Klasyka japońskiego rzemiosła - noże z linii Rose Wood mistrza Takeshi Saji

Fenomen ostrości stali proszkowej R2, której obróbką parają się wyłącznie najlepsi i najbardziej cierpliwi mistrzowie tradycyjnego, japońskiego rzemiosła, w tym i mistrz Takeshi Saji, polega na tym, że dobrze używane noże będą ostre przez całe kilka miesięcy.

63 stopnie HRC w skali Rockwella sprawiają, że te 61-warstwowe, pięknie wykańczane drewnem różanym noże są dedykowane największym znawcom, ortodoksom i ludziom, dla których nóż znaczy więcej zwykłe kuchenne narzędzie. Te noże pozwalają się czcić i uwielbiać.

Ponad 50 lat doświadczeń mistrza Takeshi Saji jest dowodem na to, że ludzka pasja potrafi tchnąć duszę w chłodną stal i sprawić, że staje się obiektem pożądania. Rozpoznawalny na pierwszy rzut oka, charakterystyczny dla noży mistrza Saji damasceński dziwer to przysłowiowa wisienka na torcie. Nie da się od niego oderwać oczu.