ControlInduc - Stalowa patelnia wyłączająca się na indukcji, Ø 20 cm, Demeyere

835
Produkt dostępny
wysyłka 7-14 dni
Dostawa gratis
Każda paczka jest ubezpieczona
Towar wysyłamy kurierem
Każda wysyłka gratis
14 dni na zwrot towaru

Od teraz smażenie na indukcji przestanie być stresujące, a zmieni się w czystą przyjemność. Dość wydawania pieniędzy na ciągle przepalane patelnie, które nie poradziły sobie z ekspresowym tempem działania indukcji. W odpowiedzi na prośby zanoszone do kulinarnych bóstw, belgijski producent, marka Demeyere, proponuje wyłączającą się na indukcji linię stalowych patelni ControlInuc, unikat na skalę światową.

Ta niemal myśląca patelnia pozwoli Ci na bezkarne chwile zapomnienia - po osiągnięciu 250 stopni Celsjusza stanie się „niewidzialna” dla płyty indukcyjnej. Specjalnie opracowany, opatentowany stop przestaje być ferromagnetyczny, a tym samym Twoja kuchenka nie podgrzewa dalej patelni. Kiedy tylko patelnia ControlInuc lekko ostygnie, znowu zacznie współdziałać z indukcją. I zawsze nagrzeje się tylko do 250 stopni, czyli najbardziej optymalnej dla smażenia mięs temperatury.

Potężna, masywna, genialnie przewodząca i zachowująca ciepło 7-warstwowa konstrukcja dna i ścianek czyni ze smażenia na stalowej patelni Demeyere zupełnie nowe doznanie. Smażysz szybko, zdrowo, z niewielką ilością tłuszczu. Co niezwykłe, stal marki Demeyere pozwala wytopić nadmiar tłuszczu z niektórych mięs, czy ryb, dzięki czemu możesz smażyć niemal bez dodatku oleju.

Zjawiskowe, stalowe patelnie ControlInduc wymagają nieco cierpliwości. Trzeba przyzwyczaić się do genialnego, szybkiego tempa rozgrzewania patelni i przetestować, jaką moc palnika ustawić dla smażonych mięs, a jaką dla delikatnych ryb, naleśników, czy jajecznicy. Po krótkich doświadczeniach stalowa patelnia ControlInduc będzie Twoim najlepszym, kuchennym przyjacielem.

Te piękne, niezwykle estetyczne patenie kuszą z racji i 30-letniej gwarancji i kolejnego odkrycia pomysłowej marki Demeyere - stali Silvinox®, która przez całe dekady zachowa srebrzysto-białą barwę.

Stalowe patelnie ControlInduc goszczą w kuchniach wymagających, tych, którzy do smażenia podchodzą bardzo poważnie i życzą sobie używać najlepszego, zaawansowanego technologicznie sprzętu.

Kuchenna rewolucja -
"myśląca patelnia",
której nie da się przegrzać

  • innowacyjna patelnia wyłączająca się na indukcji w temperaturze ok. 250 stopni (najbardziej optymalnej dla smażenia)
  • patelnia na kuchnię indukcyjną - do smażenia, duszenia oraz do zapiekania potraw w piekarniku
  • do zdrowego smażenia z niewielką ilością tłuszczu
  • 7-warstwowa konstrukcja dna i ścianek (4,8 mm) gwarantuje błyskawiczne, równomierne rozprowadzanie ciepła
  • satynowana stal Silvinox przez dekady nie zmieni koloru
  • kuty, spawany, nienagrzewający się uchwyt ze stali
  • 30 lat gwarancji dla kuchni domowej, 10 lat dla kuchni profesjonalnej

Patelnia ControlInduc -
wyłącznie na indukcję
i do piekarnika

NA KUCHNIĘ
INDUKCYJNĄ

DO PIEKARNIKA

PATELNIA NIE DO PRZEGRZANIA

  • Niezwykle zaawansowana technologicznie, wyłączająca się samoczynnie na indukcji stalowa patelnia ControlInduc marki Demeyere pozwoli Ci przygotować wytworny, złożony obiad.
  • Najpierw zamarynuj niewielką porcję mięsa, np. schabu bez kości. Trzymaj mięso w zalewie w lodówce co najmniej 2-3 godziny przed rozpoczęciem smażenia.
  • Obsmaż schab na patelni ControlInduc, przypraw i odstaw na bok, by mięso odetchnęło.
  • Na niewielkiej ilości tłuszczu podsmaż krojoną na pasy lub plastry cukinię. Zdejmij z patelni i podsmaż grubo krojone ziemniaki.
  • Na koniec ponownie połóż na patelni cukinię, na niej mięso, całość obłóż ziemniakami i wstaw do piekarnika. Piecz w temperaturze 180 stopni. W ten sposób wszystkie smaki idealnie przenikną się, a Ty zyskasz niezwykle wykwintne danie.

Materiał

  • na zewnątrz - stal o specjalnych właściwościach, które sprawiają, że patelnia wyłącza się na indukcji, osiągnąwszy temperaturę 250 stopni Celsjusza
  • wewnątrz i na zewnątrz - srebrzysta, satynowana stal Silvinox, która nigdy nie pożółknie (poddana została procesowi usunięcia mikroelementów żelaza)
  • 4,8 milimetrowej grubości dno i ścianki patelni stworzono z 7 warstw (7-PlyMaterial®) - na zewnątrz i wewnątrz warstwy stali szlachetnej, w środku stop aluminium, 2 warstwy czystego aluminium i trójwarstwowy, opatentowany przez Demeyere stop TriplInduc®
  • kuty, stalowy uchwyt

Wymiary

  • średnica od brzegu do brzegu - 20 cm
  • średnica dna patelni (przestrzeń robocza) - 14 cm
  • wysokość ścianek - 4,8 cm

Produkty z tej samej serii

Obejrzyj wszystkie produkty z serii

Jak działa patelnia
ControlInduc, która
sama reguluje temperaturę

Przyzwyczailiśmy się już dawno do pralek, które ważą pranie, do czajników, które pozwalają programować temperaturę podgrzewania wody. Czas oswoić się z patelnią, której nie da się przegrzać na indukcji.

Mowa o patelni Controlinduc, która sama wyłączy się, gdy osiągnie najzdrowszą dla smażenia temperaturę 250 stopni Celsjusza. Ten unikat na skalę światową powstał w laboratoriach i fabryce belgijskiej marki Demeyere.

CONTROLINDUC - PATELNIA PRZYSZŁOŚCI

 

  • Trudno opanować zachwyt, gdy trzyma się w rękach inteligentną patelnię rodem z filmów SF. Patelnię Controlinduc można z pełną odpowiedzialnością nazwać przejawem geniuszu inżynierów Demeyere, którzy za jednym zamachem pokonali dwa dotkliwe, a nieprzekraczalne przez lata, utrudnienia.
  • Po pierwsze, belgijska marka Demeyere, tworząc patelnie dedykowane wyłącznie kuchni indukcyjnej, rozprawiła się raz i na zawsze z dręczącym ludzkość problemem notorycznego przegrzewania i przepalania stalowych patelni.
  • Wielu gotujących, którzy zmienili klasyczną kuchenkę na indukcję, doświadczyło horroru ciągłego wymieniania patelni, które bardzo szybko przegrzewały się, wypaczały, nie chciały smażyć, jak powinny. Wszystko dlatego, że indukcja to prawdziwe monstrum, jeśli chodzi o katowanie naczyń. Rozgrzewa się bardzo szybko, generuje ogromne temperatury, czego patelnie często nie wytrzymują.
  • 7-warstwowa, stalowa patelnia Controlinduc samodzielnie wyłącza się na indukcji, gdy osiągnie temperaturę 250 stopni Celsjusza. Ona „wie”, kiedy zbliża się graniczna i bezpieczna dla zdrowego smażenia temperatura, po czym inteligentny stop TriplInduc® (tworzący zewnętrzną warstwę patelni) traci ferromagnetyczność. Płyta indukcyjna przestaje go „widzieć” i tym samym podgrzewać patelnię.
  • Kiedy z kolei temperatura patelni nieco spadnie, kuchnia indukcyjna na nową ją wykryje i podgrzeje. Oczywiście, tylko do 250 stopni.
  • Możesz nastawić indukcję na maksimum, wyjść z kuchni, zapomnieć o patelni, a ona sama sobie poradzi. Wyłączy się wtedy, kiedy będzie trzeba. Nie pozwoli spopielić obiadu. I sama ocaleje, unikając anihilacji.
  • Niesamowite też jest to, że belgijscy inżynierowie tak zmyślnie „zaprogramowali” stop TriplInduc®, że reaguje na temperaturę akurat 250 stopni. To nie przypadek, bo taka właśnie temperatura jest absolutnie optymalna, jeśli chcemy zdrowo, szybko, bezpiecznie i dietetycznie smażyć.
  • Controlinduc to prawdziwy fenomen w świecie patelni. Dba o ludzkie zdrowie, o samą siebie i o Twoją kieszeń, byś nie musiał raz po raz wymieniać kuchennego sprzętu.

Jaką rolę odgrywa
7 warstw dna i ścianek
patelni ControlInduc

  • Rewolucyjne, genialne, niespotykane. Tak bez słowa przesady można określić myślące patelnie klasy Super Premium belgijskiej marki Demeyere. 7-warstwowe, stalowe patelnie Controlinduc mają dno i ścianki o grubości aż 4,8 mm, co gwarantuje perfekcyjną dystrybucję ciepła oraz sztywność konstrukcji, która się nie wypaczy.
  • By patelnia ControInduc była niemal niezniszczalna, stal szlachetna została wzmocniona przez różne stopy. I tak powstał opatentowany stop Demeyere - 7-PlyMaterial®. Stworzono go z wykorzystujących zjawisko synergii warstw stali, dwóch warstw stopu aluminium, które dzielone są warstwą czystego aluminium oraz wynalazku Demeyere - stopu TriplInduc®. Tutaj TriplInduc® (spotykany też w innych kolekcjach patelni belgijskiego producenta) został udoskonalony o technologię wyłączającą się na indukcji. Jak to działa, nie pytaj, bo to słodka tajemnica magików Demyere.
  • Dzięki wynalazkowi Demeyere smażenie na stalowej stało się banalnie proste. Patelnie Controlinduc rozgrzewają się w kilka chwil na całej swojej powierzchni - od samego dna, po brzegi. Mięsa, warzywa, czy ryby, które będą dotykały ścianek stalowej patelni Controlinduc, usmażą się w tym samym czasie, co porcje leżące na środku. Wbrew pozorom - tego nie potrafi każda stalowa patelnia.
  • Patelnia Controlinduc przyrządzi mięso, którego nie powstydziłaby się bardzo renomowana restauracja – skórka będzie chrupiąca i apetycznie zrumieniona, a w środku mięso zachwyci Cię delikatnością i subtelnym smakiem. Nigdy nie będzie wysuszone i twarde.
  • Kiedy mięso obsmaży się, patelnia Controlinduc „uwolni” je. Nie będziesz musiał odrywać na siłę mięsa od patelni. Wystarczy delikatny ruch widelca, czy łopatki, by nawet najdelikatniejsze mięso drobiu, czy szlachetnych gatunków ryb przewrócić na drugą stronę.
  • 7-warstwowe patelnie Controlinduc, dedykowane zarówno profesjonalistom, jak i gotującym w domu, potrafią smażyć tłuste mięsa, czy ryby nawet i bez dodatku oleju. Nawet minimalna ilość tłuszczu wytapiającego się z przyrządzanych mięs wystarczy, by patelnia Demeyere spełniła swoje zadanie, tworząc aromatyczne dania.
  • Patelnię Controlinduc możesz też wstawić do piekarnika. Musisz jej wtedy pilnować, gdyż, siłą rzeczy, nie wyłączy się sama. Chyba, że jesteś dumnym posiadaczem piekarnika z funkcją indukcji.

Zawsze srebrzysta
stal Silvinox i jej
higieniczne właściwości

  • Demeyere stworzyło stal dla estetów - stal, która nie podda się upływowi czasu. Niekwestionowany mistrz stalowych naczyń, Demeyere, opracował już w latach 60-tych XX wieku do dziś budzącą zdumienie technologię obróbki stali - Silvinox®, która nie żółknie, nie zmienia koloru nawet po przegrzaniu i nie ciemnieje.
  • Stal Silvinox®, z której zasłynął w świecie kulinariów Demeyere, to wynik elektrochemicznych zabiegów, które pozbawiają stal mikroelementów żelaza. Bo właśnie ono jest odpowiedzialne za żółknięcie, błękitnienie i ciemnienie stali, która utlenia się wraz z wiekiem naczyń.
  • Silvinox® to srebrzysto-biała stal. Pierwsze wrażenie, gdy wyjmuje się z pudełka patelnię Controlinduc, jest szokujące. Jest niezwykle jasna, delikatnie matowa. Zdumiewające, że powstała ze stali.
  • Musisz wiedzieć, że używana na kuchni gazowej patelnia Demeyere może się brudzić z racji tłustego paliwa, jakim jest gaz. Jednak sama stal Silvinox® nie przestanie być srebrzysto-biała, ale gaz może ją naznaczyć tłustymi plamami. Dlatego pamiętaj, by dokładnie myć patelnię również z zewnątrz.
  • Wynalazek stali Silvinox® dał Demeyere szansę na zrewolucjonizowanie świata stalowych naczyń. Nie dość, że patelnie Controlinduc będą zawsze srebrzysto-białe, dodatkowo posiadają niezwykłą cechę. Coś, co można nazwać faktorem antybakteryjnym. Powierzchnia stali Silvinox® nie łapie odcisków palców. Charakterystyczne dla danej grupy produktów bakterie nie przenoszą się z dłoni na stal patelni.
  • Demeyere niezwykle mocno dba o higienę smażenia i duszenia. Chodzi o to, by patelnia, która służyła przez nawet 30 lat, zawsze była higieniczna, łatwa w utrzymaniu w czystości. Sprzęt starzeje się, więc z biegiem lat traci na jakości. Demeyere jednak nie godzi się na taki stan rzeczy. I faktycznie nawet stare naczynia Demeyere wyglądają do dziś doskonale.
  • Sprzęt marki Demeyere nie starzeje się tylko w przestrzeni estetyki. Chodzi też o to, by patelnia nie traciła z biegiem lat doskonałych właściwości smażalniczych. Im starsza będzie patelnia Controlinduc, tym mocniej i częściej będzie nas zaskakiwać. Oczywiście, pozytywnie.
  • Niestety, stal Demeyre, choć tak zaawansowana, pozostała jednak stalą, więc z patelni Controlinduc nie mogą korzystać alergicy.

Uchwyt patelni ControlInduc
projektowany z myślą
o zawodowych kucharzach

  • Patelnie Controlinduc charakteryzują trzy niezwykle istotne cechy – wyłączający się na indukcji stop 7-PlyMaterial®, czyli 7-warstwowa, ultra sztywna konstrukcja, genialna stal Silvinox® i profesjonalne, nie tamujące przepływu krwi w dłoni uchwyty.
  • Demeyere zadbało o każdy szczegół w swoich kultowych patelniach klasy Premium. Istotne jest tu tak samo dno, jak i ścianki oraz uchwyt. Jeśli założyć, że profesjonalista będzie używał patelni co najmniej kilka, a czasem i kilkanaście godzin dziennie, fakt, że uchwyt nie będzie tamował przepływu krwi w dłoni, nie będzie męczył nadgarstka, a w przyszłości nie doprowadzi do drętwienia palców i przeróżnych chorób, na które cierpią profesjonalni kucharze, jasnym staje się, dlaczego każdy szczegół jest tu tak istotny.
  • Uchwyty patelni Demeyere są rewelacyjnie wyważone. Są kute, a co za tym idzie, perfekcyjnie trwałe i stosunkowo lekkie. Dodatkowo, co bardzo istotne zwłaszcza w profesjonalnej kuchni, nie nagrzewają się.
  • Kolejna kwestia – próżniowo spawane uchwyty patelni Demeyere nigdy nie odpadną, nie rozchwieją się i nie wypaczą. Słynnym stał się film producenta, w którym dorosły człowiek skacze na skakance na… uchwytach naczyń Demeyere. A one wytrzymują to „bez mrugnięcia okiem”.
  • Uchwyt jest tak dobrze obmyślony i scalony z patelnią, że nawet, gdy wypełni się ją po brzegi i położy na niej pokrywkę, uchwyt nie odkształci się, nie będzie się lekko wyginał pod ciężarem. Tej patelni nie trzeba podtrzymywać od spodu.

Specjalista sugeruje, jak używać
stalowej patelni ControlInduc,
by trwała całymi dekadami

MOŻESZ STOSOWAĆ
STALOWE UTENSYLIA

MOŻESZ MYĆ
W ZMYWARCE

NIE PRZECHOWUJ
POTRAW W LODÓWCE

UŻYWAJ RĘKAWIC
KUCHENNYCH

Od razu odpowiemy na często pojawiające się pytanie - „Czy mogę użyć patelni Controlinduc na innej, niż indukcja, kuchence”. Zasadniczo tak. Ale tracisz, niestety, wszelkie właściwości wyróżniające technologię Controlinduc. Ta luksusowa patelnia wyłączy się tylko na indukcji.

Cena patelni Controlinduc jest wysoka z racji, m.in., tej zaawansowanej technologii. Jeśli szukasz patelni tej samej klasy, a nadającej się do wykorzystania na każdym typie kuchenki (też na indukcji), sprawdź patelnie ProLine, które znajdziesz, klikając w poniższy przycisk.

  • Stalowe patelnie Controlinduc Demeyere, zaliczane do klasy Super Premium, są niezwykle proste w obsłudze. Jeśli trzymasz w ręce stalowy widelec do mięs, czy łopatkę do przewracania warzyw, nic nie stoi na przeszkodzie, byś jej użył. Nie zniszczysz stalowej patelni. Oczywiście, możesz używać też drewnianych, czy syntetycznych utensyliów.
  • Stal Silvinox® jest wyjątkowo łatwa w utrzymaniu w czystości. Można myć ją w zmywarce, producent gwarantuje, że detergenty nie zaszkodzą jego srebrzysto-białej stali. Niemniej - mycie ręczne trwa kilka chwil. Demeyere zadbało o komfort użytkowników swoich naczyń. Uchwyt patelni Controlinduc mocowany jest na zewnątrz stalowej konstrukcji, ścianki nie są przebite nitami, na których mogłyby osadzać się resztki jedzenia. Stąd naczynie myje się błyskawicznie.
  • Pamiętaj, by od czasu do czasu do mycia użyć płynu do naczyń z dodatkiem kwasku cytrynowego lub soku z cytryny. Więcej o konserwacji stali Demeyere przeczytasz, klikając w boczny panel z prawej strony ekranu.
  • Jeśli skarmelizujesz coś na dnie patelni, jeśli za mocno zagęścisz, zredukujesz sos, czy na patelni zostaną resztki mocniej przysmażonych mięs, możesz ją odmoczyć i bez obaw wyszorować.
  • Stal nie jest stworzona do przechowywania w niej potraw przez długi czas. Przyrządzony posiłek może odczekać na patelni kilka godzin. Później, potrawę warto przełożyć do naczynia, które schowasz w lodówce.
  • Powyżej zauważyłeś ikonkę rękawicy kuchennej, choć pisaliśmy, że uchwyt się nie nagrzewa. Ale - na pewno nagrzeje się, jeśli wstawisz patelnię do piekarnika, do czego również zachęcamy (zyskasz w ten sposób inaczej smakujące, zapiekane i podpiekane potrawy).
  • Patelnie Controlinduc doskonale szybko rozgrzewają się i równomiernie dystrybuują ciepło, pozwalając tak perfekcyjnie szybko smażyć i dusić, że można je nagrzewać na 50-60% mocy palnika. W przypadku indukcji czas rozgrzewania patelni może trwać poniżej 30 sekund, wszystko zależy od typu kuchenki.

Pokrywka pasująca
do stalowej patelni
ControlInduc 20 cm