• WSPARCIE DLA NASZYCH KLIENTÓW
  • AUTORSKIE TESTY SPRZĘTU
  • 30 LAT DOŚWIADCZENIA W BRANŻY
  • Każda paczka jest ubezpieczona
  • Każda wysyłka gratis

John Pawson - Stalowa, głęboka patelnia klasy premium + pokrywka, Ø 28 cm, Demeyere

1599 Promocyjnie 1519
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 1 439 zł
Zapytaj o dostępność
Dostawa gratis
Każda paczka jest ubezpieczona
Towar wysyłamy kurierem
Każda wysyłka gratis
14 dni na zwrot towaru

Każda firma, która przetrwa co najmniej 100 lat, urasta do rangi marki zupełnie niezwykłej. Taki producent, który umiał poradzić sobie w bardzo trudnych, wymagających czasach, gdy i historia i ekonomia stawiały ogromny opór, ma co świętować. Belgijska marka Demeyere uczciła swój pierwszy wiek istnienia luksusową serią stalowych naczyń i patelni, która wzięła swoją nazwę od nazwiska designera, John’a Pawson’a - projektanta tej nowoczesnej linii.

Seria patelni John Pawson należy do ścisłej czołówki produktów klasy Premium w świecie kulinariów. Dno patelni, Inductoseal® stworzono z 7-warstwowego, niezwykle odpornego na ogromne temperatury i wypaczenie stopu, w którego skład wchodzą, m.in., warstwy srebra i miedzi, najlepszych na świecie przewodników ciepła. Za sprawą wielowarstwowego, obmyślonego przez inżynierów i zawodowych kucharzy próżniowo spawanego dna, patelnie szefa kuchni z tej serii są odporne na przegrzanie do temperatury aż 600 stopni Celsjusza. To, co Demeyere robi ze stalą, przekracza często jej fizyczne właściwości.

Patelnie szefa kuchni marki Demeyere rozgrzewają się perfekcyjnie, idealnie dystrybuują ciepło od samego dna po ścianki. Szkielet sprawia, że ciepło trafia bezpośrednio w głąb przyrządzanych potraw, sosów, czy duszonych mięs. Dzięki tym patelniom odczujesz, jak fantastycznie można smażyć i dusić na wielowarstwowych, luksusowych patelniach belgijskiego producenta.

Oczywiście, stalowe patelnie szefa kuchni z linii John Pawson współpracują z każdym typem kuchenki - od gazowej, przez ceramiczną, elektryczną, aż po sensorową i indukcyjną.

Te perfekcyjnie wykonane, niezwykle trwałe patelnie cieszą aż 30-letnią gwarancją, co jest rzadkością w przypadku stalowych naczyń. Nawet profesjonaliści otrzymają od Demeyere aż 10 lat gwarancji.

Jak wynika z naszych doświadczeń i olbrzymiej renomy, jaką Demeyere cieszy się w świecie najbardziej wymagających kucharzy, te masywne, nowoczesne patelnie zdążą się znudzić, nim się zużyją. Tym bardziej, że przez całe dekady patelnie belgijskiej marki będą bardzo estetyczne, a to za sprawą stali Silvinox®, która nigdy nie straci swojej srebrzysto-białej barwy.

1599 Promocyjnie 1519

Designerskie głębokie patelnie
zaprojektowane przez
słynnego John'a Pawson'a

  • patelnia do smażenia, duszenia i zapiekania potraw w piekarniku; na wszystkie typy kuchenek
  • masywne ścianki i grube, 7-warstwowe dno - doskonale szybkie nagrzewanie i dystrybucja ciepła
  • odporność na przegrzanie aż do 600 stopni Celsjusza
  • spawane próżniowo uchwyty i dno - dla maksymalnej higieny naczyń
  • nieżółknąca przez dekady stal Silvinox
  • seria naczyń zaprojektowana przez słynnego designera John'a Pawson'a
  • 30 lat gwarancji dla domowej kuchni, 10 lat dla kuchni profesjonalnej

Obejrzyj nasz film,
który pokazuje, jak przygotować
stalową patelnię do używania

  • Koniecznie obejrzyj nasz film, w którym Krystian pokazuje, jak w bardzo prosty sposób wygrzać sobie stalową patelnię, którą właśnie wyjąłeś z pudełka. Dzięki temu patelnia wiele szybciej zacznie sprawnie smażyć.
  • W filmie zobaczysz, jak smaży niewygrzana patelnia, której użyliśmy po raz pierwszy,  a jak sobie radzi po wstępnym zaledwie wygrzaniu.
  • Proces, który zobaczysz, dotyczy wszystkich stalowych patelni Demeyere, które znajdziesz w naszym sklepie, niezależnie od serii.

Patelnie szefa kuchni
na wszystkie kuchenki
i do piekarnika

NA KUCHNIĘ
GAZOWĄ

NA KUCHNIĘ
ELEKTRYCZNĄ

NA KUCHNIĘ
CERAMICZNĄ

NA KUCHNIĘ
INDUKCYJNĄ

DO PIEKARNIKA

Materiał

  • poddana procesowi Silvinox, satynowana stal szlachetna, która nigdy nie zmieni koloru
  • ścianki - stal szlachetna
  • potężne, 7-warstwowe dno Inductoseal® - na zewnątrz i wewnątrz stal szlachetna, w środku 2 milimetrowa warstwa miedzi, 2 warstwy srebra i opatentowany przez Demeyere trójwarstwowy stop TriplInduc®
  • kute, stalowe, spawane uchwyty
  • pokrywka - spawane hermetycznie dwa dyski stali

Wymiary

  • średnica patelni - 28 cm
  • średnica dna - 28 cm
  • wysokość ścianek - 7,4 cm
  • długość całkowita z uchwytami - 55 cm
  • pojemność - 4,8 l

Doskonałe i twórcze
smażenie, duszenie i zapiekanie
na patelni John Pawson

Seria luksusowych naczyń John Pawson, marki Demeyere, została zaprojektowana przez słynnego angielskiego designera, który sygnuje ją swoim nazwiskiem. Tworzone bez kompromisów garnki, rondle i patelnie powstały na 100-lecie marki Demeyere, znanego producenta stalowych naczyń z niezwykle długą gwarancją, która trwa aż 30 lat. Seria naczyń John Pawson łączy w sobie szereg patentów, z których słynie belgijski producent.


Z naszych wieloletnich doświadczeń z najlepszymi technologiami świata - w tym i naczyniami Demeyere, które należą do ścisłej czołówki garnków i patelni dla niezwykle wymagających - wynika jednoznacznie, że smażenie i duszenie w doskonałych patelniach staje się wysoko cenioną sztuką.


Wielokrotnie rozmawialiśmy z Klientami, którzy zdecydowali się na inwestycję w doskonałe naczynia z 30-letnią gwarancją. Głębokie patelnie z serii John Pawson, belgijskiej marki Demeyere, w znaczący sposób, wg opinii naszych rozmówców, zmieniły ich kulinarne życie i podejście do smażenia i duszenia. Inni z kolei nie mogli wyjść z zachwytu, jak genialnie te patelnie sprawdzają się w piekarniku.

Stalowe patelnie szefa kuchni z serii John Pawson kuszą nie tylko nowoczesnym, minimalistycznym designem, ale też technologiami z najwyższej półki, które pozwalają zaliczyć je do grupy sprzętów klasy Super Premium.


Co wyróżnia Demeyere na tle innych producentów stalowych naczyń? Nade wszystko całe dekady badań na stalą, jej wytrzymałością i możliwością maksymalnego wykorzystania jej potencjału. Demeyere słynie z tego, że każde z naczyń danej linii zostało indywidualnie opracowane. Inżynierowie belgijskiej marki zbadali, że np. garnki i rondle muszą różnić się konstrukcją od patelni, bo spełniają zupełnie odmienne zadania.


Demeyere zasłynął w świecie kulinariów jako producent, który nie pozostawia przypadkowi żadnego elementu swoich naczyń. Dna, ścianki, uchwyty i pokrywki są perfekcyjnie dopracowane. Każdy element współpracuje z pozostałymi w idealnej harmonii.

Grube ścianki patelni
plus dno InductoSeal®
i smażenie trwa wiele krócej

  • Głębokie patelnie szefa kuchni z serii John Pawson wyposażono w niezwykle grube, wielowarstwowe, zaawansowane technologicznie dno, bo to właśnie od niego zależy dystrybucja ciepła, tempo smażenia i duszenia oraz ilość zakumulowanej energii potrzebnej do przyrządzania potraw.
  • Dno Inductoseal® składa się z 7 hermetycznie łączonych, idealnie współpracujących warstw: stali szlachetnej, dwóch warstw srebra dzielonych potężnym pasem miedzi oraz tworzącego właściwe dno naczynia, opatentowanego przez Demeyere, trójwarstwowego stopu TriplInduc®.
  • Warto zwrócić uwagę, że miedź i srebro to najlepsze na świecie przewodniki ciepła. Nieprzypadkowo znalazły się w dnach luksusowych patelni z serii John Pawson.
  • Dno jest tak skonstruowane, że idealnie rozprowadza ciepło po grubych, stalowych ściankach patelni. W efekcie – smaży i dusi się dzięki nim błyskawicznie, z minimalną ilością energii.
  • Demeyere tak obmyśliło swoje patelnie, by ciepło trafiało w głąb przyrządzanej potrawy, a nie na zewnątrz, co również znacząco wpływa na czas i ekonomię smażenia.

O przyjemności używania
głębokiej patelni szefa kuchni
z linii John Pawson Demeyere

  • Inżynierowie belgijskiej marki opracowali nadzwyczaj grube, odporne na przegrzanie i wypaczenie 7-warstwowe dno Inductoseal®. Ta konstrukcja jest niezwykle sztywna, więc można mieć pewność, że patelnia będzie służyć przez całe dekady i zawsze smażyć równomiernie.
  • Patelnie szefa kuchni z serii John Pawson rozgrzewają się idealnie od samego dna, po brzegi. Dlatego możesz wygodnie smażyć na całej ich powierzchni. Smażone na głębokiej patelni mięsa, czy ryby, które będą dotykały jej ścianek, będą gotowe w tym samym czasie, co porcje leżące na środku. Wbrew pozorom - tego nie potrafi każda stalowa patelnia.
  • Smażenie na stali Demeyere to prawdziwe przeżycie. W niczym nie przypomina smażenia na klasycznej stali. Gdy mięso obsmaży się, białka zetną, pory zamkną się, a skórka obsmaży, stalowa patelnia szefa kuchni „uwolni” smażone mięso. Nie trzeba będzie go odrywać na siłę. Wystarczy delikatny ruch widelca, czy łopatki, by nawet najdelikatniejsze mięso drobiu lub szlachetnych gatunków ryb przewrócić na drugą stronę.
  • I to, co nas nieodmiennie fascynuje w patelniach Demeyere - można smażyć na nich z minimalną ilością tłuszczu.
  • Jeszcze jeden bonus dla posiadaczy głębokiej patelni szefa kuchni z serii John Pawson. Ta patelnia ma znakomitą umiejętność emitowania ciepła w głąb przyrządzanych potraw.
  • Dlatego talenty patelni szefa kuchni chętnie wykorzystują profesjonaliści przyrządzający w nich duszone mięsa, gulasze, warzywa, czy sosy.
  • 90% całego procesu smażenia i duszenia patelnia Demeyere załatwi za Ciebie. Musisz tylko zapewnić jej odpowiednią temperaturę, dobry tłuszcz (piszemy o nim na dole strony, w przestrzeni porad specjalisty) i pamiętać, by obracać smażące się pyszności, czy delikatnie mieszać duszone przysmaki.

Patelnie odporne
na przegrzanie aż do
600 stopni Celsjusza

  • Demeyere to prawdziwy rekordzista w dziedzinie tworzenia niemal niezniszczalnych stalowych patelni.
  • Linia John Pawson to fenomen na skalę światową. 7-warstwowe, zaawansowane dno Inductoseal® jest odporne na przegrzanie do, aż, 600 stopni Celsjusza!
  • To zjawisko wzbudza ciągły zachwyt wśród profesjonalnych kucharzy i miłośników gotowania, którzy są świadomi, wagi problemu, czyli odporności termicznej patelni.
  • Patelnia jest bardzo specyficznym naczyniem. Bo to ona jest z reguły przegrzewana, narażana na maksymalne przeciążenia, szybkie nagrzewanie i równie szybkie chłodzenie. Patelni się nie oszczędza. To naczynie musi mieć tak elastyczny rdzeń, który będzie się sprawnie miliony razy naprężał i rozprężał. Mało kto zdaje sobie sprawę, jak brutalnym prawom fizyki musi stawić czoła patelnia, by dobrze działać.
  • Warto powiedzieć, że Demeyere tworzy swoje zaawansowane technologie z myślą, nade wszystko, o profesjonalnych kuchniach. Skoro tam głębokie patelnie szefa przechodzą prawdziwe piekło i wytrzymują je z honorem, możesz sobie wyobrazić, jak długo i dynamicznie posłużą w Twojej domowej kuchni.
  • Szczerze powiemy, że testując przeróżne technologie kulinarne nie spotkaliśmy jeszcze tak wytrzymałych patelni. Trudno więc się dziwić, że producent, pewny ich jakości, oferuje na nie 30 lat gwarancji.
  • Jednym z dowodów na to, jak perfekcyjne są naczynia John Pawson Demeyere, jest fakt, że marka Gaggenau, producent jednych z najbardziej zaawansowanych i najdroższych na świecie sprzętów kuchennych, od lat pokazuje w reklamach swoich płyt indukcyjnych garnki i patelnie John Pawson.

Gruby, hermetycznie spawany
uchwyt patelni szefa kuchni
z serii John Pawson Demeyere

  • Uchwyty, to coś, co Demeyere naprawdę kocha. Wystarczy spojrzeć na potężne uchwyty naczyń i patelni z linii John Pawson.
  • Są kute, hermetycznie spawane metodą próżniową. Producent gwarantuje, że nie wypaczą się, nie poluzują, nie odpadną.
  • Pomiędzy nie, a ścianki patelni nie dostaną się drobiny jedzenia, a tym samym nie rozwiną się tam bakterie.
  • Ot, uchwyty doskonałe.

O wielkiej fascynacji
Demeyere higieną naczyń -
czyli stal Silvinox i jej liczne zalety

  • Kolejny z opatentowanych wynalazków Demeyere to zjawiskowa, zawsze srebrzysto-biała stal szlachetna Silvinox®. Opracowana w połowie lat 60-tych XX wieku metoda elektrochemicznego udoskonalania stali pozbawia ją mikroelementów żelaza. Żelazo wpływa na ciemnienie stali, która za jego sprawą zmienia kolor i przebarwia się.
  • Patelnie John Pawson są zawsze srebrzysto-białe, nawet, gdy przez lata służą i na kuchence i w piekarniku.
  • Stal Silvinox® ma jeszcze jedną, zaskakującą cechę - można mówić tu o stali ze swoistym faktorem antybakteryjnym. Stal Demeyere nie łapie odcisków palców, tym samym więc na powierzchnię naczyń nie przenoszą się bakterie, które znajdują się na dłoniach. Belgijski producent jest maniakiem higieny. Zakłada, że patelnie mają idealnie wyglądać i służyć przez całe dekady.
  • Niestety, alergicy nie powinni korzystać z naczyń Demeyere.

Kilka słów o używaniu
i konserwacji głębokiej patelni
John Pawson Demeyere

MOŻESZ STOSOWAĆ
STALOWE UTENSYLIA

MOŻESZ MYĆ
W ZMYWARCE

NIE PRZECHOWUJ
POTRAW W LODÓWCE

UŻYWAJ RĘKAWIC
KUCHENNYCH

  • Stalowe patelnie klasy Super Premium, belgijskiej marki Demeyere, są niezwykle proste w obsłudze. Jeśli trzymasz w ręce stalowy widelec do mięs, czy łopatkę do przewracania warzyw, nic nie stoi na przeszkodzie, byś jej użył. Nie zniszczysz stalowej patelni. Oczywiście, możesz używać też drewnianych, czy syntetycznych utensyliów.
  • Stal Silvinox® jest wyjątkowo łatwa w utrzymaniu w czystości. Można myć ją w zmywarce, producent gwarantuje, że detergenty nie zaszkodzą jego srebrzysto-białej stali. Niemniej - mycie ręczne trwa kilka chwil. Demeyere zadbało o komfort użytkowników swoich naczyń. Uchwyt patelni mocowany jest na zewnątrz stalowej konstrukcji, ścianki nie są przebite nitami, na których mogłyby osadzać się resztki jedzenia. Stąd naczynie myje się błyskawicznie.
  • Pamiętaj, by od czasu do czasu do mycia użyć płynu do naczyń z dodatkiem kwasku cytrynowego lub soku z cytryny. Jeśli używasz patelni na gazie, ten zabieg warto przeprowadzać dość często. Więcej o konserwacji stali Demeyere przeczytasz, klikając w boczny panel z prawej strony ekranu.
  • Jeśli skarmelizujesz coś na dnie patelni, za mocno zagęścisz, zredukujesz sos, jeżeli na patelni zostaną resztki mocniej przysmażonych mięs, możesz ją odmoczyć i bez obaw wyszorować.
  • Stal nie jest stworzona do przechowywania w niej potraw przez długi czas. Przyrządzony posiłek może odczekać na patelni kilka godzin. Później, potrawę warto przełożyć do naczynia, które schowasz w lodówce.
  • Powyżej zauważyłeś ikonkę rękawicy kuchennej, choć pisaliśmy, że uchwyt się nie nagrzewa. Ale - na pewno nagrzeje się, jeśli wstawisz patelnię do piekarnika, do czego również zachęcamy (zyskasz w ten sposób inaczej smakujące, zapiekane i podpiekane potrawy).
  • Patelnie John Pawson doskonale szybko rozgrzewają się i równomiernie dystrybuują ciepło, pozwalając perfekcyjnie szybko smażyć i dusić, że można je nagrzewać na 50-60% mocy palnika. W przypadku indukcji czas rozgrzewania patelni może trwać poniżej 30 sekund, wszystko zależy od typu kuchenki.
  • Do smażenia na patelniach Demeyere używaj dobrych, wysokotemperaturowych olejów. Myślimy tu, m.in., o olejach ryżowych, kokosowych, palmowych, czy arachidowych. Tego typu tłuszcze mają wysoką temperaturę dymienia, około 240 stopni Celsjusza, co gwarantuje sprawne i zdrowe smażenie. Inne oleje, np. rzepakowy, słonecznikowy, czy olej z pestek winogron, palą się już w temperaturze 180 stopni, stąd smażenie na nich nie jest wskazane.