• WSPARCIE DLA NASZYCH KLIENTÓW
  • AUTORSKIE TESTY SPRZĘTU
  • 30 LAT DOŚWIADCZENIA W BRANŻY
  • Każda paczka jest ubezpieczona
  • Każda wysyłka gratis

Cherry - Żeliwna patelnia grillowa z kolekcji Pure Grill, porcelanowa glazura, Ø 22 cm, Staub

569 Promocyjnie 540
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 569 zł
Zapytaj o dostępność
Dostawa gratis
Każda paczka jest ubezpieczona
Towar wysyłamy kurierem
Każda wysyłka gratis
14 dni na zwrot towaru

Czy wiesz, że grillowane mięsa i ryby muszą nieco odetchnąć, nim trafią z patelni na talerz? Dzięki temu włókna mięsa zmiękną, soki nawilżą je, a całość zyska doskonały aromat i smak.

Grillowanie jest niezwykle zdrowe i dietetyczne, jako że minimalizuje się kontakt mięsa z tłuszczem. Dodatkowo - w czasie grillowania tłuszcz wytapia się z mięs, czy ryb, sprawiając, że są lekkostrawne i pyszne.

Dzięki znakomitej jakości grillowym patelniom francuskiej marki Staub możesz zaznać doskonałych smaków zupełnie niezależnie od pory roku, czy pogody. Korzystając z dobrodziejstw żeliwnej patelni, przyrządzisz zawsze zdrowe potrawy, które nie mają kontaktu z, np., produktami ubocznymi spalania węgla drzewnego, czy chemicznych podpałek.

Francuska marka Staub stworzyła okrągłe patelnie grillowe, Pure Grill z linii Cherry, które wyposażone są w nieprzywierającą, porcelanową powłokę. Nie musisz jednak obawiać się, że uszkodzisz tę na trwałe scaloną z żeliwnym szkieletem glazurę, gdyż została wypalona wraz z żeliwem w gigantycznych temperaturach, więc jest jego częścią.

Żeberka żeliwnej, okrągłej patelni grillowej wytopią nadmiar tłuszczu z mięs, stąd możesz na niej próbować milionów odsłon przeróżnych potraw. Spróbuj grillowanej ryby z warzywami, steków, grillowanych kotletów siekanych. Tu ograniczeniem jest wyłącznie Twoja wyobraźnia.

Posiadające aż 30 lat gwarancji żeliwne grillowe patelnie Staub z linii Cherry doskonale współdziałają z każdego typu kuchenką, w tym i płytą indukcyjną. Możesz je również wstawiać do piekarnika, by podpiec, czy podgrzać ugrillowane przysmaki.

Doskonałej jakości francuskie żeliwo postawi tylko jeden mały warunek. Przez pierwsze 2-3 grillowania nie używaj bardzo dużej ilości gruboziarnistych przypraw ani gęstych marynat lub słodkich sosów. Po tym czasie żeliwo się wygrzeje, czyli oswoi z Twoją kuchenką lub piekarnikiem.

Zapraszamy do obejrzenia filmu o wygrzewaniu żeliwnych patelni Staub. Proces musisz przeprowadzić, by Twoje naczynie szybko zyskało pełnię funkcjonalności. Film znajdziesz poniżej.

569 Promocyjnie 540

PATELNIA DO
GRILLOWANIA STEKÓW

PATELNIA DO
GRILLOWANIA DROBIU

PATELNIA DO
GRILLOWANIA HAMBURGERÓW

PATELNIA DO GRILLOWANIA
FILETÓW Z RYB

PATELNIA DO
GRILLOWANIA RYB

PATELNIA DO
GRILLOWANIA SZASZŁYKÓW

PATELNIA DO
GRILLOWANIA WARZYW 

PATELNIA DO
GRILLOWANIA PANINI

  • Tylko od Ciebie zależy, kiedy Twoje żeliwne naczynia Staub zyskają pełną funkcjonalność. I również tylko od Ciebie zależy, czy żeliwo będzie Ci posłuszne, czy narazi Cię na nieco stresów.
  • Proces wygrzewania nowych, żeliwnych naczyń jest konieczny. Trwa - w zależności od metody - albo krótko (kilkanaście minut), albo dość długo (kilka, czy kilkanaście dni). Obie metody sprawdzają się równie dobrze.
  • Nasz specjalista wtajemniczy Cię w proces wygrzewania żeliwa Staub. Obejrzyj koniecznie film.

żeliwna patelnia grillowa Staub
w skrócie

  • klasyczna patelnia grillowa z niewysokimi ściankami
  • nieprzywierająca powłoka
    - też dla alergików
  • patelnia na każdy typ kuchenki i do piekarnika
  • sprawne wytapianie nadmiaru tłuszczu z mięs i ryb
  • wzmacniane przez żeliwo wyraziste smaki grillowanych potraw
  • grillowanie, czyli metoda bardzo zdrowego smażenia mięs i ryb

Materiał

  • wewnątrz patelni - stopiona z żeliwem nieprzywierająca glazura stworzona na bazie szkła
  • szkielet - doskonałej jakości żeliwo
  • na zewnątrz - naturalnie barwiona, kilkuwarstwowa, odporna na uszkodzenia, gładka glazura

Wymiary

  • średnica - 22 cm
  • średnica dna - 20 cm
  • wysokość ścianek - 3,5 cm
  • całkowita długość z uchwytami - 29 cm
  • waga - 2,3 kg

Mięsa, ryby, warzywa, owoce morza -
grilluj, na co masz ochotę
na patelni Pure Grill Staub

NA KUCHNIĘ
GAZOWĄ

NA KUCHNIĘ
ELEKTRYCZNĄ

NA KUCHNIĘ
CERAMICZNĄ

NA KUCHNIĘ
INDUKCYJNĄ

DO PIEKARNIKA

Produkty z tej samej serii

Obejrzyj wszystkie produkty z serii

CHCESZ WIEDZIEĆ WIĘCEJ?

 

Poniżej znajdziesz sporo ważnych informacji. Od wielu lat sprawdzamy i testujemy żeliwne patelnie, więc wiemy o nich naprawdę wiele. Chętnie dzielimy się wiedzą, pasją i doświadczeniami.

Nieprzywierająca glazura
i nieskończona przyjemność
grillowania na patelniach Staub

Eleganckie, żeliwne, okrągłe patelnie grillowe Pure Grill, francuskiej marki Staub, zapewnią ci rewolucyjne doznania smakowe. Grillowanie na posiadających wysokie żeberka patelniach jest banalnie proste. Pomaga w tym powstała na bazie szklanej emulsji nieprzywierająca powłoka. Dzięki niej tłuste mięsa, czy ryby możesz grillować bez dodatku oleju. Wysokie żeberka patelni Pure Grill dokładnie wytopią tłuszcz z grillowanych steków, czy filetów z ryb, więc w efekcie zyskasz perfekcyjnie smakujące, niskokaloryczne mięso.

Ci wszyscy, którzy preferują grillowane chude mięsa - filet z kurczaka, pierś z indyka, delikatne ryby, czy owoce morza, powinni pamiętać, żeby posmarować patelnię Pure Grill cieniutką warstwą tłuszczu. Wystarczy użyć do tego kilku kropli dobrego jakościowo oleju i rozprowadzić go pędzelkiem po całej powierzchni patelni. Chodzi o to, by nie przegrzać patelni, na której w minimalnym tylko stopniu będzie się wytapiał tłuszcz z chudych gatunków mięs.

TWARDA NIEPRZYWIERAJĄCA GLAZURA

 

  • Francuska marka Staub, znawca żeliwa, dobrze wie, jak ciężko grilluje się na patelniach z naturalnego żeliwa, które nie są pokryte nieprzywierającą glazurą. Na klasycznym żeliwie bardzo szybko ścina się białko mięs i gwałtownie obsmaża skórka, która przywiera do żeberek patelni. Jedynym rozwiązaniem jest smażenie na bardzo dużej ilości tłuszczu, co przeczy zasadności grillowania, które ma być dietetycznym, zdrowym sposobem przyrządzania mięs.
  • Dlatego francuska marka Staub wyposażyła swoje patelnie z serii Pure Grill w powłokę nieprzywierającą, która pozwala grillować tłuste mięsa bez tłuszczu, a chude z jego niewielkim dodatkiem.
  • Porcelanowa glazura, która tworzy powłokę nieprzywierającą patelni grillowych Staub, wypalana jest w prawie 1000 stopniach, scalając się z żeliwnym szkieletem. W efekcie zyskano niezwykle twardą, odporną na zarysowania i uszkodzenia powłokę, która wytrwa przez całe dekady.
  • Z wyposażonych w nieprzywierającą glazurę patelni grillowych marki Staub mogą bez obaw korzystać alergicy.
  • W gładką, pozbawioną porów powłokę nie wnikają bakterie. Nieprzywierająca glazura nie ingeruje w skład chemiczny grillowanego mięsa, czy ryb. Wzmacnia za to ich aromat i smak.

Smaki, których się nie zapomina,
czyli o talentach grillowych patelni
francuskiej marki Staub

  • Żeliwo samo z siebie wzmacnia i intensyfikuje smaki potraw, a wewnętrzna, nieprzywierająca glazura zabezpiecza mięsa, ryby, czy grillowane warzywa przed metalicznym posmakiem żeliwa.
  • Powłoka dba o to, by wydobyć z grillowanych produktów i przypraw oraz marynat, czy dodawanych w czasie grillowania sosów to, co najbardziej aromatyczne i smaczne.
  • Doskonałej jakości żeliwo potrafi genialnie dystrybuować ciepło. Wszyscy, którzy poznali zalety grillowania na patelniach Pure Grill marki Staub są oczarowani faktem, jak duża ilość ciepła trafia bezpośrednio w głąb przyrządzanych mięs. To nie tylko znacząco skraca czas grillowania, ale i nadaje potrawie niezwykłego smaku i aromatu.
  • Grillowanie na patelniach z żeliwa, które oferuje francuska marka Staub, nie może się znudzić. Za każdym razem ostateczny smak będzie różny, ciekawszy, bogatszy - a wszystko zależy od dodatków octu, cytryny, wina, przypraw, marynat, czyli tego, co udoskonala grillowanie i czyni je prawdziwą sztuką.

Specjalista o rewolucyjnej,
naturalnie barwionej glazurze,
która przetwa niejedno

Tym, co wyróżnia luksusowe patelnie grillowe z serii Pure Grill, marki Staub, jest niezwykle wytrzymała zewnętrzna glazura. W przypadku szarych i czerwonych patelni powłoka jest lekko połyskliwa, natomiast patelnie z serii Black są satynowo-czarne.

 

Warto wiedzieć, że Staub używa tylko naturalnych barwników do tworzenia eleganckich, zewnętrznych glazur swoich luksusowych patelni.

Podobnie, jak wewnętrzna, nieprzywierająca powłoka, zewnętrzna, kolorowa i lekko matowana w przypadku serii Black glazura stapiana jest również z żeliwnym szkieletem, dzięki czemu staje się niezwykle odporna na uderzenia, odpryski, zmianę koloru.
Zewnętrzna powłoka patelni Pure Grill nie brudzi się na kuchniach elektrycznych, ceramicznych i indukcyjnych. Niestety, używający tej patelni na gazie muszą być świadomi, iż gaz, jako tłuste paliwo, będzie zostawiać ślady na powłoce. Dlatego warto myć patelnię z zewnątrz po każdym użyciu.

Specjalista mówi o
prostym użytkowaniu
patelni Pure Grill Staub

STOSUJ DREWNIANE
UTENSYLIA

STOSUJ NYLONOWE
UTENSYLIA

NIE PRZEKRACZAJ
50-60% MOCY PALNIKA

NIE WŁĄCZAJ
FUNKCJI BOOST

NIE UŻYWAJ OSTRYCH
SZCZOTEK i GĄBEK

NIE MYJ
W ZMYWARCE

NIE PRZECHOWUJ
POTRAW W LODÓWCE

UŻYWAJ RĘKAWIC
KUCHENNYCH

  • Luksusowe żeliwo marki Staub ma swoje wymagania i potrzeby. Nie irytuj się, jeśli przy pierwszym, czy drugim grillowaniu ryby, mięsa, czy warzywa będą lekko przywierać do patelni. To naturalne zjawisko.
  • Żeliwo Staub musi się wygrzać, czyli dostosować do temperatury kuchenki, czy twojego piekarnika. A kiedy się już dostosuje, im będzie starsze, tym lepsze efekty zyskasz.
  • Dlatego nasz specjalista sugeruje, by na początku podsmażać, grillować i podpiekać przysmaki na grillowej patelni w piekarniku. 2-3 takie zabiegi, a patelnia się wygrzeje.
  • Wygrzewanie może też być przeprowadzane na kuchence, gdzie wstępnie grilluje się z nieco większym dodatkiem tłuszczu, czy przyrządza się bardzo tłuste mięsa, które będę zabezpieczać patelnię przed przywieraniem. Tyle, że proces wygrzewania na kuchence jest nieco dłuższy.
  • Na początku przygody z grillowaniem używaj niewielkiej ilości gruboziarnistych przypraw, nie stosuj gęstych marynat oraz zalew, szczególnie na bazie miodu, czy cukru trzcinowego. Na to przyjdzie czas po kilku grillowaniach, gdy patelnia się wygrzeje.
  • Warto poświęcić czas na przygotowanie patelni, bo grillowanie to przygoda na całe życie.
  • Patenie Staub wyposażone w powłokę nieprzywierającą nie wymagają żadnych specjalnych zabiegów przed pierwszym użyciem. Gdy wyjmiesz patelnię z pudełka, umyją ją wodą z płynem do naczyń, wysusz i już możesz z niej korzystać.
  • W odróżnieniu od patelni z czystego żeliwa patenie marki Staub nie wymagają regularnego prażenia na nich soli, czy olejowania. Stąd – ich konserwacja jest banalnie prosta, sprowadza się do mycia wodą z płynem do naczyń.