• WSPARCIE DLA NASZYCH KLIENTÓW
  • AUTORSKIE TESTY SPRZĘTU
  • 30 LAT DOŚWIADCZENIA W BRANŻY
Każda paczka jest ubezpieczona
Każda wysyłka gratis

Patelnie z powłokami

Patelnia to nie czołg, warto o tym pamiętać!

Niektórzy ze smażących liczą, że kiedy kupią patelnię klasy Premium, skończą się ich wszelkie kłopoty. Wierzą, że zaawansowane patelnie wytrzymają każde ludzkie i nieludzkie poczynania.

Czytaj więcej

Czy patelnia nieprzywierająca nadaje się do smażenia steków?

Wielu z Was zastanawia się nad kupnem jednej patelni do, tzw., wszystkiego. Czyli takiej, która posłuży zarówno do smażenia delikatnej jajecznicy, jak i do potężnych steków. Da się, czy nie bardzo?

Czytaj więcej

Nowa patelnia i stare nawyki smażącego – to, wybacz, nie zagra!

Krótki film, który, mamy nadzieję, otworzy oczy wielu smażącym. To, że wymienisz słabą i nędzną patelnię na sprzęt wiele wyższej klasy, nie sprawi wcale, że on sam z siebie będzie idealnie działał.

Czytaj więcej

Jakie są różnice między patelniami Diamond Lite, a XR Logic marki Woll?

Wielu naszych Klientów pyta, co odróżnia 3 serie doskonałych, niemieckich patelni Diamond Lite od kolekcji Diamond XR Logic marki Woll? Różnią się w bardzo niewielkim stopniu. O tym w filmie.

Czytaj więcej

Powłoki patelni nieprzywierających pod lupą. Słowo o PFOA i PTFE

Często pytacie, dlaczego producenci niechętnie mówią o składzie chemicznym swoich powłok. Nurtuje Was też kwestia oznaczeń dotyczących PFOA i PTFE. Postaramy się rozwiać te wątpliwości.

Czytaj więcej

Słowa "patelnia" i "szaleństwo" mają więcej wspólnego, niż podejrzewasz

PRAWDZIWE telefony od PRAWDZIWYCH ludzi. Absurd goni absurd, a my pytamy: czy to już obłęd? Dziś złośliwie, bo inaczej się nie da, o tych, którzy poszukują idealnej patelni, która zmieni życie.

Czytaj więcej

Tanie kuchenki potrafią zniszczyć dobre patelnie! Przykra prawda o indukcji

Film o tanich kuchnia indukcyjnych powstał po licznych rozmowach z rozgoryczonymi Klientami, którzy opowiadali nam o swoich doświadczeniach. Nie należy traktować go jako ataku na siebie!

Czytaj więcej

Mistrzowie kuchni używają pirometru. Dlaczego Ty nie możesz?

Pirometr w kuchni jest wręcz niezbędny. Pozwala długo zachować dobrą jakość patelni, zwłaszcza nieprzywierającej i, nade wszystko, zdrowo smażyć. Pirometru używają też najwięksi kucharze.

Czytaj więcej