Od teraz smażenie na indukcji przestanie być stresujące, a zmieni się w czystą przyjemność. Dość wydawania pieniędzy na ciągle przepalane patelnie, które nie poradziły sobie z ekspresowym tempem działania indukcji. W odpowiedzi na prośby zanoszone do kulinarnych bóstw, belgijski producent, marka Demeyere, proponuje wyłączającą się na indukcji linię stalowych patelni ControlInuc, unikat na skalę światową.
Ta niemal myśląca patelnia pozwoli Ci na bezkarne chwile zapomnienia - po osiągnięciu 250 stopni Celsjusza stanie się „niewidzialna” dla płyty indukcyjnej. Specjalnie opracowany, opatentowany stop przestaje być ferromagnetyczny, a tym samym Twoja kuchenka nie podgrzewa dalej patelni. Kiedy tylko patelnia ControlInuc lekko ostygnie, znowu zacznie współdziałać z indukcją. I zawsze nagrzeje się tylko do 250 stopni, czyli maksymalnej temperatury, w której przygotowuje się grube kawałki mięs, czy steki.
Potężna, masywna, genialnie przewodząca i zachowująca ciepło 7-warstwowa konstrukcja dna i ścianek czyni ze smażenia na stalowej patelni Demeyere zupełnie nowe doznanie. Smażysz szybko, zdrowo, z niewielką ilością tłuszczu. Co niezwykłe, stal marki Demeyere pozwala wytopić nadmiar tłuszczu z niektórych mięs, czy ryb, dzięki czemu możesz smażyć niemal bez dodatku oleju.
Zjawiskowe, stalowe patelnie ControlInduc wymagają nieco cierpliwości. Trzeba przyzwyczaić się do genialnego, szybkiego tempa rozgrzewania patelni i przetestować, jaką moc palnika ustawić dla smażonych mięs, a jaką dla delikatnych ryb, naleśników, czy jajecznicy. Po krótkich doświadczeniach stalowa patelnia ControlInduc będzie Twoim najlepszym, kuchennym przyjacielem.
Te piękne, niezwykle estetyczne patenie kuszą z racji i 30-letniej gwarancji i kolejnego odkrycia pomysłowej marki Demeyere - stali Silvinox®, która przez całe dekady zachowa srebrzysto-białą barwę.
Stalowe patelnie ControlInduc goszczą w kuchniach wymagających, tych, którzy do smażenia podchodzą bardzo poważnie i życzą sobie używać najlepszego, zaawansowanego technologicznie sprzętu.
NA KUCHNIĘ
INDUKCYJNĄ
DO PIEKARNIKA
Przyzwyczailiśmy się już dawno do pralek, które ważą pranie, do czajników, które pozwalają programować temperaturę podgrzewania wody. Czas oswoić się z patelnią, której nie da się przegrzać na indukcji.
Mowa o patelni Controlinduc, która sama wyłączy się, gdy osiągnie maksymalną, dopuszczalną dla zdrowego smażenia temperaturę 250 stopni Celsjusza. Ten unikat na skalę światową powstał w laboratoriach i fabryce belgijskiej marki Demeyere.
CONTROLINDUC - PATELNIA PRZYSZŁOŚCI
MOŻESZ STOSOWAĆ
STALOWE UTENSYLIA
MOŻESZ MYĆ
W ZMYWARCE
NIE PRZECHOWUJ
POTRAW W LODÓWCE
UŻYWAJ RĘKAWIC
KUCHENNYCH
Od razu odpowiemy na często pojawiające się pytanie - „Czy mogę użyć patelni Controlinduc na innej, niż indukcja, kuchence”. Zasadniczo tak. Ale tracisz, niestety, wszelkie właściwości wyróżniające technologię Controlinduc. Ta luksusowa patelnia wyłączy się tylko na indukcji.
Cena patelni Controlinduc jest wysoka z racji, m.in., tej zaawansowanej technologii. Jeśli szukasz patelni tej samej klasy, a nadającej się do wykorzystania na każdym typie kuchenki (też na indukcji), sprawdź patelnie ProLine, które znajdziesz, klikając w poniższy przycisk.