-
PrestiżowaKuchnia.pl
- Sprawdzone, niezawodne deski, młynki do przypraw i ostrzałki najlepszych producentów
- Drewniane deski do krojenia
299
zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni:
299 zł
Każda paczka jest ubezpieczona
Towar wysyłamy kurierem
Każda wysyłka gratis
14 dni na zwrot towaru
Bambus stał się tak popularnym drewnem, że odebrano mu należną estymę. A to drewno ma nie byle jakie właściwości. Jest antybakteryjne, nie wywołuje alergii, można je bardzo łatwo utrzymać w czystości. Dzięki temu mocne i wytrzymałe drewno bambusa jest chętnie wykorzystywanym przez duńską markę Rosendahl materiałem, z którego powstają wysokiej jakości deski kuchenne.
Stworzone z eleganckiego drewna deski idealnie sprawdzają się we współpracy z, np., wymagającymi, japońskimi nożami. Nie tępią zbyt szybko ostrzy z wysokowęglowej stali.
Na eleganckich, pięknie formowanych deskach z bambusa z linii Grand Cru, marki Rosendahl, możesz nie tylko kroić, ale i serwować wprost na stół elegancko przybrane przystawki.
Antybakteryjne deski
z drewna bambusowego -
coś dla pasjonatów higieny
- Trudno się dziwić, że skandynawska marka Rosendahl, twórca bardzo znanych akcesoriów kuchennych i porcelany z linii Grand Cru, upodobała sobie drewno bambusowe do tworzenia designerskich desek.
- Drewno bambusowe jest antybakteryjne i hipoalergiczne. To wielka zaleta sprzętu, który ma nieustannie do czynienia ze świeżymi warzywami, mięsami, rybami, itp.
- Rosendahl zakłada, że jego deski są wielofunkcyjne. Służą nie tylko krojeniu. Można też na nich serwować wędliny, sery, koreczki, czy tartinki wprost na stół. Eleganckie i wytworne drewno bambusowe doskonale spełnia się w tej roli.
- Najlepsi producenci desek z luksusowych gatunków drewna sezonują je odpowiednio długo. To gwarantuje krojącemu, że jego deska będzie służyć przez lata. Nie wypaczy się, nie powstaną w niej szczeliny, a tym samym nie będą się rozwijały w niej bakterie i drobnoustroje chorobotwórcze.
- Bambusowa deska z linii Grand Cru, marki Rosendahl, jest bardzo łatwa w utrzymaniu w czystości. Wystarczy ciepła woda i nieco płynu do naczyń, by deska była zawsze świeża.
- Jeśli będziesz kroić na desce marki Rosendahl dużo krwistego mięsa, czy świeżych ryb, oczyść deskę z resztek krojonych produktów, po czym polej ją wrzątkiem. Dzięki temu zdezynfekujesz drewno.
- W miarę możliwości stosuj inną deskę do krojenia mięsa i ryb, a inną do warzyw i owoców.
- Drewniane deski myje się zawsze ręcznie, po umyciu wyciera do sucha.
- Pamiętaj, by nie zostawiać deski leżącej w wodzie, gdyż drewno może nasiąknąć i napęcznieć, a deska wypaczyć się.
- Deska z wysezonowanego drewna bambusowego pozwala kroić nawet najostrzejszymi, japońskimi nożami bez ryzyka szybkiego stępienia stali wysokowęglowej.
- By drewno bambusa przez całe lata zachowało swoje właściwości, warto od czasu do czasu przetrzeć deskę papierowym ręcznikiem nasączonym olejem jadalnym.
Wymiary
- długość - 45 cm
- szerokość - 30 cm
- wysokość - 2,5 cm