Kolor indygo jest kompletnie niezwykły, ma w sobie coś z granatu, fioletu, a przy specyficznym świetle i z barw głębokiego oceanu. Japońska marka Unilloy, której najlżejsze na świecie żeliwne garnki o wybitnych właściwościach cenią gromady gotujących, stworzyła naczynia w tak odkrywczym, ciekawym kolorze. Dotychczas żeliwne garnki, czy patelnie przerażały wagą. Teraz nie trzeba się jej bać. Japończycy wymyślili kosmiczne, a leciutkie żeliwo, które ma doskonałe właściwości żeliwa jako takiego, a waży zaledwie ułamek jego wagi. Cudna sprawa. Dodajmy do tego popisowe smaki, które tworzą garnki Unilloy, a niczego więcej w kuchni być już nie musi.
Perfekcyjne wykonanie, doskonały design, genialne właściwości naczyń - tyle możemy powiedzieć po pierwszych doświadczeniach z najlżejszym żeliwem świata, czyli marką Unilloy. Japończycy, którzy są wynalazcami niezwykłego, bo lekkiego żeliwa, postanowili, że tu wszystko będzie doskonałe - od nieprzywierającej, dwukrotnie nakładanej glazury z nieorganicznego szkła wewnątrz, po uchwyty, które w przypadku wysokich garnków są letnie, czy lekko ciepłe nawet po długim gotowaniu.
Japończycy zdecydowali, że ich doskonałych naczyń nie wkłada się do zmywarki. To jednak nie jest najmniejszy problem, bo wystarczy drobina ciepłej wody, płyn do naczyń i po kilku sekundach Twój garnek jest czysty. I nie ma znaczenia, co się w nim gotowało, piekło, smażyło, czy zapiekało.
Dwa powyższe elementy sprawiają, że japońskie naczynia Unilloy to prawdziwi mistrzowie wzmacniania smaków. Potrawy są wyrazistsze, a przy tym subtelnie delikatne. Aromaty powalają! A to, między innymi, za sprawą specjalnie skonstruowanych pokrywek z wypustkami, które idealnie nawilżają potrawę.
Warto wiedzieć, że w żeliwnych garnkach Unilloy można gotować z bardzo niewielką ilością wody, czyli maksymalnie wręcz zdrowo.