Japońskie noże Tamahagane Tsubame Black i długie lata ostrego krojenia

Japońskie noże Tamahagane Tsubame Black, znanej i cenionej w świecie kuźni Kataoka, podbijają serca Polaków. Choć kuźnia jest bardzo nowoczesna, ciągle korzysta z nieśmiertelnej wiedzy starożytnych japońskich kowali, którzy przekazywali z pokolenia na pokolenie olbrzymi szacunek dla noża.
Tych noży nie da się nie szanować, nawet, jeśli służą w trakcie codziennego gotowania, bo odpłacą się pięknym za nadobne. Bardzo ostre klingi, które powstały z dwóch typów stali (rdzeń – VG-5, a zewnętrzne, delikatnie młotkowane warstwy to stal SUS-410), utoczą krwi każdemu, kto podejdzie do nich z nazbyt dużą butą. Bo to one rządzą w kuchni.
Malownicze, bardzo odporne na niemal wszystko rękojeści z micarty czynią z noży Tamahagane Tsubame Black idealnych partnerów również dla zawodowych kucharzy.
Obejrzyj nasz film, a dowiesz się wszystkiego, co trzeba, na temat noży, które przez lata będą Cię fascynować.

Produkty powiązane z filmem