• WSPARCIE DLA NASZYCH KLIENTÓW
  • AUTORSKIE TESTY SPRZĘTU
  • 30 LAT DOŚWIADCZENIA W BRANŻY
  • Każda paczka jest ubezpieczona
  • Każda wysyłka gratis

FRM - Niska elastyczna japońska deska kuchenna z elastomeru, 50 x 25 cm, Hasegawa

320
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 349 zł
Zapytaj o dostępność
Dostawa gratis
Każda paczka jest ubezpieczona
Towar wysyłamy kurierem
Każda wysyłka gratis
14 dni na zwrot towaru

Na nawet świeżo umytej desce kuchennej od razu rozwijają się bakterie. I jest ich po zaledwie 12 godzinach nawet 50 000 razy więcej, niż było na początku. Dlatego na pewno warto pomyśleć o antybakteryjnych i antyalergicznych, całkowicie bezpiecznych dla zdrowia deskach kuchenny. Tu, bezdyskusyjnie, prym wiodą Japończycy.

Antybakteryjne, antyalergiczne elastomerowe deski marki Hasegawa są nazywane przez producenta matami do krojenia. Są niskie i, w odróżnieniu od desek domowych i profesjonalnych tego producenta, wyjątkowo elastyczne.

Elastomer o specjalnej fakturze jest lekko porowaty, dzięki czemu produkty niemal się do niego przyklejają. Skroi się w ten sposób sprawniej i dokładniej.

Elastomer nasycany jest jonami srebra, dzięki czemu masz zapewniony niezwykle wysoki poziom antybakteryjności i antyalergiczności, co potwierdza bardzo restrykcyjny amerykański certyfikat NSF.

Deski Hasegawa słyną z tego, że na bardzo długi okres czasu zachowują ostrość noży. Nie tępią ich tak, jak deski drewniane, czy powstałe z pospolitego tworzywa. Dodatkowo deski z elastomeru bardzo mocno dbają o komfort krojącego. Deska pochłania energię noża, który uderza w elastomer. Dlatego możesz kroić długo, bez zmęczenia dłoni.

Mat do krojenia marki Hasegawa nie możesz myć w zmywarce. Musisz też pamiętać, by nie narażać ich na temperaturę wyższą, niż 70 stopni. Dodatkowo - niskie deski nie służą do mocnego, agresywnego szatkowania warzyw. Używa się ich do normalnego, codziennego krojenia.

 

Japońskie deski Hasegawa mają bardzo dużo zalet, o których jest mowa w naszych artykułach i filmie. Znajdziesz je poniżej.

320

Japońskie deski Hasegawa
oferują bardzo dużo,
ale stawiają wymagania

  • Jeśli zapytasz nas, na czym kroić, odpowiemy jednogłośnie - tylko na japońskich deskach. Może i jesteśmy tendencyjni i cudze chwalimy, ale japońskie deski, m.in., marki Hasegawa, to szczyt szczytów.
  • Lista zalet tych kompozytowych wynalazków jest naprawdę długa, dlatego i nasz film krótki nie jest. Ale warto go obejrzeć do końca, gdyż Krystian, nasz ekspert, podpowie Ci, czego deska Hasegawa będzie od Ciebie wymagać.
  • Tu układ jest prosty - ona daje bardzo dużo, ale i Ty musisz ją odpowiednio traktować.

Jony srebra na straży,
czyli deski Hasegawa
zadbają o higieniczne krojenie

  • Jony srebra, którymi nasycony elastomer desek-mat Hasegawa, zapewnia bardzo dużą antybakteryjność. O tym przeczytasz więcej w naszym artykule, poniżej.
  • Musisz jednak pamiętać, że producent zaleca częste mycie deski, jeśli będziesz kroić ciągiem przez dłuższy czas, ok. 2 godziny.
  • Jeśli z kolei zmienisz typ krojonych produktów (przejdziesz, np., od mięsa do warzyw), koniecznie musisz umyć deskę, by zapewnić krojeniu najwyższy poziom higieny.

 

Materiał

  • nasączony jonami srebra elastomer

Wymiary

  • długość - 50 cm
  • szerokość - 25 cm 
  • wysokość - 0,8 cm
  • waga - 0,9 kg 

Japońska deska, która
dba o komfort noża
i jego właściciela

  • Elastomerowe japońskie deski Hasegawa dbają o noże. Sprawiają, że ostrza tępią się wiele wolniej, niż w przypadku kontaktu z drewnem, czy pospolitym, tanim tworzywem sztucznym.
  • Japończycy przez wiele dekad opracowywali najwyższej jakości elastomer, który, choć tego nie czuć pod palcami, jest odpowiednio miękki. Dlatego świetnie się na nim kroi. Ręka się nie męczy, a krojenie jest relaksujące.