Filmy o żeliwnych patelniach i garnkach z żeliwa - jak cieszyć się nimi przez dekady

Grono wielkich miłośników żeliwa rośnie z dnia na dzień. I trudno dziwić się jego powodzeniu, bo teraz jest jego czas. Ludzie zaczynają gotować świadomie, zdrowo, wybierając najlepsze możliwe technologie. Jednak, aby żeliwo służyło Ci z prawdziwym oddaniem przez całe dekady, musisz wybrać sprzęt najbardziej niezawodnych producentów. Dlatego proponujemy naszym Klientom francuską markę Staub, firmę, która opracowała swoje żeliwne naczynia z kucharzami mającymi gwiazdki Micheline’a.

W naszych filmach pokazujemy, jak przygotować żeliwne naczynia do użycia, jak sobie je podporządkować, jak je wygrzać i konserwować. Zobaczysz też, jak uniwersalne jest żeliwo. Nauczysz się, że jeden garnek, czy jedna patelnia potrafią stworzyć tysiące dań kuchni całego świata. Zapraszamy Cię w wielką, żeliwną podróż, w czasie której będziemy odkrywać smaki, o jakich nie miałeś pojęcia.

Mrożona ryba przygotowana na parze w żeliwnym garnku Staub

Mrożona ryba, którą wrzucisz na patelnię, potrafi wywołać prawdziwą, przeobiadową apokalipsę. Opryska olejem całą kuchnię, a potem się, złośliwie, źle usmaży. Dlatego sięgamy po wkład do pary.

Czytaj więcej

Żeliwne naczynia Staub - one się nie kończą i służą do wszystkiego

Jesteśmy wielkimi miłośnikami żeliwnych naczyń Staub, co podkreślamy na każdym kroku. Te garnki służą, dosłownie, do wszystkiego i to przez długie dekady. Albo nawet i całe życie. Obejrzyj nasz film.

Czytaj więcej

Polędwica z bratkatoflami w żeliwie Staub

Żeliwne naczynia potrafią przygotować rewolucyjnie pyszne mięsa i warzywa. Dziś Tomek Krasowski zaprasza na ucztę - polędwicę z pieczonymi ziemniakami i surówką z kalarepy. Pychota!

Czytaj więcej

Prościej się nie da, czyli gotowanie w żeliwnym woku Staub

Wokowanie, czyli smażenie i duszenie potraw w woku, to sztuka prosta, przepyszna i do opanowania przez nawet początkującego adepta kuchni. Wszystkie konieczne informacje znajdziesz w naszym filmie.

Czytaj więcej

Jak przygotować do użycia żeliwny wok marki Staub? Bardzo prosto!

Żeliwne naczynia trzeba wygrzać przed pierwszym użyciem. Ta sama zasada tyczy się też woka. W naszym filmie zobaczysz wygrzewanie żeliwnego woka marki Staub. To naprawdę proste zadanie.

Czytaj więcej

Jak wygrzać japońskie żeliwne naczynia Unilloy

Żeliwne naczynia trzeba wygrzać przed pierwszym użyciem. Żadna to filozofia, sam proces trwa zaledwie kilka minut. Obejrzyj nasz film, a Twoje żeliwne garnki Unilloy od razu pokażą, co potrafią.

Czytaj więcej

Rozgrzewająca zupa dyniowa z imbirem gotowana w żeliwnym garnku Staub

Zupa z dyni w wykonaniu naszego wyśmienitego kucharza, Tomka Krasowskiego, to czysta smakowa rozkosz. Nie dość na tym, nasz zdolny kucharz przybrał ją… jadalnymi kwiatami. Spróbujesz?

Czytaj więcej

Domowy chleb ma nieskończenie wiele zalet i zaledwie jedną wadę

Krystian i Tomek w cyklu „Lubimy gadać o kuchni” z upodobaniem debatują na temat pysznego, domowego chleba, który powstał w żeliwnym garnku Staub. Zapraszamy do oglądania!

Czytaj więcej
« 1