Chociaż PRO, to nie tylko dla profesjonalistów - japońskie noże Tojiro

Kolekcja noży Tojiro PRO ma nieco zwodniczą nazwę. Wielu może wydawać się, że są to noże przeznaczone tylko dla zawodowych kucharzy. Owszem, fachowcy ucieszą się niewątpliwie ze stalowej rękojeści, która w profesjonalnej kuchni jest „bezpieczna” – czyli nie grozi jej rozwarstwienie, pęknięcie, czy napęcznienie pod wpływem wilgoci. Te noże trzyma się bardzo wygodnie dzięki specjalnym żłobieniom na rękojeści.

Jednak noże PRO, japońskiej marki Tojiro, idealnie sprawdzą się w kuchni miłośników minimalizmu. Ascetyczna klinga jest, co zaskoczy wielu, niezwykle ostra. Więc mamy tu do czynienie z kolejnym zjawiskiem świata współczesnej metalurgii. Nożami, które tylko pozornie wyglądają na grzeczne i sympatyczne.

Produkty powiązane z filmem