Na nawet świeżo umytej desce kuchennej od razu rozwijają się bakterie. I jest ich po zaledwie 12 godzinach nawet 50 000 razy więcej, niż było na początku. Dlatego na pewno warto pomyśleć o antybakteryjnych i antyalergicznych, całkowicie bezpiecznych dla zdrowia deskach kuchenny. Tu, bezdyskusyjnie, prym wiodą Japończycy.
Antybakteryjne, antyalergiczne elastomerowe deski marki Hasegawa są nazywane przez producenta matami do krojenia. Są niskie i, w odróżnieniu od desek domowych i profesjonalnych tego producenta, wyjątkowo elastyczne.
Elastomer o specjalnej fakturze jest lekko porowaty, dzięki czemu produkty niemal się do niego przyklejają. Skroi się w ten sposób sprawniej i dokładniej.
Elastomer nasycany jest jonami srebra, dzięki czemu masz zapewniony niezwykle wysoki poziom antybakteryjności i antyalergiczności, co potwierdza bardzo restrykcyjny amerykański certyfikat NSF.
Deski Hasegawa słyną z tego, że na bardzo długi okres czasu zachowują ostrość noży. Nie tępią ich tak, jak deski drewniane, czy powstałe z pospolitego tworzywa. Dodatkowo deski z elastomeru bardzo mocno dbają o komfort krojącego. Deska pochłania energię noża, który uderza w elastomer. Dlatego możesz kroić długo, bez zmęczenia dłoni.
Mat do krojenia marki Hasegawa nie możesz myć w zmywarce. Musisz też pamiętać, by nie narażać ich na temperaturę wyższą, niż 70 stopni. Dodatkowo - niskie deski nie służą do mocnego, agresywnego szatkowania warzyw. Używa się ich do normalnego, codziennego krojenia.
Japońskie deski Hasegawa mają bardzo dużo zalet, o których jest mowa w naszych artykułach i filmie. Znajdziesz je poniżej.
Hasegawa
Hasegawa Chemical Industry Co. Ltd.
Kamitakano 1384-5
Yachiyo City, Chiba Prefecture 276-0022
Japonia
https://hasegawakagaku.jp
https://hasegawakagaku.jp/contact/
OMC Sławomir Bieroń
Nowa 3/4
biuro: Modelarzy 14 / II
44-122 Gliwice
tel: 534-810-849
www.omc.net.pl
biuro@omc.net.pl
Japońskie deski typu sandwich marki Hasegawa wykonane z elastomeru i drewna to profesjonalne sprzęty kuchenne, które łączą trwałość i ekstremalną higienę, będąc doskonałym wyborem zarówno dla kucharzy domowych, jak i profesjonalistów. Dzięki zastosowaniu innowacyjnych materiałów, takich jak elastomer, opatentowane kleje, drewno i, m.in - jony srebra w strukturze desek zapewniają użytkownikom wyjątkową wytrzymałość oraz łatwość w utrzymaniu w czystości. Kilka prostych metod pielęgnacji, takich jak regularne mycie ciepłą wodą z delikatnym detergentem oraz unikanie ekstremalnych temperatur, pozwoli cieszyć się ich funkcjonalnością przez długie lata. O prostych zasadach używania antyalergicznych i antybakteryjnych desek Hasegawa możesz przeczytać w dołączonym pliku .pdf.
Dokument PDF, który możesz pobrać został sporządzony w celu spełnienia wymogów dyrektywy GPSR (General Product Safety Regulation) i ma na celu informowanie Klientów sklepu internetowego PrestiżowaKuchnia.pl o potencjalnych zagrożeniach związanych z użytkowaniem japońskich desek kuchennych Hasegawa. Celem tego dokumentu jest zapewnienie bezpieczeństwa użytkownikom poprzez jasne i zrozumiałe przedstawienie zagrożeń oraz sposobów ich minimalizacji.