wodą. Pozwól mu ostygnąć, później dopiero myj.
  • Warto powiedzieć słowo o zewnętrznej glazurze patelni Skillet. Jest równie odporna na uszkodzenia, jak wewnętrzna powłoka, niemniej nie należy jej szorować ostrymi szczotkami, czy myjkami.
  • Musisz pamiętać, że gaz może utłuścić i nieco ubrudzić zewnętrzną glazurę, stąd warto po każdym użyciu umyć patelnię i z zewnątrz.

CHCESZ WIEDZIEĆ WIĘCEJ?

 

Poniżej znajdziesz sporo ważnych informacji. Od wielu lat sprawdzamy i testujemy żeliwne patelnie, więc wiemy o nich naprawdę wiele. Chętnie dzielimy się wiedzą, pasją i doświadczeniami.