Żeliwna patelnia musi być ciężka. Inaczej nie mamy do czynienia z żeliwem z prawdziwego zdarzenia, a jego żałosną imitacją. Jeśli zaakceptujesz ten prosty fakt, możesz cieszyć się nieskończonymi talentami żeliwnych patelni. W naszym filmie zobaczysz patelnię Chistera, francuskiej marki Staub, mistrza naczyń z powłokami zapobiegającymi przywieraniu.
Prawdziwe francuskie żeliwo to majstersztyk sam w sobie. Chistera idealnie posłuży na kuchence, gdzie można w niej smażyć i dusić. A potem może trafić do piekarnika, gdzie pokaże, jak rewelacyjnie spisuje się w trakcie podpiekania i pieczenia nieskończonej wręcz ilości dań. Żeliwna patelnia Staub, Chistera, potrafi też genialnie nawilżać potrawy za sprawą pomysłowej pokrywki. A samo żeliwo wybitnie wzmacnia smaki.
Jak doskonałe potrawy możesz przygotować za pomocą jednego, jedynego naczynia, zobaczysz w naszym filmie. Anastazja, urocza prowadząca program „Jedzonko szyte na miarę”, przygotowała dla naszych Klientów i Widzów pyszną paellę. Drobna Anastazja kontra ciężka patelnia Chistera. Obejrzyj, jak ten doskonały duet tworzy wyśmienitą potrawę.