Filmy o dobrym smażeniu, duszeniu i pieczeniu na patelniach Premium

Nie oszukujmy się - patelnia to najczęściej używany i wymieniany sprzęt kuchenny. Konieczność nieustannego kupowania nowych patelni wynika z kilku czynników. Nie tylko słabej jakości materiałów, ale i nieświadomości gotujących, którzy popełniają masę błędów niszczących patelnie.

W kategorii filmów o najlepszych patelniach świata powiemy Ci, co robić, by Twoja patelnia przetrwała długie lata, a smażenie na niej było możliwie najzdrowsze i efektywne. W naszej własnej telewizji kulinarnej stworzymy szkołę smażenia na najróżniejszych, znanych nam i cenionych przez nas patelniach. Pokażemy, jak doskonale smaży się, dusi, piecze i zapieka na patelniach stalowych, żeliwnych, miedzianych, tytanowych i innych patelniach znanych producentów. Po obejrzeniu naszych filmów żadna patelnia klasy Premium nie będzie miała przed Tobą tajemnic.

Jak wygrzać japońskie żeliwne naczynia Unilloy

Żeliwne naczynia trzeba wygrzać przed pierwszym użyciem. Żadna to filozofia, sam proces trwa zaledwie kilka minut. Obejrzyj nasz film, a Twoje żeliwne garnki Unilloy od razu pokażą, co potrafią.

Czytaj więcej

Najlżejsze żeliwne naczynia świata Unilloy - Japończycy osiągnęli nieosiągalne

Żeliwne garnki i głębokie patelnie Unilloy to niezwykłe odkrycie w świecie kulinariów. Na razie nie dopatrzyliśmy się w nich żadnych wad, choć staramy się dokładnie sprawdzać to, co mówi producent.

Czytaj więcej

Kaszotto z tołpygą stworzone w naczyniach Demeyere - pyszniej się nie da!

Pyszne kaszotto z tołpygą to coś, co trudno będzie Ci zapomnieć. Dla kochających gotować mamy fajny przepis, dla chcących zobaczyć naczynia Demeyere w akcji – popis ich możliwości. Zapraszamy.

Czytaj więcej

Stalowe patelnie Demeyere w akcji - łosoś w porach w cieście francuskim

Stalowe patelnie belgijskiej marki Demeyere są, co tu dużo mówić, nie do zastąpienia. Przygotujesz na nich najróżniejsze przysmaki, co podpowie Ci w filmie nasz Kucharz Wybitny, Tomek Krasowski.

Czytaj więcej

Poznaj luksusowe linie francuskich miedzianych naczyń De Buyer

Miedziane naczynia to prawdziwa inwestycja na długie lata. Nawet i ponad sto. Co Ty na to? Trudno nazwać je pospolitymi garnkami, czy patelniami, bo to prawdziwe zjawiska. Obejrzyj nasz film.

Czytaj więcej

Żeliwna patelnia Chistera Staub - świetna na kuchence, wybitna w piekarniku

Nie jest sztuką mieć w kuchni mnóstwo całkiem niepotrzebnych naczyń. Sztuką jest zaopatrzyć się w takie garnki, czy patelnie, które będą maksymalnie uniwersalne. Obejrzyj film o patelni Chistera.

Czytaj więcej

Jak skutecznie wyczyścić naczynia z polerowanej miedzi? 4 metody

Nasz specjalista wypróbował 4 różne sposoby czyszczenia polerowanej miedzi - trzy domowe i jeden sugerowany przez producenta miedzianych naczyń, markę De Buyer. Która metoda jest najlepsza?

Czytaj więcej

Naczynia miedziane i pseudo-miedziane, czyli jak mądrze wydać pieniądze

Na rynku jest bardzo dużo przeróżnych marek, które wmawiają naiwnym klientom, że za ułamek ceny prawdziwych miedzianych naczyń dostaną „prawdziwe miedziane naczynia”. Jak nie dać się naciąć?

Czytaj więcej
« 1 3 4 5 6