Postanowiliśmy pokazywać Wam, na ile tylko czasu i sił nam starczy, luksusowy sprzęt w akcji. Zdajemy sobie sprawę, że byłoby dobrze wszystko od razu sfilmować w działaniu, ale, niestety, nie da się. Dlatego będziemy robić to systematycznie, kawałek po kawałku. Dziś bohaterem filmu jest farsz do tortilli lub wrapa i genialna, głęboka stalowa patelnia Demeyere, która podsmażyła, a potem udusiła tak aromatyczny farsz, że ekipie filmującej ślinka ciekła, a Krystian dzielnie szeroką piersią zasłaniał patelnię, by się na nikt nie rzucił, póki farsz nie był gotowy.
Farsz powstaje szybko, smakuje wyśmienicie, a przy okazji jest banalnie prosty i, co istotne, całość kosztuje bardzo niewiele, a nasyci całą głodną rodzinę.
W filmie zobaczycie w akcji sprzęt, który ukochali sobie najsłynniejsi kucharze świata. Oprócz głębokiej, stalowej patelni Demeyere z linii Atlantis w filmie pokazujemy też nóż Miyabi 5000 FCD oraz patelnię z kolekcji Nordic Kitchen duńskiej marki Eva Solo. Tu z kolei nieprzywierająca powłoka pozwala podsmażyć placuszki do tortilli na dosłownie kilku kroplach oliwy.