Szare naczynia są nieodmiennie dostojne. Spójrz na piękną, połyskliwą serię najlżejszych garnków świata, Unilloy, które stworzyli nie bojący się wyzwań Japończycy. To kolejny obiekt westchnień wielu miłośników kuchni. Ci, którzy cenią sobie wybitne smaki, genialne powłoki nieprzywierające i nadzwyczajne odkrycie, jakim jest lekki żeliwny garnek, nie mogą przestać zachwycać się naczyniami Unilloy. Przyznamy, że nas oczarowały od pierwszego gotowania. Jeśli masz ochotę je bliżej poznać, obejrzyj nasz film, który znajdziesz przy każdym produkcie, a, jesteśmy, pewnie, przepadniesz z kretesem.
Perfekcyjne wykonanie, doskonały design, genialne właściwości naczyń - tyle możemy powiedzieć po pierwszych doświadczeniach z najlżejszym żeliwem świata, czyli marką Unilloy. Japończycy, którzy są wynalazcami niezwykłego, bo lekkiego żeliwa, postanowili, że tu wszystko będzie doskonałe - od nieprzywierającej, dwukrotnie nakładanej glazury z nieorganicznego szkła wewnątrz, po uchwyty, które w przypadku wysokich garnków są letnie, czy lekko ciepłe nawet po długim gotowaniu.
Japończycy zdecydowali, że ich doskonałych naczyń nie wkłada się do zmywarki. To jednak nie jest najmniejszy problem, bo wystarczy drobina ciepłej wody, płyn do naczyń i po kilku sekundach Twój garnek jest czysty. I nie ma znaczenia, co się w nim gotowało, piekło, smażyło, czy zapiekało.
Dwa powyższe elementy sprawiają, że japońskie naczynia Unilloy to prawdziwi mistrzowie wzmacniania smaków. Potrawy są wyrazistsze, a przy tym subtelnie delikatne. Aromaty powalają! A to, między innymi, za sprawą specjalnie skonstruowanych pokrywek z wypustkami, które idealnie nawilżają potrawę.
Warto wiedzieć, że w żeliwnych garnkach Unilloy można gotować z bardzo niewielką ilością wody, czyli maksymalnie wręcz zdrowo.