Charakterne japońskie noże Tamahagane Tsubame Brown

Japońskie noże Tamahagane Tsubame Brown mają dość pokręconą nazwę. Faktycznie nazywają się: Kataoka Tamahagane Tsubame San Brown. Ale, mimo dość długiej nazwy, noże są proste, a przy tym przepiękne. Kute z dwóch typów stali ostrza są delikatnie młotkowane, lekko polerowane na krawędzi i piaskowane na całej długości. To wszystko robi niezwykłe wrażenie, którego dopełnia głęboko-brązowo-„podpalana” rękojeść z drewna pakka. Co tu dużo mówić, te masywne i ciężkie noże są, po prostu, piękne.
Tu, jak to zwykle bywa w przypadku luksusowych, japońskich noży, nie ma mowy o kompromisach. Albo kochasz kroić i robisz to dobrze, albo nie zabieraj się za taki nóż, bo go nie docenisz, a on Cię odpowiednio przeegzaminuje.
Linia Tamahagane Tsubame Brown cieszy się uznaniem wśród nawet bardzo wymagających, zawodowych kucharzy. Dołączamy do grona wielbicieli tych naprawdę świetnych noży.

Produkty powiązane z filmem