• WSPARCIE DLA NASZYCH KLIENTÓW
  • AUTORSKIE TESTY SPRZĘTU
  • 30 LAT DOŚWIADCZENIA W BRANŻY
  • Każda paczka jest ubezpieczona
  • Każda wysyłka gratis

ControlInduc Duraslide Ultra - Nieprzywierająca patelnia na indukcję, Ø 28 cm, Demeyere

1099 Promocyjnie 1044
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 989 zł
Zapytaj o dostępność
Dostawa gratis
Każda paczka jest ubezpieczona
Towar wysyłamy kurierem
Każda wysyłka gratis
14 dni na zwrot towaru

Od teraz smażenie na indukcji przestanie być stresujące, a zmieni się w czystą przyjemność. Dość wydawania pieniędzy na ciągle przepalane patelnie, które nie poradziły sobie z ekspresowym tempem działania indukcji. W odpowiedzi na prośby zanoszone do kulinarnych bóstw, belgijski producent, marka Demeyere, proponuje wyłączającą się na indukcji linię patelni ControlInuc, unikat na skalę światową.

Ta niemal myśląca patelnia pozwoli Ci na bezkarne chwile zapomnienia - po osiągnięciu 250 stopni Celsjusza stanie się „niewidzialna” dla płyty indukcyjnej. Specjalnie opracowany, opatentowany stop przestaje być ferromagnetyczny, a tym samym Twoja kuchenka nie podgrzewa dalej patelni. Kiedy tylko patelnia ControlInuc lekko ostygnie, znowu zacznie współdziałać z indukcją. I zawsze nagrzeje się tylko do 250 stopni, czyli maksymalnej temperatury zdrowego smażenia. Trzeba pamiętać jednak o tym, że tak wysokiej temperatury wymagają tylko potężne kawałki mięs i steki.

Potężna, masywna, genialnie przewodząca i zachowująca ciepło 7-warstwowa konstrukcja dna i ścianek czyni ze smażenia na patelni Demeyere zupełnie nowe doznanie. Smażysz szybko, zdrowo, z minimalną ilością tłuszczu, bo patelnia z tej serii wyposażona jest w najnowszej generacji nieprzywierającą powłokę Duraslide Ultra®. Ta polimerowa, całkowicie bezpieczna dla zdrowia powłoka nie emituje żadnych szkodliwych substancji. Nie ma nic wspólnego z teflonem, o czym świadczy oznaczenie PTFE-free.

Te piękne, niezwykle estetyczne patenie kuszą z racji i 5-letniej gwarancji i kolejnego odkrycia pomysłowej marki Demeyere - stali Silvinox®, która przez całe dekady zachowa srebrzysto-białą barwę.

Patelnie ControlInduc goszczą w kuchniach wymagających, tych, którzy do smażenia podchodzą bardzo poważnie i życzą sobie używać najlepszego, zaawansowanego technologicznie sprzętu.

1099 Promocyjnie 1044

"myśląca patelnia",
której nie da się przegrzać,
prawdziwa rewolucja w kuchni

  • innowacyjna patelnia wyłączająca się na indukcji w temperaturze ok. 250 stopni
  • patelnia na kuchnię indukcyjną - do smażenia, duszenia oraz do zapiekania potraw w piekarniku
  • wewnątrz - zaawansowana powłoka nieprzywierająca Duraslide Ultra; zdrowe smażenie z minimalną ilością tłuszczu
  • 7-warstwowa konstrukcja dna i ścianek gwarantuje błyskawiczne, równomierne rozprowadzanie ciepła
  • na zewnątrz - satynowana stal Silvinox, która przez dekady nie zmieni koloru
  • kuty, spawany, nienagrzewający się uchwyt ze stali
  • 5 lat gwarancji

Patelnia ControlInduc -
wyłącznie na kuchnię indukcyjną
i do piekarnika

NA KUCHNIĘ
INDUKCYJNĄ

DO PIEKARNIKA

Materiał

  • wewnątrz - zaawansowana, trzykrotnie nakładana, nieprzywierająca powłoka Duraslide Ultra®
  • na zewnątrz - stal o specjalnych właściwościach, które sprawiają, że patelnia wyłącza się na indukcji, osiągnąwszy temperaturę 250 stopni Celsjusza
  • na zewnątrz - srebrzysta, satynowana stal Silvinox, która nigdy nie pożółknie (poddana została procesowi usunięcia mikroelementów żelaza)
  • 3,2 milimetrowej grubości dno i ścianki patelni stworzono z 7 warstw (7-PlyMaterial®) - na zewnątrz stal szlachetna, w środku stop aluminium, 2 warstwy czystego aluminium i trójwarstwowy, opatentowany przez Demeyere stop TriplInduc®
  • kuty, stalowy uchwyt

Wymiary

  • średnica od brzegu do brzegu - 28 cm
  • średnica dna patelni (przestrzeń robocza) - 24 cm
  • wysokość ścianek - 5 cm

Patelnia ControlInduc
sama reguluje temperaturę -
wyłącza się przy 250 stopniach

Patelnia ControlInduc, belgijskiej marki Demeyere, wyłączy się, gdy osiągnie temperaturę 250 stopni Celsjusza. Nie da się jej przegrzać, więc możesz być pewny, że posłuży Ci przez całe lata.

Pamiętaj tylko, że temperatura 250 stopni powinna być stosowana przy smażeniu dużych, potężnych kawałków mięs, typu, np. stek. Wszystkie inne potrawy smaż w wiele niższych temperaturach – 180-220 stopni.

NIE DASZ RADY PRZEGRZAĆ PATELNI CONTROLINDUC

 

  • Dzięki pomysłowi inżynierów Demeyere skończysz raz po raz wymieniać przepalone na indukcji patelnie.
  • Indukcja to prawdziwy pogromca woków i patelni. Generuje tak ogromne temperatury, których naczynia często nie wytrzymują, jeśli przesadzisz z ich przegrzewaniem.
  • 7-warstwowa patelnia Controlinduc Duraslide Ultra sama wyłączy się na indukcji, gdy osiągnie temperaturę 250 stopni Celsjusza.
  • Patelnia „wie”, kiedy zbliża się graniczna i bezpieczna dla zdrowego smażenia temperatura. Płyta indukcyjna przestaje „widzieć” patelnię i dalej jej nie podgrzewa.
  • Kiedy patelnia nieco ostygnie, indukcja na nową ją podgrzeje. Oczywiście, tylko do 250 stopni. W tak wysokiej temperaturze smaży się jednak tylko bardzo potężne kawałki twardych mięs: wołowinę, baraninę, itp., więc Twoja patelnia rzadko kiedy będzie miała okazję się wyłączyć.
  • Więcej o zdrowym smażeniu przeczytasz TUTAJ.

Powłoka Duraslide Ultra
pozwala zdrowo smażyć
z minimalną ilością tłuszczu

  • Patelnia ControlInduc ma 3-krotnie nakładaną, polimerową powłokę nieprzywierającą Duraslide Ultra.
  • Powłoka jest wolna od pochodnych teflonu, nie emituje żadnych szkodliwych substancji w głąb przyrządzanych potraw. Ma oznacznie PTFE-Free.
  • Smażenie na powłoce Duraslide Ultra to niezwykłe przeżycie. Potrawy są wyraziste, delikatne i subtelne. Dzięki tej powłoce zyskasz smaki zbliżone do wyrafinowanej, francuskiej kuchni.

7-warstwowa konstrukcja
pomysłowej patelni
ControlInduc marki Demeyere

  • 7-warstwowe patelnie Controlinduc Duraslide Ultra mają dno i ścianki o grubości 3,2 mm, co gwarantuje perfekcyjną dystrybucję ciepła i sztywną konstrukcję, która się nie wypaczy.
  • By konstrukcja patelni była niemal niezniszczalna, szkielet wzmocniono stopem 7-PlyMaterial®. Różne współpracujące ze sobą materiały sprawiają, że patelnia nagrzewa się błyskawicznie i świetnie przewodzi ciepło.
  • Patelnie Controlinduc rozgrzewają się równomiernie od samego dna, po brzegi, pozwalając usmażyć w tym samym czasie mięsa, czy ryby leżące na brzegu i na środku patelni.
  • Więcej o patelniach ControlInduc przeczytasz w naszym artykule.

Zawsze srebrzysta
stal Silvinox jest
doskonale higieniczna

  • Demeyere stworzyło srebrzysto-białą stal dla estetów. Producent wynalazł stal Silvinox®, która nigdy nie żółknie, nie zmienia koloru nawet po przegrzaniu. Nie ciemnieje po latach używania. Zawsze będzie srebrzysto-biała.
  • Stal Silvinox® nie łapie odcisków palców, bakterie nie przenoszą się z dłoni na stal.

Uchwyt patelni ControlInduc
zaprojektowano z myślą
o mistrzach kuchni

  • Patelnie Controlinduc mają profesjonalnie formowane, nietamujące przepływu krwi w dłoni uchwyty. Demeyere tworzy je z myślą o kucharzach, którzy używają patelni kilka, czy kilkanaście godzin dziennie.
  • Kute uchwyty nie męczą nadgarstka, nie doprowadzają do drętwienia palców i przeróżnych chorób, na które cierpią kucharze.
  • Próżniowo spawane uchwyty patelni Demeyere nigdy nie odpadną, nie rozchwieją się i nie wypaczą. Słynny stał się film producenta, w którym dorosły człowiek skacze na skakance po uchwytach naczyń Demeyere. A one wytrzymują to „bez mrugnięcia okiem”.

Specjalista podpowiada,
jak używać patelni ControlInduc,
by służyła całymi dekadami

STOSUJ DREWNIANE
UTENSYLIA

STOSUJ NYLONOWE
UTENSYLIA

NIE PRZEKRACZAJ
50-60% MOCY PALNIKA

NIE WŁĄCZAJ
FUNKCJI BOOST

NIE UŻYWAJ OSTRYCH
SZCZOTEK i GĄBEK

NIE PRZECHOWUJ
POTRAW W LODÓWCE

NIE MYJ
W ZMYWARCE

  • Patelni Controlinduc używaj tylko na kuchenkach indukcyjnych.
  • Jeśli skarmelizujesz coś na dnie patelni, za mocno zagęścisz, zredukujesz sos, czy zostaną na niej resztki mocniej przysmażonych mięs, odmocz ją i po chwili delikatnie umyj.
  • Nigdy nie szoruj powłoki nieprzywierającej.
  • Od czasu do czasu do mycia stali możesz użyć płynu do naczyń z dodatkiem kwasku cytrynowego lub soku z cytryny.
  • Do smażenia na patelni Demeyere używaj wysokotemperaturowych olejów ryżowych, kokosowych, palmowych, czy arachidowych. Tego typu tłuszcze mają wysoką temperaturę dymienia, około 240 stopni Celsjusza, co gwarantuje sprawne i zdrowe smażenie.

Pokrywka, która pasuje
do nieprzywierającej patelni
ControlInduc 28 cm