• WSPARCIE DLA NASZYCH KLIENTÓW
  • AUTORSKIE TESTY SPRZĘTU
  • 30 LAT DOŚWIADCZENIA W BRANŻY
  • Każda paczka jest ubezpieczona
  • Każda wysyłka gratis

Hinoki Board - Japońska deska kuchenna z drewna Hinoki, 35x20 cm, Miyabi

489 Promocyjnie 464
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 489 zł
Zapytaj o dostępność
Dostawa gratis
Każda paczka jest ubezpieczona
Towar wysyłamy kurierem
Każda wysyłka gratis
14 dni na zwrot towaru

Kultura serwowania sushi i sashimi oraz innych klasycznych potraw kuchni orientalnej wymaga pietyzmu i odpowiedniego sprzętu. Co specyficzne, deski z drewna hinoki, tworzone przez japońską markę Miyabi, wykorzystywane w Europie jako klasyczne deski kuchenne, w Kraju Kwitnącej Wiśni służą jako drewniane patery do serwowania owoców morza, sushi i sashimi.

Te wygodne, masywne deski powstają z jednego kawałka szlachetnego drewna hinoki, które ma właściwości antybakteryjne. Deska Miyabi jest gładka z jednej strony, z drugiej wokół brzegu ma wyżłobienie, w które mogą ściekać soki krojonych produktów.

Dla osób ceniących sobie japońskie noże i orientalnym minimalizm taka deska będzie stanowić doskonałe uzupełnienie kolekcji zdobiącej nowoczesną kuchnię.

489 Promocyjnie 464

Japoński minimalizm,
czyli deski z drewna hinoki
marki Miyabi

  • Japońska marka Miyabi stworzyła z myślą o swoich kultowych nożach luksusowe deski kuchenne. Drewno Hinoki, z którego powstały deski do krojenia, to ukłon w stronę sushi-masterów, miłośników kuchni azjatyckiej i tych wszystkich, którzy cenią sobie sprzęt bardzo wysokiej klasy.
  • Deska powstaje z jednego kawałka drewna Hinoki, więc możemy mieć pewność, że nigdy się rozwarstwi i nie rozklei.
  • Drewno Hinoki jest antybakteryjne, stąd stworzone z niego deski i patery służą w Japonii do serwowania sushi i sashimi.
  • Deski z drewna Hinoki, marki Miyabi, doskonale sprawdzają się we współpracy z japońskimi nożami wykutymi ze stali wysokowęglowych. Nie tępią ich tak szybko, jak deski z tworzywa.
  • Sprężyste drewno Hinoki pozwala długo i wygodnie kroić. Stąd cenią je sobie nade wszystko profesjonaliści, którzy kroją kilka godzin dziennie. Deska przejmuje drgania noża, oszczędzając nadgarstek krojącego.
  • Deskę myje się tylko ręcznie, ciepłą wodą z dodatkiem płynu do naczyń.
  • Nie wolno jej moczyć, bo drewno Hinoki nasiąknie wodą i przy suszeniu deska mogłaby się wypaczyć.
  • Jeśli będziesz kroić na desce marki Miyabi dużo krwistego mięsa, czy świeżych ryb, oczyść ją z resztek krojonych produktów, po czym polej wrzątkiem, by zdezynfekować drewno.
  • W miarę możliwości stosuj inną deskę do krojenia mięsa i ryb, a inną do warzyw i owoców.
  • Od czasu do czasu przetrzyj deskę z drewna Hinoki papierowym ręcznikiem nasączonym olejem jadalnym.

Materiał

  • drewno hinoki

Wymiary

  • długość - 35 cm
  • szerokość - 20 cm
  • wysokość - 3 cm