Filmy o dobrym smażeniu, duszeniu i pieczeniu na patelniach Premium

Nie oszukujmy się - patelnia to najczęściej używany i wymieniany sprzęt kuchenny. Konieczność nieustannego kupowania nowych patelni wynika z kilku czynników. Nie tylko słabej jakości materiałów, ale i nieświadomości gotujących, którzy popełniają masę błędów niszczących patelnie.

W kategorii filmów o najlepszych patelniach świata powiemy Ci, co robić, by Twoja patelnia przetrwała długie lata, a smażenie na niej było możliwie najzdrowsze i efektywne. W naszej własnej telewizji kulinarnej stworzymy szkołę smażenia na najróżniejszych, znanych nam i cenionych przez nas patelniach. Pokażemy, jak doskonale smaży się, dusi, piecze i zapieka na patelniach stalowych, żeliwnych, miedzianych, tytanowych i innych patelniach znanych producentów. Po obejrzeniu naszych filmów żadna patelnia klasy Premium nie będzie miała przed Tobą tajemnic.

4 rodzaje patelni Demeyere - zawsze idealne smażenie

Poznaj 4 typy belgijskich patelni słynnej marki Demeyere. W naszym filmie zobaczysz zarówno patelnie ze stali, jak i te z powłokami nieprzywierającymi. Demeyere bez tajemnic.

Czytaj więcej

Jakie są efekty smażenia bez tłuszczu?

Od lat walczymy z szalonym pomysłem tzw. smażenia bez tłuszczu. W końcu przyszedł czas na prezentację efektów takiego koszmarnego działania, które niszczy i jedzenie i patelnię.

Czytaj więcej

Jak dobrać rozmiar patelni do ilości smażonych porcji?

Sprawa doboru rozmiaru patelni do wielkości i ilości porcji, które będą na niej smażone, wydaje się być bardzo prosta. Ale, jak pokazuje praktyka, wielu smażących ma i z tym problem.

Czytaj więcej

Średnica patelni, czyli o co naprawdę chodzi?

Wszyscy producenci świata dość dziwacznie określają średnicę patelni. Mierzą ją od brzegu do brzegu, czyli w najszerszym miejscu. Ze średnicą dna nie ma to, faktycznie, nic wspólnego.

Czytaj więcej

Jakie są różnice między seriami tytanowych patelni Woll?

Niemiecka marka Woll mam w swojej ofercie kilka odsłon doskonałych, nieprzywierających patelni tytanowych. Nasz film pokaże różnice między nimi, by każdy mógł znaleźć coś dla siebie.

Czytaj więcej

Tytanowe patelnie Woll z odpinanymi uchwytami - wygoda w kuchni

Odpinane rączki patelni z linii Diamond Lite to jeden z najsłynniejszych patentów niemieckiej marki Woll. Producent gwarantuje, że uchwyty nie odłączą się same w czasie przenoszenia patelni.

Czytaj więcej

Jak łatwo smaży się na patelniach Alu Pro marki Demeyere

Jajecznicę smaży się w temperaturze 140-160 stopni. To zupełnie wystarczy, by była puszysta, delikatna i smakowita. Sprawdź, jak świetnie radzi sobie tytanowa patelnia Alu Pro Demeyere.

Czytaj więcej

Jak dusić w głębokich patelniach szefa kuchni marki Demeyere?

Głębokie, stalowe patelnie belgijskiej marki Demeyere są tak pomyślane, by ciepło rochodziło się idealnie od dna, aż po brzegi. Smażenie, duszenie i pieczenie dla smakoszy.

Czytaj więcej
« 1