Filmy o żeliwnych patelniach i garnkach z żeliwa - jak cieszyć się nimi przez dekady

Grono wielkich miłośników żeliwa rośnie z dnia na dzień. I trudno dziwić się jego powodzeniu, bo teraz jest jego czas. Ludzie zaczynają gotować świadomie, zdrowo, wybierając najlepsze możliwe technologie. Jednak, aby żeliwo służyło Ci z prawdziwym oddaniem przez całe dekady, musisz wybrać sprzęt najbardziej niezawodnych producentów. Dlatego proponujemy naszym Klientom francuską markę Staub, firmę, która opracowała swoje żeliwne naczynia z kucharzami mającymi gwiazdki Micheline’a.

W naszych filmach pokazujemy, jak przygotować żeliwne naczynia do użycia, jak sobie je podporządkować, jak je wygrzać i konserwować. Zobaczysz też, jak uniwersalne jest żeliwo. Nauczysz się, że jeden garnek, czy jedna patelnia potrafią stworzyć tysiące dań kuchni całego świata. Zapraszamy Cię w wielką, żeliwną podróż, w czasie której będziemy odkrywać smaki, o jakich nie miałeś pojęcia.

Rozgrzewająca zupa dyniowa z imbirem gotowana w żeliwnym garnku Staub

Zupa z dyni w wykonaniu naszego wyśmienitego kucharza, Tomka Krasowskiego, to czysta smakowa rozkosz. Nie dość na tym, nasz zdolny kucharz przybrał ją… jadalnymi kwiatami. Spróbujesz?

Czytaj więcej

Domowy chleb ma nieskończenie wiele zalet i zaledwie jedną wadę

Krystian i Tomek w cyklu „Lubimy gadać o kuchni” z upodobaniem debatują na temat pysznego, domowego chleba, który powstał w żeliwnym garnku Staub. Zapraszamy do oglądania!

Czytaj więcej

Jak upiec chleb w żeliwnym garnku Staub?

Żeliwne naczynia są tak niezwykle uniwersalne, że możesz przygotować w nich, całkiem i dosłownie, wszystko. Garnki francuskiej marki Staub pozwalają też upiec pyszny, domowy chleb. Sprawdź!

Czytaj więcej

Żeliwna patelnia Chistera Staub - świetna na kuchence, wybitna w piekarniku

Nie jest sztuką mieć w kuchni mnóstwo całkiem niepotrzebnych naczyń. Sztuką jest zaopatrzyć się w takie garnki, czy patelnie, które będą maksymalnie uniwersalne. Obejrzyj film o patelni Chistera.

Czytaj więcej

Wygrzewanie żeliwnych garnków i patelni - 2 proste metody

Nowe, wyjęte z pudełka żeliwne garnki, patelnie, czy woki oraz brytfanny trzeba dostosować do kuchenki. Jak to zrobić, pokazuje nasz film. Krystian opowie, dlaczego i jak wygrzać żeliwne naczynia.

Czytaj więcej

Ostrzegamy, jak nie wygrzewać żeliwnych naczyń

Wiemy, jak wygrzewać żeliwne naczynia, bo mamy wypróbowane metody. Chcieliśmy jednak przetestować coś nowego, co poleca Internet. I odkryliśmy, jak nie wygrzewać żeliwa Staub.

Czytaj więcej

Patelnie niezniszczalne, czyli te, które posłużą Ci całymi latami

Im prostszy jest materiał, z którego wykonano patelnię, tym dłużej Ci posłuży. Ale patelnie stalowe, żeliwne, miedziane, czy żeliwne z nieprzywierającą glazurą mają swoje wymagania.

Czytaj więcej

Pyszne i zdrowe mięso mielone gotowane na parze w żeliwnym garnku Staub

Gotowanie na parze nigdy nie przestanie nas fascynować. Tysiące smaków, nieskończona ilość możliwości i kombinacji, dania zdrowe, sycące i lekkostrawne. Zacznij gotować na parze.

Czytaj więcej