• WSPARCIE DLA NASZYCH KLIENTÓW
  • AUTORSKIE TESTY SPRZĘTU
  • 30 LAT DOŚWIADCZENIA W BRANŻY
  • Każda paczka jest ubezpieczona
  • Każda wysyłka gratis

John Pawson - Stalowa patelnia sauté klasy premium + pokrywka, Ø 20 cm, Demeyere

1099 Promocyjnie 1044
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 989 zł
Zapytaj o dostępność
Dostawa gratis
Każda paczka jest ubezpieczona
Towar wysyłamy kurierem
Każda wysyłka gratis
14 dni na zwrot towaru

Każda firma, która przetrwa co najmniej 100 lat, urasta do rangi marki zupełnie niezwykłej. Taki producent, który umiał poradzić sobie w bardzo trudnych, wymagających czasach, gdy i historia i ekonomia stawiały ogromny opór, ma co świętować. Belgijska marka Demeyere uczciła swój pierwszy wiek istnienia luksusową serią stalowych naczyń i patelni, która wzięła swoją nazwę od nazwiska designera, John’a Pawson’a - projektanta tej nowoczesnej linii.

Seria patelni John Pawson należy do ścisłej czołówki produktów klasy Premium w świecie kulinariów. Głębokie patelnie sautè, stworzone z 7-warstwowego, niezwykle odpornego na ogromne temperatury i wypaczenie stopu 7-Ply® Material, pozwolą Ci smażyć, dusić, piec i zapiekać w zupełnie nowy sposób.

Patelnie sautè Demeyere rozgrzewają się perfekcyjnie, idealnie dystrybuują ciepło od samego dna po ścianki. Szkielet sprawia, że ciepło trafia bezpośrednio w głąb przyrządzanych potraw, sosów, czy duszonych mięs. Dzięki tym patelniom odczujesz, jak fantastycznie można smażyć i dusić na wielowarstwowych, luksusowych patelniach belgijskiego producenta.

Oczywiście, stalowe patelnie sautè z linii John Pawson współpracują z każdym typem kuchenki - od gazowej, przez ceramiczną, elektryczną, aż po sensorową i indukcyjną.

Te perfekcyjnie wykonane, niezwykle trwałe patelnie cieszą aż 30-letnią gwarancją, co jest rzadkością w przypadku stalowych naczyń. Nawet profesjonaliści otrzymają od Demeyere aż 10 lat gwarancji.

Jak wynika z naszych doświadczeń i olbrzymiej renomy, jaką Demeyere cieszy się w świecie najbardziej wymagających kucharzy, te masywne, nowoczesne patelnie zdążą się znudzić, nim się zużyją. Tym bardziej, że przez całe dekady patelnie belgijskiej marki będą bardzo estetyczne, a to za sprawą stali Silvinox®, która nigdy nie straci swojej srebrzysto-białej barwy.

1099 Promocyjnie 1044

Designerskie patelnie sauté
zaprojektowane przez
słynnego John'a Pawson'a

  • patelnia do smażenia techniką sauté oraz duszenia; na wszystkie typy kuchenek
  • masywne 7-warstwowe dno i ścianki - doskonale szybkie nagrzewanie i dystrybucja ciepła
  • odporność na przegrzanie aż do 600 stopni Celsjusza
  • spawane próżniowo uchwyty - dla maksymalnej higieny naczyń
  • nieżółknąca przez dekady stal Silvinox
  • seria naczyń zaprojektowana przez słynnego designera John'a Pawson'a
  • 30 lat gwarancji dla domowej kuchni, 10 lat dla kuchni profesjonalnej

Obejrzyj nasz film,
który pokazuje, jak przygotować
stalową patelnię do używania

  • Koniecznie obejrzyj nasz film, w którym Krystian pokazuje, jak w bardzo prosty sposób wygrzać sobie stalową patelnię, którą właśnie wyjąłeś z pudełka. Dzięki temu patelnia wiele szybciej zacznie sprawnie smażyć.
  • W filmie zobaczysz, jak smaży niewygrzana patelnia, której użyliśmy po raz pierwszy,  a jak sobie radzi po wstępnym zaledwie wygrzaniu.
  • Proces, który zobaczysz, dotyczy wszystkich stalowych patelni Demeyere, które znajdziesz w naszym sklepie, niezależnie od serii.

Patelnie z serii John Pawson
na wszystkie kuchenki
i do piekarnika

NA KUCHNIĘ
GAZOWĄ

NA KUCHNIĘ
ELEKTRYCZNĄ

NA KUCHNIĘ
CERAMICZNĄ

NA KUCHNIĘ
INDUKCYJNĄ

DO PIEKARNIKA

Materiał

  • poddana procesowi Silvinox, satynowana stal szlachetna, która nigdy nie zmieni koloru
  • 3 milimetrowe dno i ścianki patelni stworzono z 7 warstw (7-PlyMaterial®) - na zewnątrz i wewnątrz warstwy stali szlachetnej, w środku stop aluminium, 2 warstwy czystego aluminium i trójwarstwowy, opatentowany przez Demeyere stop TriplInduc®
  • kute, stalowe, spawane uchwyty
  • pokrywka - spawane hermetycznie dwa dyski stali

Wymiary

  • średnica patelni - 20 cm
  • średnica dna - 14 cm
  • wysokość ścianek - 7,5 cm
  • pojemność - 2 l

Patelnie sauté Demeyere
umiejętnie wspomagają
kulinarną wrażliwość

Seria luksusowych naczyń John Pawson, marki Demeyere, została zaprojektowana przez słynnego angielskiego designera, który sygnuje ją swoim nazwiskiem. Te garnki, rondle i patelnie tworzone bez kompromisów powstały na 100-lecie marki Demeyere, znanego producenta stalowych naczyń z niezwykle długą gwarancją, która trwa aż 30 lat.

Z naszych wieloletnich doświadczeń z najlepszymi technologiami świata - w tym i naczyniami Demeyere, które należą do ścisłej czołówki garnków i patelni dla niezwykle wymagających - wynika jednoznacznie, że smażenie, duszenie i zapiekanie w doskonałych patelniach staje się wysoko cenioną sztuką.

  • Wielokrotnie rozmawialiśmy z Klientami, którzy zdecydowali się na inwestycję w doskonałe naczynia z 30-letnią gwarancją. Specjalistyczne patelnie sauté z serii John Pawson, belgijskiej marki Demeyere, w znaczący sposób, wg opinii naszych rozmówców, zmieniły ich kulinarne życie i podejście do smażenia i duszenia. Inni z kolei nie mogli wyjść z zachwytu, jak genialnie te patelnie sprawdzają się w piekarniku.
  • Stalowe patelnie sauté o kronikalnym kształcie kuszą nie tylko nowoczesnym, minimalistycznym designem, ale też technologiami z najwyższej półki, które pozwalają zaliczyć je do grupy sprzętów klasy Premium. Seria naczyń John Pawson łączy w sobie szereg patentów, z których słynie belgijski producent.
  • Co wyróżnia Demeyere na tle innych producentów stalowych naczyń? Nade wszystko całe dekady badań na stalą, jej wytrzymałością i możliwością maksymalnego wykorzystania jej potencjału. Demeyere słynie z tego, że każde z naczyń danej linii zostało indywidualnie opracowane. Inżynierowie belgijskiej marki zbadali, że np. garnki i rondle muszą różnić się konstrukcją od patelni sauté, bo spełniają zupełnie odmienne zadania.
  • Demeyere zasłynął w świecie kulinariów jako producent, który nie pozostawia przypadkowi żadnego elementu swoich naczyń. Dna, ścianki, uchwyty i pokrywki są perfekcyjnie dopracowane. Każdy element współpracuje z pozostałymi w idealnej harmonii.

7-warstwowa konstrukcja
dna i ścianek patelni
i smażenie trwa wiele krócej

  • Konikalne patelnie sauté z serii John Pawson wyposażono w niezwykle grube, wielowarstwowe, zaawansowane technologicznie dno i ścianki, którym powierzono wyjątkowo trudne zadanie - rewelacyjnie szybkiej i równomiernej dystrybucji ciepła, która znacząco skróciła czas smażenia i duszenia potraw.
  • Inżynierowie belgijskiej marki opracowali znakomitą 7-warstwową, grubą na 3 mm, odporną na przegrzanie i wypaczenie strukturę patelni. Chodziło o to, by patelnia była niemal niezniszczalna, przede wszystkim, by wytrzymała wymagania profesjonalnej kuchni i wiele godzin codziennej pracy.
  • By konstrukcja była odpowiednio sztywna, stal szlachetna została wzmocniona przez różne stopy. I tak powstał opatentowany stop Demeyere - 7-PlyMaterial®. Stworzono go ze stali, dwóch warstw stopu aluminium, które dzielone jest warstwą czystego aluminium oraz wynalazku Demeyere - stopu TriplInduc®. 7-warstwowe dno i ścianki patelni sprawnie wykorzystują zjawisko synergii.
  • Demeyere tak obmyśliło swoje patelnie sauté, by ciepło trafiało w głąb przyrządzanej potrawy, a nie na zewnątrz, co również znacząco wpływa na czas i ekonomię smażenia i duszenia.

O intrygującym używaniu
patelni sautè
z linii John Pawson

  • Inżynierowie belgijskiej marki opracowali nadzwyczaj grube, odporne na przegrzanie i wypaczenie 7-warstwowe dno i ścianki patelni sauté. Ta konstrukcja jest niezwykle sztywna, więc można mieć pewność, że patelnia będzie służyć przez całe dekady i zawsze równomiernie rozprowadzać ciepło.
  • Patelnie sauté z serii John Pawson rozgrzewają się idealnie od samego dna, po brzegi. Dlatego możesz wygodnie smażyć techniką sauté, od której nazwy pochodzi ten typ patelni.
  • Duszone tu mięsa, warzywa, przyrządzane sosy, masy do tortów i ciast, ajerkoniaki udadzą się perfekcyjnie, tak, jakby przygotowywał je mistrz kuchni, czy cukiernik.
  • Patelnia sauté ma znakomitą umiejętność emitowania ciepła w głąb przyrządzanych potraw. Dlatego talenty patelni Demeyere chętnie wykorzystują profesjonaliści, zapiekając w nich przysmaki w piekarniku.

Patelnie sautè
są niezwykle odporne
na przegrzanie

  • Demeyere to prawdziwy rekordzista w dziedzinie tworzenia niemal niezniszczalnych stalowych patelni sauté.
  • Linia John Pawson to fenomen na skalę światową. 7-warstwowa, zaawansowana konstrukcja dna i ścianek, 7-Ply Material®, jest bardzo odporna na przegrzanie do ponad 500 stopni Celsjusza!
  • To zjawisko wzbudza ciągły zachwyt wśród profesjonalnych kucharzy i miłośników gotowania, którzy są świadomi, wagi problemu, czyli odporności termicznej patelni.
  • Patelnia jest bardzo specyficznym naczyniem. Bo to ona jest z reguły przegrzewana, narażana na maksymalne przeciążenia, szybkie nagrzewanie i równie szybkie chłodzenie. Patelni się nie oszczędza. To naczynie musi mieć tak elastyczny rdzeń, który będzie się sprawnie miliony razy naprężał i rozprężał. Mało kto zdaje sobie sprawę, jak brutalnym prawom fizyki musi stawić czoła patelnia, by dobrze działać.
  • Warto powiedzieć, że Demeyere tworzy swoje zaawansowane technologie z myślą, nade wszystko, o profesjonalnych kuchniach. Skoro tam stalowe patelnie przechodzą prawdziwe piekło i wytrzymują je z honorem, możesz sobie wyobrazić, jak długo i dynamicznie posłużą w Twojej domowej kuchni.
  • Jednym z dowodów na to, jak perfekcyjne są naczynia John Pawson Demeyere, jest fakt, że marka Gaggenau, producent jednych z najbardziej zaawansowanych i najdroższych na świecie sprzętów kuchennych, od lat pokazuje w reklamach swoich płyt indukcyjnych garnki i patelnie John Pawson.

O wielkiej fascynacji
Demeyere higieną naczyń -
czyli stal Silvinox i jej liczne zalety

  • Kolejny z opatentowanych wynalazków Demeyere to zjawiskowa, zawsze srebrzysto-biała stal szlachetna Silvinox®. Opracowana w połowie lat 60-tych XX wieku metoda elektrochemicznego udoskonalania stali pozbawia ją mikroelementów żelaza. Żelazo wpływa na ciemnienie stali, która za jego sprawą zmienia kolor i przebarwia się.
  • Patelnie John Pawson są zawsze srebrzysto-białe, nawet, gdy przez lata służą i na kuchence i w piekarniku.
  • Stal Silvinox® ma jeszcze jedną, zaskakującą cechę - można mówić tu o stali ze swoistym faktorem antybakteryjnym. Stal Demeyere nie łapie odcisków palców, tym samym więc na powierzchnię naczyń nie przenoszą się bakterie, które znajdują się na dłoniach. Belgijski producent jest maniakiem higieny. Zakłada, że patelnie mają idealnie wyglądać i służyć przez całe dekady.
  • Niestety, z naczyń Demeyere nie powinni korzystać alergicy.

Kilka słów o używaniu
i konserwacji patelni sauté
John Pawson Demeyere

MOŻESZ STOSOWAĆ
STALOWE UTENSYLIA

MOŻESZ MYĆ
W ZMYWARCE

NIE PRZECHOWUJ
POTRAW W LODÓWCE

UŻYWAJ RĘKAWIC
KUCHENNYCH

  • Stalowe patelnie sauté, belgijskiej marki Demeyere, są niezwykle proste w obsłudze. Jeśli trzymasz w ręce stalowy widelec do mięs, czy łopatkę do przewracania warzyw, nic nie stoi na przeszkodzie, byś jej użył. Nie zniszczysz stalowej patelni. Oczywiście, możesz używać też drewnianych, czy syntetycznych utensyliów.
  • Stal Silvinox® jest wyjątkowo łatwa w utrzymaniu w czystości. Można myć ją w zmywarce, producent gwarantuje, że detergenty nie zaszkodzą jego srebrzysto-białej stali. Niemniej - mycie ręczne trwa kilka chwil.
  • Demeyere zadbało o komfort użytkowników swoich naczyń. Uchwyt patelni mocowany jest na zewnątrz stalowej konstrukcji, ścianki nie są przebite nitami, na których mogłyby osadzać się resztki jedzenia. Stąd naczynie myje się błyskawicznie.
  • Pamiętaj, by od czasu do czasu do mycia użyć płynu do naczyń z dodatkiem kwasku cytrynowego lub soku z cytryny. Jeśli używasz patelni na gazie, ten zabieg warto przeprowadzać dość często. Więcej o konserwacji stali Demeyere przeczytasz, klikając w boczny panel z prawej strony ekranu.
  • Jeśli skarmelizujesz coś na dnie patelni, jeśli za mocno zagęścisz, czy zredukujesz sos, czy na patelni zostaną resztki mocniej przysmażonych mięs, możesz ją odmoczyć i bez obaw wyszorować.
  • Stal nie jest stworzona do przechowywania w niej potraw przez długi czas. Przyrządzony posiłek może odczekać na patelni kilka godzin. Później, potrawę warto przełożyć do naczynia, które schowasz w lodówce.
  • Uchwyt patelni sauté nagrzeje się, jeśli wstawisz patelnię do piekarnika, do czego również zachęcamy (zyskasz w ten sposób inaczej smakujące, zapiekane i podpiekane potrawy).
  • Patelnie John Pawson doskonale szybko rozgrzewają się i równomiernie dystrybuują ciepło, pozwalając perfekcyjnie szybko smażyć i dusić, że można je nagrzewać na 50-60% mocy palnika. W przypadku indukcji czas rozgrzewania patelni może trwać poniżej 30 sekund, wszystko zależy od typu kuchenki.
  • Do smażenia na patelniach Demeyere używaj dobrych, wysokotemperaturowych olejów. Myślimy tu, m.in., o olejach ryżowych, kokosowych, palmowych, czy arachidowych. Tego typu tłuszcze mają wysoką temperaturę dymienia, około 240 stopni Celsjusza, co gwarantuje sprawne i zdrowe smażenie. Inne oleje, np. rzepakowy, słonecznikowy, czy olej z pestek winogron, palą się już w temperaturze 180 stopni, stąd smażenie na nich nie jest wskazane.