• WSPARCIE DLA NASZYCH KLIENTÓW
  • AUTORSKIE TESTY SPRZĘTU
  • 30 LAT DOŚWIADCZENIA W BRANŻY
  • Każda paczka jest ubezpieczona
  • Każda wysyłka gratis

Diamond Lite - Brytfanna z nieprzywierającą powłoką tytanową, 6 litrów, 31 x 26 cm, WOLL

749
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 749 zł
Produkt dostępny
wysyłka 1-2 dni
Dostawa gratis
Każda paczka jest ubezpieczona
Towar wysyłamy kurierem
Każda wysyłka gratis
14 dni na zwrot towaru

Powłoka tytanowo-diamentowa - to brzmi naprawdę dostojnie. Dobrze podejrzewasz - chodzi o ten sam diament, który po oszlifowaniu staje się brylantem. Tyle, że to diament w innej postaci, bo w formie mikro-kryształków, które marka WOLL pomysłowo dodaje do swoich 5-warstwowych, nieprzywierających powłok tytanowych. Wszystko po to, by Twoja brytfanna z serii Diamond Lite służyła całymi latami. By była odporna na zarysowanie i ścieranie.

Słynne w świecie naczynia WOLL rozprawiły się z problemem klasycznych, niczym niewzmacnianych powłok tytanowych, które miały tendencję do szybkiego zużywania i puchnięcia. Tu z taką wadą nigdy nie będziesz mieć do czynienia.

Będziesz za to mógł cieszyć się całymi latami zdrowego pieczenia, duszenia, czy nawet gotowania na wszystkich typach kuchenek, wraz z indukcją. Jeśli przyjdzie Ci ochota upiec tysiące pysznych dań, pamiętaj tylko, by nie przekraczać 250 stopni Celsjusza.

Jeszcze słowo o powłoce. Tytanowe naczynia z linii Diamond Lite posiadają certyfikat PFOA-Free, czyli nie zawierają pochodnych teflonu. Nie wydzielają też żadnych szkodliwych substancji, czy kwasów.

Dodatkowym atutem niemieckich brytfann WOLL jest doskonale przewodzący ciepło szkielet z bezpiecznego dla zdrowia, czystego aluminium - Siluminu. Każde naczynie rewelacyjnie szybko rozgrzewa się i akumuluje takie ilości ciepła, że pieczesz, czy dusisz z minimalnym użyciem energii.

WOLL udziela 2 lata gwarancji na powłokę tytanową i aż 25 lat na równe dno naczynia, które się nie wypaczy.

 

749

Zobacz, do czego
wykorzystasz
brytfannę Woll

BRYTFANNA DO
PIECZENIA DROBIU

BRYTFANNA DO PIECZENIA
POTRAW MIĘSNO-WARZYWNYCH

BRYTFANNA DO
PIECZENIA ROLAD 

BRYTFANNA DO
PIECZENIA SZYNKI

BRYTFANNA DO
ZAPIEKANEK

brytfanna Diamond Lite WOLL
w skrócie

  • wzmacniana diamentem tytanowa powłoka nieprzywierająca
  • nie zawiera pochodnych teflonu
  • do zdrowego pieczenia, duszenia i gotowania - nawet dla alergików
  • szkielet z czystego odlewu bezpiecznego dla zdrowia aluminium
  • dno ze specjalnego stopu stali działającego na indukcji
  • 25 lat gwarancji na równe dno, 2 lata na powłokę tytanową
  • powłoka wytrzymuje maksymalnie 250 stopni Celsjusza

Materiał

  • wewnątrz - 5-krotnie nakładana, wzmacniana diamentem nieprzywierająca powłoka tytanowa
  • potężne dno i ścianki z bezpiecznego dla zdrowia i żywności odlewu aluminium Silumin
  • indukcyjne dno z ferromagnetycznego stopu
  • pokrywka - hartowane szkło

Wymiary

  • pojemność - 6 litrów
  • długość - 31 cm
  • całkowita długość z uchwytami - 42 cm
  • szerokość - 26 cm
  • wysokość ścianek - 11 cm
  • waga - 2,8 kg

Brytfanny Diamond Lite
na wszystkie kuchenki
i do piekarnika

NA KUCHNIĘ
GAZOWĄ

NA KUCHNIĘ
ELEKTRYCZNĄ

NA KUCHNIĘ
CERAMICZNĄ

NA KUCHNIĘ
INDUKCYJNĄ

DO PIEKARNIKA

Produkty z tej samej serii

Obejrzyj wszystkie produkty z serii

CHCESZ WIEDZIEĆ WIĘCEJ?

 

Poniżej znajdziesz sporo ważnych informacji. Sprawdzamy i testujemy wszystkie garnki i brytfanny z naszej oferty, więc wiemy o nich naprawdę wiele. Chętnie dzielimy się wiedzą, pasją i doświadczeniami.

5-warstwowa powłoka -
tytan wzmacniany
drobinami diamentu

Marka WOLL zasłynęła w świecie kulinariów ciekawą powłoką tytanową. Nakładana plazmowo, została wzmocniona mikro-elementami diamentu. 5-warstw takiej powłoki czyni z brytfanny Diamond Lite prawdziwego mistrza wytrzymałości. A to za sprawą tzw. diamentu technicznego, którego zalety wykorzystuje wiele dziedzin przemysłu.

Dzięki wzmocnionej diamentem powłoce brytfanny WOLL zyskały wyjątkowe właściwości nieprzywierające. Dodatkowo myje się ją dziecinnie prosto. Musisz pamiętać, że z naczyń Diamond Lite marki WOLL mogą korzystać bez obaw alergicy.

Tytanowo-diamentowa powłoka
naczyń Diamond Lite
bez teflonu i jego pochodnych

  • Niemiecki producent WOLL dba o każdy detal swoich naczyń. Tu niczego nie pozostawiono przypadkowi.
  • Przebadana i certyfikowana powłoka tytanowo-diamentowa jest wolna od związków teflonu.
  • Przy podgrzaniu lub w czasie przypadkowego przegrzania nie wydziela kwasów, czy szkodliwych związków chemicznych. Dlatego brytfanny WOLL mogą pochwalić się certyfikatem PFOA-Free.

Szkielet z Siluminu,
czyli bezpiecznego dla zdrowia
i żywności odlewu aluminium

  • Bardzo zaawansowane technologicznie nowoczesne powłoki tytanowo-diamentowe muszą mieć odpowiednią bazę.
  • Lata doświadczeń marki WOLL pokazały, że tego typu nieprzywierające powłoki idealnie współpracują z kutym lub odlewanym aluminium.
  • Niezwykle restrykcyjne europejskie przepisy wymogły na producentach opracowanie takiego procesu produkcyjnego, w którym aluminium nabierze cech materiału zgodnego z ideą food-safe (bezpiecznego dla żywności). Takie nowoczesne aluminium nie ma nic wspólnego z tym, które znamy z dawnych czasów.
  • Aluminium nowej generacji idealnie przewodzi i akumuluje ciepło, polepsza właściwości nieprzywierające powłok tytanowych. Jest dodatkowo odporne na uszkodzenia. Stąd - brytfanny Diamond Lite możesz używać bez najmniejszych obaw o zdrowie.

Restrykcyjne certyfikaty
brytfann Diamond Lite
niemieckiej marki Woll

  • Produkowane w bardzo nowoczesnej fabryce w Niemczech tytanowo-diamentowe naczynia WOLL zostały poddane niezwykle restrykcyjnej kontroli jakości.
  • Procesem certyfikacji zajęła się jedna z największych tego typu organizacji - Grupa TÜV Rheinland. Ta instytucja weryfikuje przeróżne technologie, rozwiązania oraz materiały.
  • Naczynia WOLL mogą poszczycić się certyfikatami TÜV i TÜV GS, co świadczy o ich bardzo wysokiej jakości.

Specjalista radzi,
jak dobrze zadbać
o naczynia Diamond Lite Woll

NIE PRZEKRACZAJ
250 STOPNI

STOSUJ DREWNIANE
UTENSYLIA

STOSUJ NYLONOWE
UTENSYLIA

NIE PRZEKRACZAJ
50-60% MOCY PALNIKA

NIE WŁĄCZAJ
FUNKCJI BOOST

MOŻESZ MYĆ
W ZMYWARCE

NIE PRZECHOWUJ
POTRAW W LODÓWCE

UŻYWAJ RĘKAWIC
KUCHENNYCH

  • Pamiętaj, by nie przekraczać 250 stopni Celsjusza, gdy podpiekasz, czy pieczesz potrawy w piekarniku. Wyższe temperatury mogą uszkodzić powłokę naczynia.
  • W przypadku tytanowo-diamentowych powłok możesz używać stalowych utensyliów. Jeśli jednak chcesz utrzymać wysoką estetykę powłoki, korzystaj z nylonowych lub drewnianych akcesoriów.
  • Producent pozwala myć brytfanny z serii Diamond Lite w zmywarce. Jednak po czasie mechanicznego mycia detergenty optycznie postarzają sprzęt. Tak wysokiej klasy naczynia warto myć ręcznie. Zajmie Ci to zaledwie kilka sekund.
  • Jeśli coś skarmelizujesz na dnie brytfanny, nie szoruj jej ostrymi zmywakami. Nalej ciepłej wody z płynem i odmocz ją. Mycie nieprzywierającej powłoki jest banalnie proste i niezwykle łatwe.
  • W garnkach Woll nie przechowuj potraw w lodówce (może to zaszkodzić powłoce). Do tego celu idealnie nadaje się, np., system Fresh & Save.