• WSPARCIE DLA NASZYCH KLIENTÓW
  • AUTORSKIE TESTY SPRZĘTU
  • 30 LAT DOŚWIADCZENIA W BRANŻY
  • Każda paczka jest ubezpieczona
  • Każda wysyłka gratis

Aromatyczna kawa z ciśnieniowego ekspresu do kawy Diva Evolution marki Bugatti

Jaki ekspres ciśnieniowy kupić? To pytanie, które dręczy wszystkich miłośników prawdziwej kawy parzonej bez kompromisów. Choć na rynku są setki wręcz odmian przeróżnych ekspresów do kawy, zdecydowaliśmy się polecać naszym Klientom to, co najbardziej klasyczne, co trafia w gusta prawdziwych smakoszy włoskiej kawy. Myślimy o ekspresie ciśnieniowym Diva Evolution, włoskiej marki Bugatti. Ta wersja to udoskonalona odsłona znanej i kultowej już maszyny do kawy cenionego producenta. Teraz prościej i szybciej zaparzysz pyszną, aromatyczną, włoską kawę, przygotujesz latte, czy cappuccino.

Ewoluująca doskonałość, czyli czym Diva Evolution różni się od swojej poprzedniczki

Ekspres ciśnieniowy do kawy, Diva włoskiej marki Bugatti, znany jest na rynku już od wielu lat. W pierwszej odsłonie Divy, ekspresu kolbowego, który nadal znajduje się w ofercie włoskiego producenta, istnieje pokrętło pozwalające Ci regulować ciśnienie pary, która spienia mleko do kawowych napojów, jak latte, czy cappuccino. Ekspres ciśnieniowy Diva Evolution już tego pokrętła nie ma. Dlaczego?

Starsza wersja ciśnieniowego ekspresu do kawy Bugatti była tak skonstruowana, że najpierw parzyło się klasyczne, włoskie espresso, później włączało się funkcję spieniania mleka i trzeba było chwilę poczekać, aż grzałka ekspresu nagrzeje się i pozwoli zyskać odpowiednią temperaturę, a pompa stworzy odpowiednie ciśnienie. Było to w pojęciu niektórych kawoszy nieco uciążliwe. Inni zaś twierdzili, że chcą mieć wpływ na moc strumienia pary, który spieniał mleko.

Trzy przyciski dzielą Cię od doskonałej, włoskiej kawy

 Kiedyś od kawy z mlekiem, czy cappuccino dzieliły Cię trzy przyciski i wcześniej opisane pokrętło do sterowania mocą pary w spieniaczu do mleka. Teraz, kiedy w Divie Evolution nie ma już pokrętła, sprawa jest jeszcze prostsza, choć sam proces parzenia kawy w niczym nie ucierpiał.

Teraz w tym samym czasie możesz parzyć kawę i spieniać mleko. Ale, co zjawiskowe, oba procesy rozgrywają się odrębnie, w dwóch różnych temperaturach. Kawa parzona jest w 95 stopniach Celsjusza, jak zaleca to Włoski Instytut Espresso, a para wodna ma wiele ponad 100 stopni. Pomysłowe, prawda? Ekspres Diva Evolution, włoskiej marki Bugatti, jest bardzo mądrą maszyną do kawy, która na zewnątrz czytelna i prosta w obsłudze, w środku jest doskonale obmyślona i złożona.