John Pawson - Stalowy rondel klasy premium + pokrywka, 1 litr, Ø 14 cm, Demeyere

895
Produkt dostępny
wysyłka 1-2 dni
Dostawa gratis
Każda paczka jest ubezpieczona
Towar wysyłamy kurierem
Każda wysyłka gratis
14 dni na zwrot towaru

Demeyere to belgijska marka, która obrosła już legendą w świecie kulinariów. Trudno dziwić się tej rodzinnej firmie, która odmieniła spojrzenie świata na stal w kuchni, że na swoje magiczne 100 lat istnienia zechciała pokazać wszystkim coś zupełnie specjalnego. Producent zaprosił do współpracy znanego designera, John’a Pawson’a, którego zadaniem było połączyć cenione, opatentowane technologie Demeyere z zupełnie nowym designem.

I tak powstała seria naczyń klasy Premium, nazwana na część projektanta - linią John Pawson. Wszyscy, którzy znają dorobek belgijskiego producenta, zauważyli, że stylistyka tej konkretnej serii niezwykle odbiega od już wypracowanego przez dekady designu pozostałych naczyń.

Wyposażone w opatentowane przez Demeyere grube, 7-warstwowe dno Inductoseal® stalowe rondle wzbudziły zainteresowanie jednego z najbardziej renomowanych producentów prestiżowych, nowoczesnych kuchenek - marki Gaggenau. Reklamy jej płyt indukcyjnych pokazują niezwykłe właściwości sprzętu AGD w zestawieniu z serią słynnych naczyń Demeyere, John Pawson.

Potężne, masywne rondle sprawiają wrażenie niezniszczalnych. I faktycznie, są niezwykle odporne na przegrzanie i wypaczenie. Bez „mrugnięcia okiem” wytrzymują temperatury rzędu 600 stopni Celsjusza. Dzięki temu są ukochanym sprzętem kuchennym pasjonatów gotowania i zawodowców, którzy życzą sobie garnków na całe życie. Warto wiedzieć, że Demeyere oferuje aż 30-letnią gwarancję na naczynia John Pawson. Profesjonaliści mogą cieszyć się z kolei 10 latami gwarancji.

Unikatem na skalę światową jest zastosowana w tej serii naczyń srebrzysto-biała stal Silvinox®, która jest absolutnie higieniczna, nie łapie odcisków palców, nie osiadają na niej bakterie i, co ucieszy estetów, nigdy nie zmieni koloru, nawet, gdy rondle będę używane w piekarniku, w wysokich temperaturach.

Oczywiście, serii garnków Premium belgijskiego producenta możesz używać na wszelkich typach kuchni, gdzie nagrzeją się błyskawicznie i bardzo długo zachowają ciepło. A to, między innymi, za sprawą grubego dna, w którym poza opatentowanym stopem Demeyere znajduje się też srebro i miedź – dwa najdoskonalsze na świecie przewodniki ciepła.

DESIGNERSKIE RONDLE
ZAPROJEKTOWANE PRZEZ
SŁYNNEGO JOHN'A PAWSON'A

  • rondle do gotowania, duszenia, smażenia, zapiekania potraw w piekarniku; na wszystkie typy kuchenek
  • masywne ścianki i grube, 7-warstwowe dno - doskonale szybkie nagrzewanie i dystrybucja ciepła
  • odporność na przegrzanie aż do 600 stopni Celsjusza
  • spawane próżniowo uchwyty i dno - dla maksymalnej higieny naczyń
  • nieżółknąca przez dekady stal Silvinox
  • seria naczyń zaprojektowana przez słynnego designera John'a Pawson'a
  • 30 lat gwarancji dla domowej kuchni, 10 lat dla kuchni profesjonalnej

RONDLE JOHN PAWSON
NA WSZYSTKIE KUCHENKI
I DO PIEKARNIKA

NA KUCHNIĘ
GAZOWĄ

NA KUCHNIĘ
ELEKTRYCZNĄ

NA KUCHNIĘ
CERAMICZNĄ

NA KUCHNIĘ
INDUKCYJNĄ

DO PIEKARNIKA

GOTUJ POMYSŁOWO

  • Stalowy rondel Demeyere pozwoli perfekcyjnie podsmażyć, a potem udusić warzywa do makaronu fettuccine (szerokich, długich wstążek).
  • Rozgrzej w rondlu Demeyere dobry jakościowo olej ryżowy lub oliwę z oliwek. Przez 3-4 minuty obsmażaj cebulę, paprykę, cukinię, krojoną w plastry marchewkę.
  • Całość podlej bulionem lub winem i duś do miękkości przez 15-20 minut.
  • Kiedy warzywa będą gotowe, serwuj je z makaronem. Potrawę dopraw pikantnymi przyprawami i świeżo mieloną solą oraz pieprzem. Możesz podawać ją z przeróżnymi sosami.

Materiał

  • poddana procesowi Silvinox, satynowana stal szlachetna, która nigdy nie zmieni koloru
  • ścianki - stal szlachetna
  • potężne, 7-warstwowe dno Inductoseal® - na zewnątrz i wewnątrz stal szlachetna, w środku 2 mm warstwa miedzi, 2 warstwy srebra i opatentowany przez Demeyere trójwarstwowy stop TriplInduc®
  • kute, stalowe, spawane uchwyty
  • pokrywka - spawane hermetycznie dwa dyski stali

Wymiary

  • średnica rondla - 14 cm
  • średnica dna - 14 cm
  • pojemność - 1 l
  • wysokość ścianek - 7 cm

Produkty z tej samej serii

Obejrzyj wszystkie produkty z serii

RONDLE DEMEYERE
JOHN PAWSON Z PASJĄ
UDOSKONALAJĄ KULINARNE TALENTY

Luksus bez kompromisów. Naczynia dla maksymalistów, dla ludzi nie godzących się na półśrodki. Jedna z najbardziej prestiżowych linii naczyń, seria John Pawson, marki Demeyere, została zaprojektowana przez słynnego angielskiego designera, który sygnuje ją swoim nazwiskiem.

Kolekcja designerskich, nowoczesnych naczyń z linii John Pawson powstała na 100-lecie marki Demeyere, znanego producenta stalowych naczyń z niezwykle długą gwarancją, która trwa aż 30 lat. Seria John Pawson łączy w sobie szereg patentów, z których słynie belgijski producent.

  • Z naszych wieloletnich doświadczeń z najlepszymi technologiami świata - w tym i naczyniami Demeyere, które należą do ścisłej czołówki garnków i patelni dla niezwykle wymagających - wynika jednoznacznie, że gotowanie w doskonałych naczyniach staje się sztuką.
  • Gotuje się w nich nie tylko zdrowiej, szybciej, ale i z wiele większą pasją oraz bardziej pomysłowo.
  • Wielokrotnie rozmawialiśmy z Klientami, którzy zdecydowali się na inwestycję w doskonałe naczynia z 30-letnią gwarancją. Garnki z serii John Pawson, belgijskiej marki Demeyere, w znaczący sposób, wg opinii naszych rozmówców, zmieniły ich kulinarne życie i podejście do gotowania. Wszyscy zgodnie twierdzili, że zaczęli w sobie odkrywać talenty, których istnienia nie podejrzewali. Pojawiła się też ciekawość smaków, które można wciąż na nowo poznawać.
  • Stalowe rondle z serii John Pawson kuszą nie tylko nowoczesnym, minimalistycznym designem, ale też technologiami z najwyższej półki, które pozwalają zaliczyć te garnki do grupy sprzętów klasy Super Premium.
  • Co wyróżnia Demeyere na tle innych producentów stalowych naczyń? Nade wszystko całe dekady badań na stalą, jej wytrzymałością i możliwością maksymalnego wykorzystania jej potencjału. Demeyere słynie z tego, że każde z naczyń danej linii zostało indywidualnie opracowane. Inżynierowie belgijskiej marki zbadali, że, np., garnki i rondle muszą różnić się konstrukcją od patelni, bo spełniają zupełnie odmienne zadania.
  • Demeyere zasłynął w świecie kulinariów jako producent, który nie pozostawia przypadkowi żadnego elementu swoich naczyń. Dna, ścianki, uchwyty i pokrywki są perfekcyjnie dopracowane. Każdy element współpracuje z pozostałymi w idealnej harmonii.

GRUBE ŚCIANKI RONDLI
PLUS DNO INDUCTOSEAL®
I GOTOWANIE TRWA WIELE KRÓCEJ

  • Rondle z serii John Pawson wyposażono w niezwykle grube, wielowarstwowe, zaawansowane technologicznie dno, bo to właśnie od niego zależy dystrybucja ciepła, tempo gotowania i ilość zakumulowanej energii potrzebnej do przyrządzania potraw.
  • Dno Inductoseal® składa się z 7 hermetycznie łączonych, idealnie współpracujących warstw: stali szlachetnej, dwóch warstw srebra dzielonych potężnym pasem miedzi oraz tworzącego właściwe dno naczynia, opatentowanego przez Demeyere, trójwarstwowego stopu TriplInduc®.
  • Warto zwrócić uwagę, że miedź i srebro to najlepsze na świecie przewodniki ciepła. Nieprzypadkowo znalazły się w dnach luksusowych rondli z serii John Pawson.
  • Dno jest tak skonstruowane, że idealnie rozprowadza ciepło po grubych, stalowych ściankach garnków. W efekcie - gotuje się w nich błyskawicznie, z minimalną ilością energii.
  • Demeyere tak obmyśliło swoje rondle, by ciepło trafiało w głąb przyrządzanej potrawy, a nie na zewnątrz, co również znacząco wpływa na czas i ekonomię gotowania.

NACZYNIA ODPORNE
NA PRZEGRZANIE AŻ DO
600 STOPNI CELSJUSZA

  • Demeyere to prawdziwy rekordzista w dziedzinie tworzenia niemal niezniszczalnych stalowych naczyń.
  • Linia John Pawson to fenomen na skalę światową. 7-warstwowe, zaawansowane dno Inductoseal® jest odporne na przegrzanie do, aż, 600 stopni Celsjusza!
  • To zjawisko wzbudza ciągły zachwyt wśród profesjonalnych kucharzy i miłośników gotowania, którzy są świadomi wagi problemu, czyli odporności termicznej naczyń.
  • Szczerze powiemy, że testując przeróżne technologie kulinarne, nie spotkaliśmy jeszcze tak wytrzymałych rondli. Trudno więc się dziwić, że producent, pewny ich jakości, oferuje na nie 30 lat gwarancji.
  • Jednym z dowodów na to, jak perfekcyjne są naczynia John Pawson Demeyere, jest fakt, że marka Gaggenau, producent jednych z najbardziej zaawansowanych i najdroższych na świecie sprzętów kuchennych, od lat pokazuje w reklamach swoich płyt indukcyjnych garnki i rondle John Pawson.

W RONDLACH JOHN PAWSON
MOŻNA ZDROWO GOTOWAĆ
NIEMAL BEZ WODY

  • Demeyere, jako mistrz zdrowej kuchni, proponuje dwa typy gotowania w rondlach John Pawson - z minimalną ilością wody i, co kompletnie zaskakujące - niemal bez wody.
  • Jak to jest możliwe? Naczynia z linii John Pawson mają idealnie dopasowane, stworzone z dwóch dysków stali, ciężkie pokrywki. Dzięki nim para wodna nie wydostaje się z rondla, a krążąc w nim, przyspiesza proces gotowania.
  • Odkrywczym metodom niezwykle zdrowego gotowania pomagają też: dno Inductoseal®, grube ścianki naczyń i genialna dystrybucja ciepła.
  • Pierwszą z metod gotowana jest gotowanie w niewielkiej ilości wody. Warzywa zalewasz 1 szklanką wody. Nastawiasz palnik na minimum, a krążąca w naczyniu para wodna gotuje ziemniaki, kalafior, marchew, itp. Musisz jedynie, od czasu do czasu, zajrzeć do garnka i sprawdzić poziom wody.
  • Druga, dla niektórych szokująca metoda zakłada gotowanie niemal bez wody. Wystarczy, że umyjesz warzywa, włożysz do rondla, przykryjesz pokrywką i mocno go nagrzejesz. Potem zmniejsz moc palnika do minimum i po kilkunastu minutach ciesz się ultra zdrowym posiłkiem.
  • Wypróbowaliśmy obie sugestie producenta i możemy powiedzieć, że efekty były zdumiewające. 
  • Najważniejsze w tego typu metodach gotowania jest to, że w produktach pozostają wszelkie witaminy, minerały i wartości odżywcze. Nie da się gotować zdrowiej!

O WIELKIEJ FASCYNACJI
DEMEYERE HIGIENĄ NACZYŃ -
CZYLI STAL SILVINOX I JEJ LICZNE ZALETY

  • To jeszcze nie koniec wynalazków Demeyere. Kolejny z nich to zupełnie zjawiskowa, zawsze srebrzysto-biała stal szlachetna Silvinox®.
  • Opracowana w połowie lat 60-tych XX wieku, opatentowana przez Demeyere metoda elektrochemicznego udoskonalania stali sprawia, że stal rondli pozbawiana jest mikroelementów żelaza. Żelazo wpływa na ciemnienie stali, która za jego sprawą zmienia kolor i przebarwia się.
  • Rondle John Pawson będą zawsze srebrzysto-białe, nawet, gdy przez lata będą służyć i na kuchence i w piekarniku.

  • Stal Silvinox® ma jeszcze jedną, zaskakującą cechę. Dzięki wynalazkom Demeyere można mówić tu o stali ze swoistym faktorem antybakteryjnym.
  • Stal Demeyere nie łapie odcisków palców, tym samym więc na powierzchnię naczyń nie przenoszą się bakterie, które znajdują się na dłoniach.
  • Belgijski producent jest maniakiem higieny. Zakłada, że rondle mają idealnie wyglądać i służyć przez całe dekady.
  • Niestety, zła wiadomość dla alergików - nie powinni korzystać z naczyń Demeyere, jeśli są uczuleni na chrom lub nikiel.

KILKA SŁÓW O UŻYWANIU
I KONSERWACJI NACZYŃ
JOHN PAWSON DEMEYERE

MOŻESZ STOSOWAĆ
STALOWE UTENSYLIA

MOŻESZ MYĆ
W ZMYWARCE

NIE PRZECHOWUJ
POTRAW W LODÓWCE

UŻYWAJ RĘKAWIC
KUCHENNYCH

  • Używane na kuchni gazowej rondle Demeyere mogą się brudzić z racji tłustego paliwa, jakim jest gaz. Choć sama stal Silvinox® nie przestanie być srebrzysto-biała, jednak gaz może ją naznaczyć tłustymi plamami. Pamiętaj, by dokładnie myć naczynia również z zewnątrz.
  • Stal Silvinox® łatwo utrzymać w czystości. Od czasu do czasu użyj do mycia płynu do naczyń z dodatkiem kwasku cytrynowego. Więcej o konserwacji stali Demeyere przeczytasz w wysuwanym panelu z prawej strony ekranu.
  • Uchwyt rondla John Pawson nagrzeje się, jeśli wstawisz naczynie do piekarnika.
  • W stalowych garnkach John Pawson możesz przechowywać jedzenie przez kilka godzin po przyrządzeniu posiłku. Nie wstawiaj jednak stalowych naczyń do lodówki.
  • Naczynia Demeyere rozgrzewają się błyskawicznie i równomiernie dystrybuują ciepło, pozwalając perfekcyjnie gotować i dusić. Można je nagrzewać na 50-60% mocy palnika. W przypadku indukcji czas rozgrzewania rondla może trwać poniżej 30 sekund, wszystko zależy od typu i mocy kuchenki.