• WSPARCIE DLA NASZYCH KLIENTÓW
  • AUTORSKIE TESTY SPRZĘTU
  • 30 LAT DOŚWIADCZENIA W BRANŻY
  • Każda paczka jest ubezpieczona
  • Każda wysyłka gratis

Pirometr i stalowa patelnia - jak poradzić sobie z przekłamaniami temperatur

Pirometr to nasze ulubione kuchenne „narzędzie”. Wielu twierdzi, że chyba oszaleliśmy, biegając z nim po kuchni. Jednak szybko zmieniają zdanie, kiedy widzą, że nasze nieprzywierające patelnie trwają i trwają (choć testujemy je w często naprawdę straszliwy sposób), a ich już dawno skończyły na śmietniku. Oto, co potrafi pirometr.

Druga jego zalega - pomaga zdrowo smażyć i nie przekraczać temperatur, w których powinna powstawać dana potrawa (sprawdź nasz artykuł). Powszechnie wiadomo, że smażymy za dużo, co jest, niestety, niezdrowe. Ale, że smażenie jest szybkie, mało kto przywiązuje wagę do tego, że niespecjalnie służy żołądkowi. Dlatego w kuchni bardzo przyda się pirometr.

Jednak - pirometr oszukuje, gdy przyjdzie mu mierzyć temperaturę panującą na stalowej patelni. Na szczęście można sobie z tym szybko poradzić, ustawiając emisyjność pirometru.

Jeśli wiesz wszystko na temat pirometru jako takiego, a interesuje Cię tylko problem stalowych patelni - przejdź od razu do 3:55 minuty. Liczymy, że film Ci się przyda!

Produkty powiązane z filmem