O subiektywnie odbieranej ostrości noża

Czy wiesz, że ten sam nóż może wydać się jednemu krojącemu idealnie ostry, a drugiemu skrajnie tępy? Każdy z nas inaczej rozpatruje i rozumie pojęcie ostrości noża kuchennego. Dlatego nie jest łatwo wyjaśnić laikowi, czy komuś, kto jeszcze nie kroił prawdziwym, japońskim nożem, czego może się po nim spodziewać.

Gdzieś głęboko w każdym z nas tkwi zakorzenione poczucie tego, co uważamy za ostre i jaką maksymalną ostrość akceptujemy, by czuć się bezpiecznie i komfortowo z ostrym nożem w ręku. O tym ciekawym, a bardzo subiektywnym odbiorze ostrości mówi nasz film.

Dowiedz się, co nasz specjalista, prawdziwy miłośnik i znawca japońskich noży, sądzi na temat zagadnienia ich ostrości. Wierzymy, że nasz film (choć nie udało się nam rozwiązać problemu ostrości, którą wszyscy akceptowaliby jednakowo) pomoże Ci jednak zrozumieć problem i podpowie, z czym musisz się liczyć, wybierając dla siebie doskonały, japoński, a ostry ze swej natury nóż.

Produkty powiązane z filmem