Smażenie musi zadowolić nie tylko zmysł smaku, ale i wzroku. I to jeszcze nim smażone przysmaki trafią na talerz. Wszyscy, którzy stawiają kuchni wysokie wymagania, zgodzą się, że sprzęt, z którego korzystają, musi być pierwszej, a co za tym idzie, jedynej jakości. Dlatego też nieprzywierające i stalowe patelnie duńskiej marki Eva Solo z kolekcji Nordic Kitchen tak bardzo podobają się wielu smażącym. W tej oryginalnej kolekcji znajdziesz patelnie z odlewu aluminium, który do złudzenia przypomina żeliwo oraz patelnie ze stali szlachetnej. Sprawdź, jak smaży się na luksusowym sprzęcie.
Z nieprzywierającymi patelniami Eva Solo mamy jeden podstawowy kłopot. Do dziś nie wiemy, czy pierwszym, co ujmuje naszych Klientów, są ich właściwości prozdrowotne i fakt, że można smażyć na minimalnej ilości tłuszczu, czyli zdrowo i dietetycznie, czy też urzekł Ich niezwykły design. A może było odwrotnie?
Niezależnie jednak od tego, czym zafascynują Cię patelnie z nieprzywierającymi powłokami, czy stalowa patelnia z kolekcji Nordic Kitchen, stworzonej przez markę Eva Solo, na pewno docenisz ich świetnie wykonanie i design, który swoim urokiem prowokuje wręcz do lepszego smażenia, duszenia.
Duński producent zadbał o to, by w kolekcji Nordic Kitchen zastosować nowoczesne technologie. I tak czarne, nieprzywierające patelnie z kolekcji Nordic Kitchen, których szkielet stanowi odlew aluminium, mają 4-krotnie nakładane powłoki Slip-Let®, dzieło szwajcarskiej marki Ilag. Oczywiście, te najnowszej generacji powłoki, spełniające restrykcyjne normy, pozbawione są PFOA i PFOS.
Musisz jednak wiedzieć, że maksymalna temperatura, w której możesz bezpiecznie smażyć i dusić, to, maksymalnie 230 stopni Celsjusza. Stąd – tego typu patelnie w minimalnym stopniu nadają się do smażenia steków.
Druga informacja, która wynikła z naszych długich testów – powłoki szwajcarskiej marki Ilag doskonale sprawdzają się, gdy używamy do nich delikatnych utensyliów – syntetycznych, czy silikonowych. Nigdy nie używaj stali, czy twardego plastiku. Generalnie – nawet drewniane utensylia mogą okazać się dla nich zbyt twarde.