Japońskie noże Kasumi Damascus są, na pierwszy rzut oka, skromne. Dopiero, kiedy zaczniesz nimi kroić, poznasz ich moc i potęgę. Ich tajemnica tkwi w perfekcyjnie ostrej stali VG-10, w której obróbce specjalizuje się marka Kasumi. Pracuje dla niej obecnie 25 i 26 generacja kowali. Trudno się więc dziwić, że noże Kasumi Damascus fascynują wszystkich znawców tematu.
32-warstwowe ostrza potrafią bardzo wiele i równie wiele zniosą. Są stworzone do bardzo ciężkiej, codziennej, wielogodzinnej pracy. Nasz specjalista, Krystian, nazywa je prawdziwymi wołami roboczymi i nie ma w tym słowa przesady. Noże Kasumi Damascus potrafią znieść bardzo wiele.
Noże z Japonii, seria Kasumi Damascus, to ręcznie kute zjawiska dla wszystkich życzących sobie mieć nóż, na którym można zawsze polegać. Tu nie liczy się piękny, wyjątkowy design, a ostrość, moc klingi i łatwość jej ponownego naostrzenia.
Obejrzyj film o nożach, które, choć skromne, potrafią naprawę wiele i często pokonują droższe od siebie ostrza innych japońskich kuźni.