Filmy o dobrym smażeniu, duszeniu i pieczeniu na patelniach Premium

Nie oszukujmy się - patelnia to najczęściej używany i wymieniany sprzęt kuchenny. Konieczność nieustannego kupowania nowych patelni wynika z kilku czynników. Nie tylko słabej jakości materiałów, ale i nieświadomości gotujących, którzy popełniają masę błędów niszczących patelnie.

W kategorii filmów o najlepszych patelniach świata powiemy Ci, co robić, by Twoja patelnia przetrwała długie lata, a smażenie na niej było możliwie najzdrowsze i efektywne. W naszej własnej telewizji kulinarnej stworzymy szkołę smażenia na najróżniejszych, znanych nam i cenionych przez nas patelniach. Pokażemy, jak doskonale smaży się, dusi, piecze i zapieka na patelniach stalowych, żeliwnych, miedzianych, tytanowych i innych patelniach znanych producentów. Po obejrzeniu naszych filmów żadna patelnia klasy Premium nie będzie miała przed Tobą tajemnic.

Żeliwna patelnia Chistera Staub - świetna na kuchence, wybitna w piekarniku

Nie jest sztuką mieć w kuchni mnóstwo całkiem niepotrzebnych naczyń. Sztuką jest zaopatrzyć się w takie garnki, czy patelnie, które będą maksymalnie uniwersalne. Obejrzyj film o patelni Chistera.

Czytaj więcej

Jak skutecznie wyczyścić naczynia z polerowanej miedzi? 4 metody

Nasz specjalista wypróbował 4 różne sposoby czyszczenia polerowanej miedzi - trzy domowe i jeden sugerowany przez producenta miedzianych naczyń, markę De Buyer. Która metoda jest najlepsza?

Czytaj więcej

Naczynia miedziane i pseudo-miedziane, czyli jak mądrze wydać pieniądze

Na rynku jest bardzo dużo przeróżnych marek, które wmawiają naiwnym klientom, że za ułamek ceny prawdziwych miedzianych naczyń dostaną „prawdziwe miedziane naczynia”. Jak nie dać się naciąć?

Czytaj więcej

Jak złe smażenie i nieprawidłowe nawyki niszczą patelnie nieprzywierające

Po raz kolejny wracamy do tematu, dlaczego Twoja patelnia nieprzywierająca kończy żywot po krótkim czasie. Obejrzyj film, który wyjaśni problem, a w którym popisowo zepsuliśmy jajecznicę.

Czytaj więcej

Indukcja czasem daje popalić! Jak sobie z nią poradzić?

Wielu irytuje się na swoją kuchenkę indukcyjną - że czasem nie da się jej opanować, że wszystko przypala albo w drugą stronę - że ledwie nagrzewa patelnię. Jak podporządkować sobie indukcję?

Czytaj więcej

Stalowo-miedziane naczynia Falk, czyli o miedzi w luksusowym przebraniu

Copper Core to kolekcja stalowo-miedzianych naczyń klasy Super Premium. Stworzona przez markę Falk seria naczyń pozwala gotować tak samo doskonale, jak w klasycznych, miedzianych garnkach.

Czytaj więcej

Jak oczyścić miedziane naczynia z patyny, nalotu i brudu

Miedziane naczynia pokrywają się z czasem patyną, bo taka jest ich natura. To nie szkodzi garnkom i patelniom, ale zmienia ich kolor. W filmie mówimy o różnych metodach czyszczenia miedzi.

Czytaj więcej

Jak miedziane naczynia myją się same

Czy wiesz, że miedzianych patelni nie szoruje się, gdy coś do nich przywrze? Czy wiesz, że takie patelnie potrafią umyć się same? Obejrzyj nasz film i poznaj jedną z największych tajemnic miedzi.

Czytaj więcej
« 1 3 4 5 6