John Pawson - Stalowy garnek klasy premium, 4 litry, Ø 22 cm, Demeyere

1225
Produkt dostępny
wysyłka 3-5 dni
Dostawa gratis
Każda paczka jest ubezpieczona
Towar wysyłamy kurierem
Każda wysyłka gratis
14 dni na zwrot towaru

Demeyere to belgijska marka, która obrosła już legendą w świecie kulinariów. Trudno dziwić się tej rodzinnej firmie, która odmieniła spojrzenie świata na stal w kuchni, że na swoje magiczne 100 lat istnienia zechciała pokazać wszystkim coś zupełnie specjalnego. Producent zaprosił do współpracy znanego designera, John’a Pawson’a, którego zadaniem było połączyć cenione, opatentowane technologie Demeyere z zupełnie nowym designem.

I tak powstała seria naczyń klasy Premium, nazwana na część projektanta - linią John Pawson. Wszyscy, którzy znają dorobek belgijskiego producenta, zauważyli, że stylistyka tej konkretnej serii niezwykle odbiega od już wypracowanego przez dekady designu pozostałych naczyń.

Wyposażone w opatentowane przez Demeyere grube, 7-warstwowe dno Inductoseal® stalowe naczynia wzbudziły zainteresowanie jednego z najbardziej renomowanych producentów prestiżowych, nowoczesnych kuchenek - marki Gaggenau. Reklamy jej płyt indukcyjnych pokazują niezwykłe właściwości sprzętu AGD w zestawieniu z serią słynnych naczyń Demeyere, John Pawson.

Potężne, masywne garnki sprawiają wrażenie niezniszczalnych. I faktycznie, są niezwykle odporne na przegrzanie i wypaczenie. Bez „mrugnięcia okiem” wytrzymują temperatury rzędu 600 stopni Celsjusza. Dzięki temu są ukochanym sprzętem kuchennym pasjonatów gotowania i zawodowców, którzy życzą sobie garnków na całe życie. Warto wiedzieć, że Demeyere oferuje aż 30-letnią gwarancję na naczynia John Pawson. Profesjonaliści mogą cieszyć się z kolei 10 latami gwarancji.

Unikatem na skalę światową jest zastosowana w tej serii naczyń srebrzysto-biała stal Silvinox®, która jest absolutnie higieniczna, nie łapie odcisków palców, nie osiadają na niej bakterie i, co ucieszy estetów, nigdy nie zmieni koloru, nawet, gdy naczynia będę używane w piekarniku, w wysokich temperaturach.

Oczywiście, serii garnków Premium belgijskiego producenta możesz używać na wszelkich typach kuchni, gdzie nagrzeją się błyskawicznie i bardzo długo zachowają ciepło. A to, między innymi, za sprawą grubego dna, w którym poza opatentowanym stopem Demeyere znajduje się też srebro i miedź – dwa najdoskonalsze na świecie przewodniki ciepła.

DESIGNERSKIE NACZYNIA
ZAPROJEKTOWANE PRZEZ
SŁYNNEGO JOHN'A PAWSON'A

Demeyere john pawson garnek niski
  • garnki do gotowania, duszenia, smażenia, zapiekania potraw w piekarniku; na wszystkie typy kuchenek
  • masywne ścianki i grube, 7-warstwowe dno - doskonale szybkie nagrzewanie i dystrybucja ciepła
  • odporność na przegrzanie aż do 600 stopni Celsjusza
  • spawane próżniowo uchwyty i dno - dla maksymalnej higieny naczyń
  • nieżółknąca przez dekady stal Silvinox
  • seria naczyń zaprojektowana przez słynnego designera John'a Pawson'a
  • 30 lat gwarancji dla domowej kuchni, 10 lat dla kuchni profesjonalnej

NACZYNIA JOHN PAWSON
NA WSZYSTKIE KUCHENKI
I DO PIEKARNIKA

Kuchnia gazowa prestizowa kuchnia v2

NA KUCHNIĘ
GAZOWĄ

Kuchnia elektryczna prestizowa kuchnia v2

NA KUCHNIĘ
ELEKTRYCZNĄ

Kuchnia ceramiczna prestizowa kuchnia v2

NA KUCHNIĘ
CERAMICZNĄ

Kuchnia indukcyjna prestizowa kuchnia v2

NA KUCHNIĘ
INDUKCYJNĄ

Do piekarnika prestizowa kuchnia v2

DO PIEKARNIKA

4 demeyere john pawson stalowy garnek 4litry 22cm lifestyle

GOTUJ POMYSŁOWO

  • W stalowym garnku John Pawson, belgijskiej marki Demeyere, możesz przyrządzać przeróżne odmiany warzywnej włoskiej zupy sezonowej, zwanej Minestrone.
  • Klasyczna zupa Minestrone bazuje na cukinii, marchewce, fasolce szparagowej, groszku i szpinaku. Serwuje się ją z makaronem, ryżem lub grzankami.
  • Możesz stworzyć własną wariację zupy Minestrone, dodając do niej, np., czerwoną fasolkę, ziemniaki i posypać tartym serem.

Materiał

  • satynowana, poddana procesowi Silvinox stal szlachetna, która nigdy nie zmieni koloru
  • ścianki - stal szlachetna
  • grube, 7-warstwowe dno Inductoseal® - na zewnątrz i wewnątrz stal szlachetna, w środku 2 milimetrowa warstwa miedzi, dwie warstwy srebra i opatentowany przez Demeyere trójwarstwowy stop TriplInduc®
  • spawane, kute, stalowe uchwyty
  • pokrywka - spawane hermetycznie dwa dyski stali

Wymiary

  • średnica garnka - 22 cm
  • średnica dna - 22 cm
  • pojemność - 4 l
  • wysokość ścianek - 11 cm

Produkty z tej samej serii

Obejrzyj wszystkie produkty z serii

GARNKI DEMEYERE
JOHN PAWSON Z PASJĄ
ROZWIJAJĄ KULINARNE TALENTY

1 sto lat demeyere   seria specjalna naczy%c5%84 john pawson

Luksus bez kompromisów. Naczynia dla maksymalistów, dla ludzi nie godzących się na półśrodki. Jedna z najbardziej prestiżowych linii naczyń, seria John Pawson, marki Demeyere, została zaprojektowana przez słynnego angielskiego designera, który sygnuje ją swoim nazwiskiem.

Kolekcja designerskich, nowoczesnych naczyń z linii John Pawson powstała na 100-lecie marki Demeyere, znanego producenta stalowych naczyń z niezwykle długą gwarancją, która trwa aż 30 lat. Seria John Pawson łączy w sobie szereg patentów, z których słynie belgijski producent.

  • Z naszych wieloletnich doświadczeń z najlepszymi technologiami świata - w tym i naczyniami Demeyere, które należą do ścisłej czołówki garnków i patelni dla niezwykle wymagających - wynika jednoznacznie, że gotowanie w doskonałych naczyniach staje się sztuką.
  • Gotuje się w nich nie tylko zdrowiej, szybciej, ale i z wiele większą pasją oraz bardziej pomysłowo.
  • Wielokrotnie rozmawialiśmy z Klientami, którzy zdecydowali się na inwestycję w doskonałe naczynia z 30-letnią gwarancją. Garnki z serii John Pawson, belgijskiej marki Demeyere, w znaczący sposób, wg opinii naszych rozmówców, zmieniły ich kulinarne życie i podejście do gotowania. Wszyscy zgodnie twierdzili, że zaczęli w sobie odkrywać talenty, których istnienia nie podejrzewali. Pojawiła się też ciekawość smaków, które można wciąż na nowo poznawać.
  • Stalowe naczynia z serii John Pawson kuszą nie tylko nowoczesnym, minimalistycznym designem, ale też technologiami z najwyższej półki, które pozwalają zaliczyć te garnki do grupy sprzętów klasy Super Premium.
  • Co wyróżnia Demeyere na tle innych producentów stalowych naczyń? Nade wszystko całe dekady badań na stalą, jej wytrzymałością i możliwością maksymalnego wykorzystania jej potencjału. Demeyere słynie z tego, że każde z naczyń danej linii zostało indywidualnie opracowane. Inżynierowie belgijskiej marki zbadali, że, np., garnki muszą różnić się konstrukcją od patelni, bo spełniają kompletnie różne zadania.
  • Demeyere zasłynął w świecie kulinariów jako producent, który nie pozostawia przypadkowi żadnego elementu swoich naczyń. Dna, ścianki, uchwyty i pokrywki są perfekcyjnie dopracowane. Każdy element współpracuje z pozostałymi w idealnej harmonii.

GRUBE ŚCIANKI GARNKÓW
PLUS DNO INDUCTOSEAL®
I GOTOWANIE TRWA WIELE KRÓCEJ

2 doskona%c5%82e przewodzenie ciep%c5%82a w naczyniach john pawson marki demeyere

  • Zarówno niskie, jak i wysokie garnki z serii John Pawson wyposażono w niezwykle grube, wielowarstwowe, zaawansowane technologicznie dno, bo to właśnie od niego zależy dystrybucja ciepła, tempo gotowania i ilość zakumulowanej energii potrzebnej do przyrządzania potraw.
  • Dno Inductoseal® składa się z 7 hermetycznie łączonych, idealnie współpracujących warstw: stali szlachetnej, dwóch warstw srebra dzielonych potężnym pasem miedzi oraz tworzącego właściwe dno naczynia, opatentowanego przez Demeyere, trójwarstwowego stopu TriplInduc®.
  • Warto zwrócić uwagę, że miedź i srebro to najlepsze na świecie przewodniki ciepła. Nieprzypadkowo znalazły się w dnach luksusowych naczyń z serii John Pawson.
  • Dno jest tak skonstruowane, że idealnie rozprowadza ciepło po grubych, stalowych ściankach garnków. W efekcie - gotuje się w nich błyskawicznie, z minimalną ilością energii.
  • Demeyere tak obmyśliło swoje naczynia, by ciepło trafiało w głąb przyrządzanej potrawy, a nie na zewnątrz, co również znacząco wpływa na czas i ekonomię gotowania.

NACZYNIA ODPORNE
NA PRZEGRZANIE AŻ DO
600 STOPNI CELSJUSZA

3 garnki i patelnie john pawson marki demeyere s%c4%85 bardzo odporne na przegrzanie

  • Demeyere to prawdziwy rekordzista w dziedzinie tworzenia niemal niezniszczalnych stalowych naczyń.
  • Linia John Pawson to fenomen na skalę światową. 7-warstwowe, zaawansowane dno Inductoseal® jest odporne na przegrzanie do, aż, 600 stopni Celsjusza!
  • To zjawisko wzbudza ciągły zachwyt wśród profesjonalnych kucharzy i miłośników gotowania, którzy są świadomi wagi problemu, czyli odporności termicznej naczyń.
  • Szczerze powiemy, że testując przeróżne technologie kulinarne, nie spotkaliśmy jeszcze tak wytrzymałych garnków. Trudno więc się dziwić, że producent, pewny ich jakości, oferuje na nie 30 lat gwarancji.
  • Jednym z dowodów na to, jak perfekcyjne są naczynia John Pawson Demeyere, jest fakt, że marka Gaggenau, producent jednych z najbardziej zaawansowanych i najdroższych na świecie sprzętów kuchennych, od lat pokazuje w reklamach swoich płyt indukcyjnych garnki i rondle John Pawson.

W GARNKACH JOHN PAWSON
MOŻNA ZDROWO GOTOWAĆ
NIEMAL BEZ WODY

4 w naczyniach demeyere z linii john pawson mo%c5%bcna gotowa%c4%87 z minimaln%c4%85 ilo%c5%9bci%c4%85 wody

  • Demeyere, jako mistrz zdrowej kuchni, proponuje dwa typy gotowania w naczyniach John Pawson – z minimalną ilością wody i, co kompletnie zaskakujące – niemal bez wody.
  • Jak to jest możliwe? Naczynia z linii John Pawson mają idealnie dopasowane, stworzone z dwóch dysków stali, ciężkie pokrywki. Dzięki nim para wodna nie wydostaje się z garnka, a krążąc w nim, przyspiesza proces gotowania.
  • Odkrywczym metodom niezwykle zdrowego gotowania pomagają też: dno Inductoseal®, grube ścianki naczyń i genialna dystrybucja ciepła.
  • Pierwszą z metod gotowana jest gotowanie w niewielkiej ilości wody. Warzywa zalewasz 1 szklanką wody. Nastawiasz palnik na minimum, a krążąca w naczyniu para wodna gotuje ziemniaki, kalafior, marchew, itp. Musisz jedynie, od czasu do czasu, zajrzeć do garnka i sprawdzić poziom wody.
  • Druga, dla niektórych szokująca metoda zakłada gotowanie niemal bez wody. Wystarczy, że umyjesz warzywa, włożysz je do garnka, przykryjesz pokrywką i mocno go nagrzejesz. Potem zmniejsz moc palnika do minimum i po kilkunastu minutach ciesz się ultra zdrowym posiłkiem.
  • Wypróbowaliśmy obie sugestie producenta i możemy powiedzieć, że efekty były zdumiewające.
  • Najważniejsze w tego typu metodach gotowania jest to, że w produktach pozostają wszelkie witaminy, minerały i wartości odżywcze. Nie da się gotować zdrowiej!

O WIELKIEJ FASCYNACJI
DEMEYERE HIGIENĄ NACZYŃ -
CZYLI STAL SILVINOX I JEJ LICZNE ZALETY

  • To jeszcze nie koniec wynalazków Demeyere. Kolejny z nich to zupełnie zjawiskowa, zawsze srebrzysto-biała stal szlachetna Silvinox®.
  • Opracowana w połowie lat 60-tych XX wieku, opatentowana przez Demeyere metoda elektrochemicznego udoskonalania stali sprawia, że stal naczyń pozbawiana jest mikroelementów żelaza. Żelazo wpływa na ciemnienie stali, która za jego sprawą zmienia kolor i przebarwia się.
  • Garnki John Pawson będą zawsze srebrzysto-białe, nawet, gdy przez lata będą służyć i na kuchence i w piekarniku.
5a absolutnie higieniczne naczynia ze stali demeyere z linii john pawson   %c5%bcadnych odcisk%c3%b3w palc%c3%b3w i bakterii
5b wiecznie srebrzysta stal silvinox   demeyere naczynia z linii john pawson

  • Stal Silvinox® ma jeszcze jedną, zaskakującą cechę. Dzięki wynalazkom Demeyere można mówić tu o stali ze swoistym faktorem antybakteryjnym.
  • Stal Demeyere nie łapie odcisków palców, tym samym więc na powierzchnię naczyń nie przenoszą się bakterie, które znajdują się na dłoniach.
  • Belgijski producent jest maniakiem higieny. Zakłada, że naczynia mają idealnie wyglądać i służyć przez całe dekady.
  • Niestety, zła wiadomość dla alergików – nie powinni korzystać z naczyń Demeyere, jeśli są uczuleni na chrom lub nikiel.

KILKA SŁÓW O UŻYWANIU
I KONSERWACJI NACZYŃ
JOHN PAWSON DEMEYERE

Stalowe utensylia prestizowa kuchnia v2

MOŻESZ STOSOWAĆ
STALOWE UTENSYLIA

Myc w zmywarce prestizowa kuchnia v2

MOŻESZ MYĆ
W ZMYWARCE

Nie do lodowki prestizowa kuchnia v2

NIE PRZECHOWUJ
POTRAW W LODÓWCE

Kuchenne rekawice prestizowa kuchnia v2

UŻYWAJ RĘKAWIC
KUCHENNYCH

  • Używane na kuchni gazowej garnki Demeyere mogą się brudzić z racji tłustego paliwa, jakim jest gaz. Choć sama stal Silvinox® nie przestanie być srebrzysto-biała, jednak gaz może ją naznaczyć tłustymi plamami. Pamiętaj, by dokładnie myć naczynia również z zewnątrz.
  • Stal Silvinox® łatwo utrzymać w czystości. Od czasu do czasu użyj do mycia płynu do naczyń z dodatkiem kwasku cytrynowego. Więcej o konserwacji stali Demeyere przeczytasz w wysuwanym panelu z prawej strony ekranu.
  • Uchwyty garnka John Pawson nagrzeją się, jeśli wstawisz naczynie do piekarnika.
  • W stalowych garnkach John Pawson możesz przechowywać jedzenie przez kilka godzin po przyrządzeniu posiłku. Nie wstawiaj jednak stalowych naczyń do lodówki.
  • Naczynia Demeyere rozgrzewają się błyskawicznie i równomiernie dystrybuują ciepło, pozwalając perfekcyjnie gotować i dusić. Można je nagrzewać na 50-60% mocy palnika. W przypadku indukcji czas rozgrzewania garnka może trwać poniżej 30 sekund, wszystko zależy od typu i mocy kuchenki.
6 prosta konserwacja gank%c3%b3w demeyere z linii john pawson