Filmy o kultowych japońskich nożach i tym, jak je oswoić

Uwielbiamy kroić prawdziwie ostrymi nożami. Dodatkowo mamy to szczęście, że nasz specjalista wie na ich temat wszystko. On sam twierdzi, że „wie prawie wszystko”, bo od 1993 roku ciągle zgłębia tajniki sztuki kowalskiej i cały czas dowiaduje się czegoś nowego. W serii filmów o japońskich nożach będziemy dzielić się z Tobą naszymi doświadczeniami, pajsą i upodobaniem do genialnych ostrzy. Powstające w naszej własnej telewizji kulinarnej filmy o japońskich nożach będą nie tylko testami, ale i wykładami na temat typów stali, jej twardości, hartowania, procesu produkcji. Stworzymy też szkołę krojenia prawdziwymi nożami i długo wyczekiwaną szkołę ostrzenia japońskich noży. Wszystko po to, by otworzyć przed Tobą zupełnie magiczny świat japońskich noży, w których nie sposób się nie zakochać.

Saya na noże - luksusowy dodatek do ostrzy japońskiej marki Mcusta Zanmai

Jeśli do japońskiego noża dokupisz sayę, automatycznie ostrze zyskuje na prestiżu. Wszystko jednak zależy od tego, jak wykonano sayę. Oglądaj nasz film o sayach wyjątkowej marki Mcusta Zanmai.

Czytaj więcej

Ultimate Aranami marki Mcusta Zanmai - japońskie noże, które na stałe zmieniły krojenie

Aranami Ultimate to noże, jakich jeszcze nie było. Dla japońskich mistrzów kowalstwa nie ma rzeczy niemożliwych. Rzemieślnicy marki Mcusta Zanmai na nowo stworzyli ideę japońskiego noża.

Czytaj więcej

Zadziorne noże Tamahagane San Black i Brown - proste i ostre

Poznaj niemal samotnące japońskie noże Tamahagane z kolekcji SAN Black i Brown. Pozornie skromnie wyglądające ostrza potrafią zadziwić niejednego wymagającego krojącego.

Czytaj więcej

Japoński nóż Kiritsuke - co to takiego i do czego służy?

Nóż Kiritsuke wielu wydaje się absolutnie przerażający. Niech Was jednak nie zwiedzie pozornie straszliwe ostrze. Ten nóż jest piekielnie wygodny i doskonale użyteczny. Więcej w naszym filmie.

Czytaj więcej

Charakterne japońskie noże Tamahagane Tsubame Brown

Japońskie noże Tamahagane Tsubame Brown to kolejna perełka kuźni Kataoka, która zagościła w naszym sklepie, a niedługo i w studio. Na razie krótka i treściwa prezentacja tych wyjątkowych ostrzy.

Czytaj więcej

Japońskie noże Tamahagane Tsubame Black i długie lata ostrego krojenia

Jeśli kroić z rozmachem, to tylko japońskimi nożami. Kolejna gratka dla miłośników ostrej kuchni, noże kuźni Kataoka, Tamahagane Tsubame Black. Wyśmienita stal i kuszący design w zasięgu ręki.

Czytaj więcej

Jak kroją noże Suncraft? Sprawdź, bo trudno się nimi nie cieszyć!

Zawodowy kucharz i specjalista od technologii kulinarnych z przyjemnością kroją nożami Suncraft. Zapraszamy do filmu otwierającego cykl „Lubimy gadać o kuchni”. Na luzie i sympatycznie.

Czytaj więcej

Japońskie noże Tamahagane Kyoto San - odkryj tajemnicę ostrego krojenia

Daj się oczarować swoistej surowości japońskich noży Tamahagane Kyoto San, marki Kataoka. Ta niezwykła, damasceńska linia 63-warstwowych noży będzie Cię zaskakiwać dzień, po dniu.

Czytaj więcej
« 1 3