Od teraz smażenie na indukcji przestanie być stresujące, a zmieni się w czystą przyjemność. Dość wydawania pieniędzy na ciągle przepalane patelnie, które nie poradziły sobie z ekspresowym tempem działania indukcji. W odpowiedzi na prośby zanoszone do kulinarnych bóstw, belgijski producent, marka Demeyere, proponuje wyłączającą się na indukcji linię patelni ControlInuc, unikat na skalę światową.
Ta niemal myśląca patelnia pozwoli Ci na bezkarne chwile zapomnienia - po osiągnięciu 250 stopni Celsjusza stanie się „niewidzialna” dla płyty indukcyjnej. Specjalnie opracowany, opatentowany stop przestaje być ferromagnetyczny, a tym samym Twoja kuchenka nie podgrzewa dalej patelni. Kiedy tylko patelnia ControlInuc lekko ostygnie, znowu zacznie współdziałać z indukcją. I zawsze nagrzeje się tylko do 250 stopni, czyli maksymalnej temperatury zdrowego smażenia. Trzeba pamiętać jednak o tym, że tak wysokiej temperatury wymagają tylko potężne kawałki mięs i steki.
Potężna, masywna, genialnie przewodząca i zachowująca ciepło 7-warstwowa konstrukcja dna i ścianek czyni ze smażenia na patelni Demeyere zupełnie nowe doznanie. Smażysz szybko, zdrowo, z minimalną ilością tłuszczu, bo patelnia z tej serii wyposażona jest w najnowszej generacji nieprzywierającą powłokę Duraslide Ultra®. Ta polimerowa, całkowicie bezpieczna dla zdrowia powłoka nie emituje żadnych szkodliwych substancji. Nie ma nic wspólnego z teflonem, o czym świadczy oznaczenie PTFE-free.
Te piękne, niezwykle estetyczne patenie kuszą z racji i 5-letniej gwarancji i kolejnego odkrycia pomysłowej marki Demeyere - stali Silvinox®, która przez całe dekady zachowa srebrzysto-białą barwę.
Patelnie ControlInduc goszczą w kuchniach wymagających, tych, którzy do smażenia podchodzą bardzo poważnie i życzą sobie używać najlepszego, zaawansowanego technologicznie sprzętu.
NA KUCHNIĘ
INDUKCYJNĄ
DO PIEKARNIKA
Patelnia ControlInduc, belgijskiej marki Demeyere, wyłączy się, gdy osiągnie temperaturę 250 stopni Celsjusza. Nie da się jej przegrzać, więc możesz być pewny, że posłuży Ci przez całe lata.
Pamiętaj tylko, że temperatura 250 stopni powinna być stosowana przy smażeniu dużych, potężnych kawałków mięs, typu, np. stek. Wszystkie inne potrawy smaż w wiele niższych temperaturach – 180-220 stopni.
NIE DASZ RADY PRZEGRZAĆ PATELNI CONTROLINDUC
STOSUJ DREWNIANE
UTENSYLIA
STOSUJ NYLONOWE
UTENSYLIA
NIE PRZEKRACZAJ
50-60% MOCY PALNIKA
NIE WŁĄCZAJ
FUNKCJI BOOST
NIE UŻYWAJ OSTRYCH
SZCZOTEK i GĄBEK
NIE PRZECHOWUJ
POTRAW W LODÓWCE
NIE MYJ
W ZMYWARCE