Wybór kucharzy i miłośników krojenia - seria noży 6000 MCT marki Miyabi

Młotkowana, niezwykle oryginalna linia noży japońskiej marki Miyabi, z serii 6000 MCT, rozkochuje w sobie profesjonalistów i wymagających amatorów krojenia. Młotkowe ostrze, w części polerowane, a w niewielkiej części matowe, potrafi zdziałać w kuchni cuda. Ten nóż kroi niemal sam.

Połączenie doskonałej jakościowo stali o twardości 63 stopni HRC w skali Rockwella z malowniczą rękojeścią z ekskluzywnego, afrykańskiego drewna cocobola, daje porywający efekt. Tym niezwykłym nożom trudno się oprzeć.

Zaczynasz przygodę z japońskimi nożami? Chętnie będziemy Ci towarzyszyć

Jak stopnie HRC mają się do ostrości noża?

3 różne sposoby tworzenia zestawu noży. Który Ci pasuje?

Mój pierwszy japoński nóż. A może od razu zestaw japońskich noży? Sugerujemy, co wybrać