Inocuivre - Miedziana patelnia ze stalowym uchwytem, Ø 32 cm, De Buyer

1789
Produkt dostępny
na zamówienie - poprosimy Cię o przedpłatę
Dostawa gratis
Każda paczka jest ubezpieczona
Towar wysyłamy kurierem
Każda wysyłka gratis
14 dni na zwrot towaru

Francuska marka De Buyer już na początku swojego istnienia, w latach 30-tych XIX wieku, założyła, że luksusowe patelnie muszą służyć całymi dekadami, być proste w obsłudze i możliwie najbardziej uniwersalne.

Obecnie bardzo popularny, a zdrowy trend w świecie kulinariów zakłada, że patelnię wykorzystuje się nie tylko na kuchence, ale i w piekarniku. Klasyczne patelnie z miedziano-stalowej serii Inocuivre, marki De Buyer, spełniają powyższy warunek, choć i tak najczęściej goszczą na kuchence. Pamiętaj, że pieką i zapiekają z równie wielką pasją i temperamentem, jak smażą.

Choć współcześnie na smażeniu „nie zostawia się suchej nitki”, wielu krytykuje je jako szczególnie niezdrowe, w przypadku luksusowych technologii i właściwości doskonale przewodzących ciepło materiałów ten problem się minimalizuje.

Na luksusowej patelni De Buyer możesz smażyć ulubione mięsa, ryby, owoce morza, czy warzywa w bardzo krótkim czasie i na niewielkiej ilości dobrych jakościowo olejów. Dzięki miedzi patelnie są w stanie działać w bardzo wysokim, a bezpiecznym dla ich konstrukcji zakresie temperatur, więc smażenie jest wiele krótsze, niż na innych, trudniej nagrzewających się patelniach.

Miedź, która jest jednym z najlepszych na świecie przewodników ciepła, rozgrzewa się błyskawicznie, genialnie dystrybuuje ciepło i przekazuje je w głąb przyrządzanych potraw. Smaki mięs smażonych na klasycznych patelniach Inocuivre, marki De Buyer, są równie doskonałe, jak te z francuskich restauracji.

By potrawy nie miały kontaktu z miedzią, wszystkie patelnie z serii Inocuivre stworzone są w środku z kwasoodpornej stali szlachetnej AISI 304.

Warto zwrócić uwagę, że De Buyer zastosował złote proporcje, konstruując swoje klasyczne patelnie tak, by miedź stanowiła 90%, a stal 10% całego szkieletu. Ścianki o grubości 2 mm to sprawdzony przez mistrzów kuchni standard, który pozwala smażyć, dusić i zapiekać w najbardziej optymalnych warunkach i temperaturach.

Jedno tylko zastrzeżenie - patelnie z tej wytwornej serii nie nadają się do używania na indukcji. Sprawdzą się idealnie na kuchni gazowej, ceramicznej, elektrycznej.

Miedziane patelnie dla tych,
dla których smak znaczy wszystko -
linia Inocuivre de Buyer

  • patelnie firmy istniejącej od 1830 roku to synonim luksusu i prestiżu
  • ręczno-mechaniczny proces produkcji
  • genialna dystrybucja ciepła zapewnia szybkie smażenie
  • patelnie do smażenia, pieczenia, zapiekania
  • na zewnątrz miedź, wewnątrz stal szlachetna
  • uchwyt z odlewanej stali
  • na kuchnie gazowe, elektryczne, ceramiczne

Miedziane patelnie de Buyer -
mistrzowie łatwego smażenia

NA KUCHNIĘ
GAZOWĄ

NA KUCHNIĘ
ELEKTRYCZNĄ

NA KUCHNIĘ
CERAMICZNĄ

DO PIEKARNIKA

ROZKOSZE SMAŻENIA

  • Francuskie patelnie niemal same z siebie prowokują do rozwijania kulinarnych talentów, sięgania po odważne przepisy i modyfikowania tych potraw, które zna się od wieków.
  • Spróbuj, jak inaczej będzie smakować klasyczny, wieprzowy, czy drobiowy kotlet przyrządzany na miedziano-stalowej patelni Inocuivre, francuskiej marki De Buyer. Patelnia pozwala na usmażenie mięsa z niewielką tłuszczu.
  • Na początku na bardzo niewielkiej ilości rozgrzanego oleju usmaż brzoskwinie. Kiedy ich sok skarmelizuje się, połóż na patelni kotlet i doświadcz zupełnie nowych smaków.

Materiał

  • szkielet z miedzi
  • wewnątrz - stal szlachetna AISI 304
  • uchwyt - odlew stali

Wymiary

  • średnica patelni od brzegu do brzegu - 32 cm
  • średnica dna patelni (przestrzeń robocza) - 24,5 cm
  • wysokość ścianek - 4 cm
  • długość z uchwytem - 52 cm
  • waga - 2,2 kg

Produkty z tej samej serii

Obejrzyj wszystkie produkty z serii

Rozbudowana linia naczyń
Inocuivre de Buyer
dla prawdziwie gotujących

Miedziane naczynia francuskiej marki De Buyer były i są nadal produkowane we Francji. Garnki, patelnie i brytfanny tej kultowej już dziś firmy tworzone są w ręczno-mechanicznym procesie produkcji. 

Technologie nawiązują do metod opracowanych już w latach 30-tych XIX wieku. Każde miedziane naczynie marki De Buyer jest ręcznie polerowane i wykańczane. Wszystko po to, by zapewnić Klientom produkt najwyższej klasy.

Elegancja stali i moc miedzi,
czyli o materiałach francuskich
patelni Inocuivre de Buyer

  • Luksusowe, klasyczne patelnie z linii Inocuivre zostały stworzone w 90% z czystej miedzi. Wnętrza naczyń wykonano z nierdzewnej, kwasoodpornej stali szlachetnej AISI 304.
  • Miedź ma wyśmienite właściwości termiczne, nagrzewa się błyskawicznie i niezwykle długo trzyma ciepło. Od wieków miedź uznawana jest za materiał, który deklasuje wiele innych, nawet bardzo zaawansowanych technologicznie materiałów wykorzystywanych do produkcji patelni.
  • Miedź w kontakcie z jedzeniem może wchodzić w szereg reakcji chemicznych, stąd marka De Buyer zdecydowała się tworzyć wnętrza swoich patelni, brytfann i garnków ze stali szlachetnej.
  • Po wielu dekadach prób i eksperymentów producent stwierdził, że najbardziej optymalna grubość ścianek patelni wynosi 2 mm - mowa tu, oczywiście, o samej miedzi. Dzięki temu zyskano naczynia o genialnych właściwościach termicznych, które pozwalają oszczędzać energię.
  • Nitowane, potężne uchwyty patelni serii Inocuivre powstały z odlewu stali, co zapewniło im ekstremalną odporność na odkształcenia.
  • Z używania tych doskonałych miedzianych patelni będą, niestety, musieli zrezygnować alergicy uczuleni na kontakt z metalami.
  • Smażenie na miedziano-stalowych patelniach jest proste. O tym, jak rozgrzać patelnię i dobrze smażyć, mówi nasz artykuł.

Miedziane patelnie de Buyer
czują się doskonale
w domowej i profesjonalnej kuchni

  • Stworzone z ręcznie polerowanej miedzi klasyczne patelnie z serii Inocuivre marki De Buyer są wykorzystywane zarówno w największych, najbardziej prestiżowych restauracjach świata, jak i kuchniach ludzi, którzy nie godzą się na kompromisy.
  • Kuchnia francuska nie byłaby do dziś tak zaawansowana i rozwinięta, gdyby nie miedziane patelnie, które pozwalają na wszelakie kulinarne eksperymenty. Patelnie Inocuivre, marki De Buyer, pozwalają smażyć oraz piec i zapiekać najróżniejsze potrawy w piekarniku. Można też używać ich na wszystkich kuchenkach poza indukcją.
  • Za sprawą zjawiskowych właściwości miedzi ciepło trafia bezpośrednio w przygotowywaną potrawę, wzbogacając jej smak i aromat, skracając jednocześnie czas jej przyrządzania.
  • Fenomen miedzianych naczyń polega na tym, że są, zasadniczo, niezniszczalne. Wytrwają całymi dekadami w profesjonalnej kuchni, gdzie są narażone na spore przeciążenia i bardzo trudne warunki. W domowych kuchniach na całym świecie można spotkać patelnie De Buyer, które liczą sobie, nawet, ponad 100 lat. I nadal doskonale wyglądają i służą kolejnym pokoleniom amatorów wyjątkowych smaków.
  • Linia naczyń Inocuivre dostarczana jest na zamówienie Klienta – to nie są naczynia produkowane masowo. De Buyer wychodzi z założenia, że jego patelnie, brytfanny i garnki powinny trafiać w ręce tych, którzy prawdziwie docenią ich moc.

Specjalista podpowiada,
jak używać patelni de Buyer,
by cieszyły całymi dekadami

MOŻESZ STOSOWAĆ
STALOWE UTENSYLIA

NIE PRZEKRACZAJ
50-60% MOCY PALNIKA

NIE WŁĄCZAJ
FUNKCJI BOOST

NIE SZORUJ
MIEDZIANYCH POWIERZCHNI

NIE MYJ
W ZMYWARCE

NIE PRZECHOWUJ
POTRAW W LODÓWCE

UŻYWAJ RĘKAWIC
KUCHENNYCH

  • do smażenia na miedzianych, klasycznych patelniach Inocuivre De Buyer można używać stalowych, drewnianych i syntetycznych utensyliów
  • pamiętaj, że miedź rozgrzewa się bardzo szybko, stąd nie trzeba nastawiać kuchenki na pełną moc - rozgrzewaj naczynia na 50-60% mocy palnika
  • miedzianych patelni nie powinno się narażać na bardzo szybkie i gwałtowne rozgrzewanie - unikaj palników typu Boost
  • nie szoruj miedzi ostrymi zmywakami, możesz za to bez obawy o uszkodzenie stali mocniej czyścić wnętrza naczyń
  • luksusowych patelni z serii Inocuivre nie myje się w zmywarce, a zawsze ręcznie
  • w naczyniach De Buyer nie należy przechowywać potraw w lodówce - wilgoć może zaszkodzić miedzi
  • jeśli używasz patelni De Buyer na kuchni gazowej (gdzie płomień może rozgrzać stalowy uchwyt) lub zapiekasz w piekarniku, pamiętaj, by stosować rękawice kuchenne

Specjalista tłumaczy, dlaczego
miedziane patelnie de Buyer
bywają kapryśne

  • Ważne jest, by odpowiednio dostosować wielkość palnika do średnicy dna patelni. Palnik nie może być za duży, ani za mały, gdyż istnieje wtedy szansa, że naczynie się wypaczy.
  • Nawet, jeśli do tego nie dojdzie, zbyt duży palnik będzie odpowiedzialny za złą dystrybucję ciepła. W efekcie smażone potrawy nie będą miały odpowiedniej konsystencji, koloru, smaku i zapachu. Mogą się też nierównomiernie obsmażyć.
  • W przypadku kuchni gazowych można, niestety, poparzyć się, jeśli płomień będzie omywał ścianki, czy podgrzewał uchwyt patelni.
  • Jeśli z kolei ustawisz patelnię De Buyer na palniku wiele mniejszym niż średnica dna, doprowadzisz do niepotrzebnej straty energii, wydłużysz czas nagrzewania naczynia i smażenia.
  • Ponieważ miedź matowieje i pokrywa się patyną, należy ją co jakiś czas polerować. Można korzystać ze specjalnych past do miedzi, które pozwalają utrzymać połysk i usuwają patynę. Możesz użyć np. pasty De Buyer (znajdziesz ją poniżej, pod każdym produktem).
  • Miedziane patelnie De Buyer można też czyścić na wiele domowych sposobów - przeczytasz o nich w naszym artykule.

Produkty pasujące
do klasycznej patelni de Buyer
z linii Inocuivre